Да се стяга ЮНСКАТА дружина, че навлязохме в последната третина!

• 29 303
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
bflm ,първият който показваш съм го тествала,но не мога да се отпусна,имам чувството,че всеки момент ще се преобърна.Домакините също споделиха това.
milisa, да ти кажа, и аз в началото се притеснявах дали ще е достатъчно стабилен - моят приятел е почти 2 м. висок и тежи 100 кг., но го имаме вече половин година и си е здрав. Ще го видим по-натам. Иначе аз го взех със същата мисъл - да успивам и кърмя бебето на него. Сега с тоя голям шкембак, като се отпусна на него, ми е много добре, страшно си почивам.

# 646
  • гр. София
milisa, ами щом искаш такъв стол, какво се чудиш - взимай го!  Grinning

Vilito86, ами секцио съм засега. Нови хапчета специално за плацентата не пия. Пия си Магнерот и други там разни витамини, Омега-3, Селен, Невробекс, хапчета за кръвно и започнах хомеопатични за отоци, които нямам, но явно профилактично ми ги дава.  Grinning Аз си мисля, че моята плацента няма да се вдигне. Трябва да се моля да нямам кървене и др. проблеми. Ако всичко е ОК, секцио и това е... На теб някакви хапчета ли ти казаха, че ще пиеш?

# 647
Здравейте мами Grinning Аз да се пооплача малко- доки ми изписа АБ, защото левкоцитите ми бяха доста високи и днес като взема малката от градина ще отида до него да ми даде направление за контролни изследвания.Иначе поне хемоглобина не ми е паднал повече , даже е с 2 единици нагоре- сега 95.
GVN на моя приятелка, която роди близнаци на скоро и бяха изписали такива стероиди и мисля, че 4 инжекции общо слага, но при нея се очакваше да роди по-рано и с голям зор удържа до 3 дни преди да влезе в осмия месец.Иначе си роди нормално, а бебоците са живи и здрави - постояха в кувиозчета но си дишаха самостоятелно.

# 648
Каква дискотека кви 5 лева...аз като си обуя ботушите и после дишам тежко 5 мин...аз да си седя на столче с биричката най-добре hahaha

е Пак е нещо  Joyвзимаме си 3 столчета с Петроханчето и теб  Joy само ще седим и ще гледаме как танцуват другите  а ние само леко ще се поклащаме хахахаха  Hug  поне да не психясваме през ноща, дано скоро минат тези безсъници и да поспим преди истинските безсъници  baby_neutral

Фешън мама да казва коя е мамата, че ме измъчва любопитство  newsm78 Peace  

Не знам при вас обаче моя юнак направо ме побърква, толкова мърда и рита че се притеснявам да му няма нещо или да му е тясно само бута рита  Shocked  а се оплаквах през 1-та бременност  ooooh!  добре че ми е скоро ЖК да видим какво се случва, че и корема ме понаболява и се притеснявам че ако тръгнем по-рано до никъде не сме стигнали с покупките  Sad   все имам чуството че няма да устскам до юни ами ще е май, но дано не съм права. Юнските близнаци(като зодия) не са ми фаворити поне от наблюдения от доста познати и близки, аз самата съм близнаци но от юнските  Peace

# 649
  • София
Irri, аз нали затова се отказах да ходя на обиколката.
За лекциите изобщо нямам намерение да ги посещавам-и без друго ходя на три сега и вече горе долу съм наясно. А и много ми е далече тая болница, много се ядосвам- като започна да ходя на тонове, ще се озоря. И нямам кьорав/а приятел/ка с кола, която да заема за месец Crossing Arms иначе мъжа ще идва от горубляне до центъра, после до токуда,ще виси с мен и после ще ме връща и ще се връща на работа...хич не го виждам... newsm78
Милиса, моят съвет е да идеш в ИКЕА и да ги пробваш-аз също като отвориха, викам-отивам и взимам-и като седнах-хич не ми хареса-нищо общо с истинските. А за обръщането-няма начин- имат си стопер. Аз също мислех така със стола на дружката,но за 2 часа свикнах и наистина няма обръщане...е...малките, ако го накатерят след година-две, сигурно ще се обърне Laughing

# 650
Eee, Kanari, и моят половин работи в Горубляне (в Demax) - да не са колеги?Simple Smile

# 651
  • София
моят е в Спиди:) Май не са...доста забавно щеше да е Grinning

# 652
Даааам:)) Пък майка ми спечелила 2 одеалца от Милка и едното идва при нас:) И, моля ви се, ще участва за наградата екскурзия, та се чуди кои 4-ма да отидат КАТО спечели. Та решила да са тя, сестра ми, моят половин и неговият брат, понеже аз с бебето нямало да мога да мърдам много - еееееее.... а-ма-ха!

# 653
milisa, ами щом искаш такъв стол, какво се чудиш - взимай го!  Grinning

Vilito86, ами секцио съм засега. Нови хапчета специално за плацентата не пия. Пия си Магнерот и други там разни витамини, Омега-3, Селен, Невробекс, хапчета за кръвно и започнах хомеопатични за отоци, които нямам, но явно профилактично ми ги дава.  Grinning Аз си мисля, че моята плацента няма да се вдигне. Трябва да се моля да нямам кървене и др. проблеми. Ако всичко е ОК, секцио и това е... На теб някакви хапчета ли ти казаха, че ще пиеш?

Да, каза ми, че ако не се вдигне до следващия преглед ще ми предпише хапчета, явно за задържане. И щял да ме води рискова. За това се притеснявам за прегледа в понеделник. А ти за какво ги пиеш всички тези хапове??? Аз не пия абсолютно нищо!!!

# 654
  • Sofia
Да се отчета за бебока и аз, че днес бяхме на преглед  Party
Аз съм 26 г.с. и 5 дни точно, според измерванията на апарата, бебото е 1,060 кг, върви 5-6 дни напред, което било напълно нормално, мозъче, сърце и т.н. изглеждат чудесно, имал моя нос (2 пъти го повтори Laughing, а моя е прав, римски нос); плацента задна, 2ра степен на зрялост, шийката е супер според докторката, кръвотока е супер (ще спрем аспирина и ще останат само инжекциите заради тромбофилията). Иначе аз си пия Еутирокса сутрин, вит. Пренатал с обяда, с вечерята 1х Омега 3 от  1000 мг; фолиева мета 2 вида  (неофолика и абофолик, който е в комбинация с други Бта). Диабет нямам, урината е ок, ТСХ се смъкна най-накрая, нямам крампи (само 2-3 общо се е случило), нямам болки, нямам контракции (така си мисля), хемоглобина държи 90, което за моята Таласимия си е супер. Бебока бил с главичката долу дясно и крачета горе ляво, което с добре (аз си го усещам като мърда, но кое къде му нямах идея. Качила съм към 7 кг, но аз си имах излишни от пред това, та са ми маааалко в повече (според калкулаторите, а и имаме поне още 2-3 кг само на бебо да качваме).
С две думи всички върви поплан-график  newsm10

Само забравих да я питам дали мога да си взема пробиотик (с ацидофилус бифидус), че последните години си правя по 1-2 опаковки годишно newsm78; но мисля да си взема все пак  Simple Smile

# 655
  • София
Здравейте и от мен момичета, аз се завърнах у дома, майсрота си е отишъл вчера и днес от 10 часа сутринта съм на линия, голямо чистене и подреждане падна - спалнята е готова - сега оправям кухнята ама ме схвана кръста и викам чеки да почина и да ви видя - обаче какво миене какво чудо е - е не е истина просто - всяка чащшка, всяка лъжичка, всяка чинийка..... а да не говорим, че гардеробите са пълни с прах и от сутринта пера 5-та пералня- как ще го гладя после незнам.. сигурно 1 ден само това ще права .... ама поне съм си умничка напрасках всички ризи, поли и прочие да съхнат по закачалните иначе няма как по смъртно да изсъхне всичко това в тоя сняг  #2gunfire

Айде цункам ви да се пазите и оздравявате и после може да направя някоя  друга снимка след ремонта как е станало Simple Smile а най-якото е че се заформи кътчето на бебко и е много миличко, въпреки че няма креватче колкот пъти мина от там все поглеждам и се усмихвам  Heart Eyes

# 656
Момичета, ако има някоя мама, която все още не си е купила количка, има страхотна оферта с 20% отстъпка от цената. Идеята е, че трябва да се съберем три мами, които да си купят количка от въпросния сайт или от магазина им. Вече сме две мами и търсим още една. Желание трябва да се заяви до края на март месец, но отстъпката може да се ползва до края на май месец. Ако някой се интересува от подробности нека ми пише на лични. Сайтът е български, тоест ако се поръча от сайта няма доставки от чужбина или нещо такова Simple Smile

# 657
milisa - за стол за кърмене, не му се чуди, а направо се ориентирай към избиране на стол - добре е да го пробваш обаче да ти е удобен Simple Smile. Аз също  си взех от Икеа- като bflm но не люлеещия се, а този който, много прилича на твоя избор - http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82031, заедно с табуретката -  http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82237. Много съм доволна- за мен са страхотно удобни. Единствения стол на който не се изморявам да седя (не знам с вас как е, ама аз много дълго вече не мога да седя- чувствам тежестта на тумбака и ме заболява кръста, усещам притискане и пр.). Първоначално мислех за люлеещия се, но на мен този ми бе по-удобен.

Kölsches Mädel, и аз ще те помоля, ако  е удобно за теб, да ми пратиш инфото за пеленките   bouquet

krisskata , зарадвах се за хубавите ти резултати, както и на всички други майки - дай Боже само добри неща да чуваме Simple Smile

За новата мама на близнаци - и аз мисля,че е Vessy_M, както предположи alex__n Simple Smile

adelina_bg ,надява се да оздравяваш бързо. Както и всички, които ги гази грипа.

mimson, честита количка - много е симпатична Simple Smile

А за гнезденето, мъжа ми само чака да не хване най-после,че да поразтребя...ама то докато дойде, може да не мога да се навеждам и катеря съвсем ( то не,че сега е много леко, ама се получава)  та може да му се струпа на него - аз искам да гнездя, ама той да оправя гнездото - ххихи

# 658
  • гр. София
Vilito86, дано не дотягам на другите мами, че няколко пъти съм писала, ама:

1. инжекции Фраксипарин 0.4 заради това, че съм с повишен риск от тромбофилия;
2. Невробекс 3х1, защото имам някакво генетично изменение, което е свързано с усвояването на витамин B и с ниски нива на фолиева к-на може да доведе до проблем;
3. Фолиева к-на 2х1 - може би заради горното;
4. Магнерот 4х1 против контракции;
5. Витамини за бременни;
6. Допегит 3х1/2 за кръвно, че го вдигнах до 140/90;
7. Омега 3 - не знам защо  Grinning четох, че е полезен за развитието на мозъка на бебето, а май е полезен и за кръвотока, ама не знам и аз  Grinning ;
8. Селен - не знам защо го пия - май има функциите като на фолиевата к-на;
9. Лимфомиозот 2х2 - хомеопатично, профилактично за отоци.

Ебаси списъка с извинение!  Grinning Ама ми ги изписва АГ-то и аз слушам! Какво да правя!

Радвай се, че нищо не пиеш! Значи всичко ти е ОК!  Grinning  Hug Дано ти се вдигне плацентата!  Hug

# 659
  • София
Irri...човек...ти изби рибата Joy

Общи условия

Активация на акаунт