Базедова болест - тема 3

• 59 886
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • UK
Ей аз докато нахраня, изкъпя и приспя народа, вие вече също спите .
Мереленда, дай да спортуваме заедно. Сама нямам стимул и мн ме мързи. А и ти си моя "чичо Гугъл"   bouquet
За кулинарията може да подскажете някакъв хубав и сравнително бърз десерт  Wink.

Аа момичета, не така, никакви десерти Sunglasses освен ако не трябва да качвате кг-ми. Аз заслабнах когато тотално спрях хляба и десертите. А за спортуването, като се кача на бягащата пътека и след 5 минути имам чувството, че ще ми изхвръкне сърцето. Та съм зарязала всякакви физически натоварвания и противно на логиката взех да отслабвам Rolling Eyes Laughing

Аз, на крос тренажора се качвам чат-пат, повечето време го използвам за простир за дрехи  Joy Не вземам бета блокер, но и никога не ми е изписван, даже взех да се чудя, за какво се изписваше и при вас Thinking забравила съм, но май за сърцетуп беше:crazy:
Последно в клиниката ми правиха ПКК и това изследване ЦРП но т.к не ми дадоха разпечатка а процедурата стартира си мисля, че там всичко е било ОК Thinking
Хайде, тази вечер Mr. Green няма ли да се броим Crazy

# 181
Даде ми направление за кардиолог..щото като диспансеризирана ми се полагало....Каквото искам-не може..дава каквото има Grinning  Сега се чудя..мога ли да се запиша при друг... newsm78  Комуникацията с него е много тегава...Подписах се,че ми е правил изследване на холестерол..и още не знам си какво..дръпна ми листа и не можах да прочета... newsm78

Според мен можеш да смениш ендокринолога, при който си диспансеризирана. За целта ти трябва направление от личния лекар за специалист (ендокринолог), и да си избереш нов наблюдаващ, работещ с НЗОК. Не съм 100% сигурна, но докато бях бременна, пожелах да си сменя наблюдаващия гинеколог и тогава ми обясни личната лекарка, че това е процедурата (която описах) и имам право на 2 такива направления (т.е. на два опита/избора  Mr. Green ). Логиката ми е, че бремеността се диспансеризира също за срок от 6-7 месеца горе/долу. Хипертиреодизма се диспансеризира за срок от 10 години, т.е. очаквам единствено възможностите за смяна на наблюдаващ лекар да са повече, не по-малко  Peace
Момичета, ама вие вчера сте вилняли доста тук  Joy Чак преди малко успях да ви изчета Simple Smile
Въобще не спортувам аз, и никога не съм..просто всичко, което е различно от ходене пеша (с нормално темпо, без бързане  Mr. Green Mr. Green), винаги ми е идвало свръх....някак си не съм такъв типаж...и не се чувствам добре, когато изразходвам енергия в движение/спорт..даже обратното. И даже едно време имах велоаргометър, но и аз като kokona20 го ползвах основно за закачалка, и го продадох  Embarassed Иначе, като се разболях, ендото изрично ме предупреди да внимавам за екстра физически и психически натоварвания, да огранича вдигането на тежко ( е 11.7 килограмовото домоашно кюфтенце по подразбиране няма как да го огранича  Joy ), и ако искам да се занимавам с някаква двигателна активност, това да бъде йога, стречинг и от този сорт. Идеята е да не се натоварва сърцето допълнително, предполагам, с оглед на сърцетупите  newsm78

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 22:25 от ciarabella

# 182
  • UK
И аз съм с Хипертиреоидизъм, но не съм диспансеризирана newsm78 Всъщност, досега никой не ми е казвал, че може да бъда или че трябва Rolling Eyes

# 183
В какъв смисъл не си диспансеризирана? Не те ли наблюдава някой ендокринолог?

# 184
  • UK
В какъв смисъл не си диспансеризирана? Не те ли наблюдава някой ендокринолог?
Е ходя при няколко, но не съм диспансеризирана. Защото моя приятелка, която е с Хипо е диспансеризирана  Rolling Eyes

# 185
Ами диспансеризирана, означава, че личният общопрактикуващ лекар е предал ангажимента по твоето/моето състояние на съответния специалист-ендокринолог в нашия случай. И той вече, след установяване на заболяването, според категоризацията на НЗОК те диспансеризира за период години, които за хипертиреодизъм за 10 (това за колко години е,го прочетох от инфото, което Merelenda бече постнала в началото на темата-цитатите от страницата на НЗОК ).Не ти ли е давал направление за ендокринолог личния ти лекар? Такъв ендокринолог, който да работи с НЗОК, де?
Иначе това не е задължително разбира се, единственото, което печелиш е няколко изследвания, поети от касата годишно...но пък и това е нещо  Hug

# 186
  • UK
Ами диспансеризирана, означава, че личният общопрактикуващ лекар е предал ангажимента по твоето/моето състояние на съответния специалист-ендокринолог в нашия случай. Не ти ли е давал направление за ендокринолог личния ти лекар? Такъв ендокринолог, който да работи с НЗОК, де?
Иначе това не е задължително разбира се, единственото, което печелиш е няколко изследвания, поети от касата годишно...но пък и това е нещо  Hug
Аз по друг начин го знам това диспансеризиране. Личния лекар, незнам давали ти направление или не, но избрания от теб ендокринолог ти завежда нещо, като картон/досие и като те картотекира, не ходиш вече при личния си лекар ако искаш да посетиш пак ендокринолог за направление.
Ендокринологати от своя страна има право да ти дава направления за хормони май 2 пъти в годината (това не съм мн сигурна, т.к не съм питала из детайли, как са нещата).
Иначе, когато отида при личната, ако има направления ми дава, най-много 2 пъти в годината обаче и дотам. А един път ми пусна тя и ТСХ и ФТ4 и толкова. Ако искам да ходя при ендокринолог дали по НЗОК или без направление си е за моя сметка Rolling Eyes

# 187
Аз по друг начин го знам това диспансеризиране. Личния лекар, незнам давали ти направление или не, но избрания от теб ендокринолог ти завежда нещо, като картон/досие и като те картотекира, не ходиш вече при личния си лекар ако искаш да посетиш пак ендокринолог за направление.

Да де, и аз това имах предвид, просто не можах да го обясня толкова добре  Hug
Аз съм "диспансеризирана" при един ендокринолог,който ми е направил досие и ми пуска каквото се полага по каса за изследвания. Отделно от това, се следя при друг, който не работи с касата и си плащам. При първия, ще ходя само заради изследванията, които мога да ползвам  Peace

# 188
  • UK

Да де, и аз това имах предвид, просто не можах да го обясня толкова добре  Hug
Аз съм "диспансеризирана" при един ендокринолог,който ми е направил досие и ми пуска каквото се полага по каса за изследвания. Отделно от това, се следя при друг, който не работи с касата и си плащам. При първия, ще ходя само заради изследванията, които мога да ползвам  Peace

Явно не сме се разбрали тогава  Hug
Ами на мен, личната никога не ми е казвала да ми дава такова направление за диспансеризиране Thinking Освен като ходя сега, да взема да я попитам, ли? Mr. Green

# 189
Ами да...ако искаш я питай...защото с обикновеното направление, имаш право на един преглед и един контролен в рамките на месец, а когато си "диспансеризирам" нямаш лимит на посещенията за срока на диспансеризация....и ако ползваш този ендо активно, е по-удобно....така мисля поне  newsm78

# 190
  • UK
Ами да...ако искаш я питай...защото с обикновеното направление, имаш право на един преглед и един контролен в рамките на месец, а когато си "диспансеризирам" нямаш лимит на посещенията за срока на диспансеризация....и ако ползваш този ендо активно, е по-удобно....така мисля поне  newsm78
Ще питам, дано не ме изреже  Crazy Благодаря  bouquet

# 191
Мен Христозов, докато се разболях ме пита, дали искам да ме диспансеризират.
Той не работи по каса, но ми каза, че ако искам, трябва да отида при личната. Попълват се някакви документи, завеждат ме за 10 години и ползвам това, което се полага по каса на диспансеризирани.
Няколко хормона годишно, 1-2 прегледа, отделно и рецептурна книжка за по-евтино взимане на лекарствата.

# 192
ciarabella,и ти си като мен,при 2 ..за по-сигурно Laughing..Моя опит с диспансеризирането показа,че така имам право без направление да ходя 3 пъти в годината при ендото,при когото съм диспансеризирана..вече споменах,че МАТ не се полага на диспансеризирани(чудно..кой ще ми го даде тогава newsm78),за 1 календарна година ендото дава направления за очен и кардиолог....аз нямам издадена рецептурна книжка(не ми е предлагал...ама аз сега нали нищо не пия Simple Smile..
Това са мойте знания за това какво е да си диспансеризиран..
ciarabella-ти при кого ходиш по ЗК...аз искам да се махна от Демирчев от ВМА и търся алтернатива

# 193
Моето поликлинично ендо ми каза да ходя при нея тайно без направление и да не казвам на джипито, не съм диспансеризирала. Зарязах я и тръгнах на частно, но все още се чудя за доводите и newsm78

# 194
  • Варна
Zdraveite,
As ne sum dispanserizana, no I nikoi ne mi e kazval, che moje ili trqbva. Da pitam Li endoto ili lichnata ?

Общи условия

Активация на акаунт