Време е за Икеа! - Тема 17

• 85 313
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, относно щорите http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=textiles_in&cID=215&am … nu1=7&Menu2=0
да попитам как се скъсяват?
Като ги гледам, мисля, че отгоре, където е ролката е залепено, отлепва се и оттам се реже по размер и се залепва отново. Така ли е?

Пусто, как забравих да питам в магазина ...

А каква е идеята щората да се скъсява ? Това не е перде, все пак, а щора ........
Навива се на руло според нужната дължина - вдигаш я и я сваляш с помощта на механизма... newsm78
Рулото с навитата материя си стои най-горе. Нищо не сме рязали и залепвали.  Peace

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 20:44 от Гарга шарена

# 631
  • София
Майко ...  hahaha въобще не се замислих за това  ooooh!
Изходих от скъсяването на пердетата и от това, че в по-старите теми бях мярнала нещо, че щорите си ги режеш по размер и въобще не помислих.
Браво Гарга, поне един човек е мислил с главата си  Hug
Благодаря ти   Hug

# 632
  • Пловдив
Аз ходих оня ден, ама съм забравила да купя едно нещо, по-точно сигурна съм, че го сложих в количката, ама някак е изчезнало. Трябват ми две къси и две дълги, аз имам две дълги и едно късо. От тази пръчка - http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=83389

Някой може ли да ми купи и прати по куриер, превеждам пари предварително, нещото нито е скъпо, нито е чупливо. Късата финторп 57см никелирана, не дългата и не черната. Намират се в кухненския отдел.

Олекна ми. Еконт ще ми го купят Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 юли 2013, 15:22 от Янтра

# 633
Вивиан, няма нищо.  Laughing  Може да си разглеждала и панелните щори и от тях да си се объркала, защото те са на друг принцип и наистина се режат на дължина.  Simple Smile

# 634
  • София
Някой има ли ги тези щори в бяло?
Да сподели,приятно ли затъмняват?

# 635
Бяли щори затъмняват донякъде но за всеки е относително

# 636
      А как се закрепват тези щори към прозореца? Или са с отделен механизъм? Купихме едни от Баунаус и после ги връщах, защото не можеха да се монтират на прозореца от ПВЦ дограма...
      А панелните щори могат ли да се слагат на прозорец? Простете, ако е странен въпросът ми, но много ми харесаха като материя - на сайта, още не съм ги виждала "на живо".

# 637
  • софия
      А как се закрепват тези щори към прозореца? Или са с отделен механизъм? Купихме едни от Баунаус и после ги връщах, защото не можеха да се монтират на прозореца от ПВЦ дограма...
      А панелните щори могат ли да се слагат на прозорец? Простете, ако е странен въпросът ми, но много ми харесаха като материя - на сайта, още не съм ги виждала "на живо".
Не се закрепват за прозореца, а се слага корниз на тавана.

# 638
Здравейте,момичета Simple SmileМного ме заинригувахте с тези щори.точно сме на такава тема.Немога да  повярвам,че не се сетих за Икея.Оттам си взехме пердетата,супер доволна съм.Та трябват ми за кухненския прозорц,за дължината разбрах,а за ширината,имат ли размери? newsm78Една фирма ми искаха 180лв за такива щори,за 4 стъкла 120 на 45 Close

# 639
Здравейте,момичета Simple SmileМного ме заинригувахте с тези щори.точно сме на такава тема.Немога да  повярвам,че не се сетих за Икея.Оттам си взехме пердетата,супер доволна съм.Та трябват ми за кухненския прозорц,за дължината разбрах,а за ширината,имат ли размери? newsm78Една фирма ми искаха 180лв за такива щори,за 4 стъкла 120 на 45 Close

Много зависи как си задала параметрите на щорите при запитването, разбира се зависи и от фирмата де има едни много известни дето са големи скъпчии  Wink . Ако са 4 отделни механизма е скъпо. Ние имаме много такива руло щори, поръчвам ги, защото избърам гумирания вариант- не пропуска светлина. Тези в Икеа не съм ги заглеждала.

# 640
  • София
red shoe, ще споделиш ли от къде поръчваш твоите? Нашите прозорци са големички и Икейските не могат да ги покрият. Също така как са прикачени - на дограмата или на стената, защото първият вариант категорично го отхвърлям.

# 641
  • София
Мида, имат размери, стига да отговарят на твоите.
Ето:
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=textiles_in&cID=215&am … nu1=7&Menu2=0

# 642

[/quote]
[/quote]
     Искате да кажете, че тези щори заместват пердетата? Но нали прозорецът е "вкопан" в стената, това значи, че между стъклопакета и самата щора ще остават поне 20 см. Някак странно ми се струва , и слънце ще влиза - нямам против слънцето, но...

# 643
  • софия
     Искате да кажете, че тези щори заместват пердетата? Но нали прозорецът е "вкопан" в стената, това значи, че между стъклопакета и самата щора ще остават поне 20 см. Някак странно ми се струва , и слънце ще влиза - нямам против слънцето, но...
Нашите прозорци са "вкопани" не повече от ~5 см. Первазът излиза макс 5 см. Никакво слънце не влиза. Пиша за принципът на слагане на щорите. Водят се "японска стена". Когато слагахме нашите тук нямаше ИКЕА (не съм сигурна дали и тези щори са се предлагали. Беше преди около 8 г.) и са от друго място.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 10:56 от zvanche

# 644
  • Пловдив
Моите не са от ИКЕА, защото не ми пасват на размерите на прозорците, но иначе ги гледах. Аз харесвам щори захванати за дограмата, и така са захванати моите.

Общи условия

Активация на акаунт