Базедова болест - тема 3

• 59 896
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
На мен за Пкк-то май приятелка ми каза. Коконке, левкоцитите са много важни.
Еми то като те полазят проблемите, и почваш с  хапчетата, кво да се прави. newsm50

# 166
И аз като Merelenda не пускам само ТСХ...като ще точат кръв..поне да има за какво-този път беше ПКК+ СУЕ,захар,холестерол.триглецириди,Калции и йонизиран калций(последните-защото се налага да пия вит.Д )...абе...с каките от лабораторията се бъзикам,че само от мен си изкарват по 1 месечна заплата  за 1 година мое ходене при тях..

# 167
Merelenda Hug много изследвания правиш, ама и много хапове пиеш Laughing Аз все още не съм се наканила с ТСХ и др хормони на ЩЗ да си пускам и ПКК, да ме пита човек от какво ме е страх Thinking
Ами, аз нали ти казвам, че цялото лечение мина, аз тогава пуснах. Сега няма как - много хапове се събраха и трябва да следя. Иначе - няма от какво да те е страх.

Кулинарно- базедова тема  Заповядайте, ако не се чувствате добре, то поне, да вие вкусно      Joy Joy Joy
 добре е,че се поддържа такъв дух...ми каква диета повече от това,че закусвам ябълка.обядвам кисело мляко с мюсли и вечерям салата...понякога с пилешко..или риба....Вит Б вземам,щот си имам приятелка-ДХерния и даже си изследвах вит Б12  и е над норма..и упражнения правя за ДХ...ама пусто  2 месеца съм на такива ограничения и само 2 кг съм надолу...ама пък колко съм обездвижена...чак ме е срам от себе си..пеша почти не ходя Embarassed Ще пробвам с Пектин,благодаря Merelenda  bouquet
Aйде и аз се включих не толкова кулинарно... мойте диети не звучат вкусно Party
Значи, щом на тая "диета" не сваляш килограми, тогава аз ли да те уча? Почвай свинско с винско и ще сваляш. Щом един режим не действа, трябва да му се противопоставиш с друг. Joy
Даваш като мене - ребра с пържени картофи. hahaha
Между другото, в страни от майтапа, аз свалих първите си килограми със започване на Сиофор. Дотогава не свалях нито грам, ако ще и гладна да стоя. Кръвната ми захар беше в норми, но едно единствено изследване на кръвна захар, при норма 6,10, моята беше 6,15 ми даде индикация да се изследвам на всеки 2 месеца. Потвърди се по-висока захар, но в норми. При норма 5,50 - моята 5,29. При норма 6,1 - моята 5,85. След като я консултирах с ендокринолога и ми пусна нужните изследвания се установи, че след хранене с въглехидрати аз складирам захарта и не ги усвоявам правилно. Обяснява ми нещо за панкреас и т.н. , но честно не се заслушах.
Като почнах хапчетата спазвах ограничения - без бял хляб, без свинско и без захар и за общо 2 месеца свалих 7 кг. Не съм върнала нито грам. На тая доза хапчета - толкова. Ако ми увеличи дозата съм сигурна, че ще сваля още, но докторът ме държи на ниска доза, че захарта не ми е толкова проблемна.

А движението играе голяма роля - за всичко. Аз с приемът на Сиофор започнах да бягам, докато не падна първият сняг. 30 мин бягане, 30 мин ходене дневно. Понякога повече ходене. Определено даде резултат.

# 168
Добре, че е Мереленда да ни светне за доста неща.
Аз отдавна се каня да ти благодаря, за голямата информация която я систематизираш и ни я спускаш тук наготово  bouquet

# 169
Добре, че е Мереленда да ни светне за доста неща.
Аз отдавна се каня да ти благодаря, за голямата информация която я систематизираш и ни я спускаш тук наготово  bouquet
О, моля те, недей, че се чувствам неудобно! Нищо кой знае какво не правя.
Приятно ми е тук, а и си бъбрим успокояващо. Покрай това научаваме и доста неща.
Но е хубаво да избухваме от време на време, де! То темата не може да е само сериозна. Joy
Лечението изисква смях. hahaha

# 170
Приятно ми е тук, а и си бъбрим успокояващо. Покрай това научаваме и доста неща.
Но е хубаво да избухваме от време на време, де! То темата не може да е само сериозна. Joy
smile3540 lalalala

# 171
 ku-ku
smile3540 lalalala

# 172
 Момичета, лека ви нощ и приятен уикенд smile3524

# 173
Момичета, лека ви нощ и приятен уикенд smile3524
Лека. Hug И аз лягам с картофите. hahaha
Хубав уикенд!

# 174
  • Варна
Ей аз докато нахраня, изкъпя и приспя народа, вие вече също спите .
Мереленда, дай да спортуваме заедно. Сама нямам стимул и мн ме мързи. А и ти си моя "чичо Гугъл"   bouquet
За кулинарията може да подскажете някакъв хубав и сравнително бърз десерт  Wink.

# 175
Мереленда, дай да спортуваме заедно. Сама нямам стимул и мн ме мързи. А и ти си моя "чичо Гугъл"   bouquet
За кулинарията може да подскажете някакъв хубав и сравнително бърз десерт  Wink.

Ако трябва да ходим до морската ще ми заминава по половин ден. hahaha

Ей ти десерт - за 30 мин. Mr. Green
Цък
Няма печене, няма миксер...

С ягоди по ми харесва обаче:
Цък и Цък и Цък и т.н.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 23:12 от Merelenda

# 176
Здравейте момичета,на 20.03 ми взеха кръв за т3,т4 и още не са готови....е няма такава истина...такива са слабоумници ту в германия,плащам си(не съм по здравна каса)и на всичко отгоре били ми пуснали изследванията по пощата,а ми казаха че ще ми се обадят,иде ми да ги #2gunfireвсичките...то бива мудна работа и заспал народ...но чак толкова не вярвах.....незнам какво да правя...как ще си пускам тук контролни...направо се виждам в чудо Sad

# 177
Гледам, имате проблеми с холестерола - много странно, но моят е под нормата /3.00 при норма 3,4-5.00/, също така и триглицеридите. Вашият холестерол след като започнахте да пиете лекарства ли се бъгна?
Merelenda, това с тичането е супер, аз също го практикувах редовно, заедно с фитнес тренировки, но четох, че при базед интензивните натоварвания са противопоказни и спрях.  Confused Може ли да се тренира или се натоварва много сърцето и не е препоръчително?

# 178

Merelenda, това с тичането е супер, аз също го практикувах редовно, заедно с фитнес тренировки, но четох, че при базед интензивните натоварвания са противопоказни и спрях.  Confused Може ли да се тренира или се натоварва много сърцето и не е препоръчително?
Ами не знаех, че са противопоказни. Simple Smile
Мисля, че само когато жлезата е в хиперфункция с ускорен пулс и се приемат бетаблокери би било неуместно натоварването, но пък ако са в норма хормоните и пулса, и не се пият бетаблокери, мисля няма проблем. Аз съм на ниска доза бетаблокер.

# 179
Мереленда, дай да спортуваме заедно. Сама нямам стимул и мн ме мързи. А и ти си моя "чичо Гугъл"   bouquet
За кулинарията може да подскажете някакъв хубав и сравнително бърз десерт  Wink.

Аа момичета, не така, никакви десерти Sunglasses освен ако не трябва да качвате кг-ми. Аз заслабнах когато тотално спрях хляба и десертите. А за спортуването, като се кача на бягащата пътека и след 5 минути имам чувството, че ще ми изхвръкне сърцето. Та съм зарязала всякакви физически натоварвания и противно на логиката взех да отслабвам Rolling Eyes Laughing

Общи условия

Активация на акаунт