Базедова болест - тема 3

• 60 200
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Да се намеся и аз полуподготвена Laughing за джинжифила-моя приятелка беше решила да си повиши имунитета с тази рецепта с мед и настърган джинджифил-каза,че не можело да се близне от лютивина и ми даде съвет,ако искам да си го направя,да нарежа джинджифила и да го оставя в меда 2-3 дни,след което да го извадя...че иначе лютяло като отрова #Crazy

# 421
Мереленда, да много интересно  bouquet
В действителност обаче, нали хлебната сода не е препоръчителна за стомаха или аз съм чела нещо такова Thinking
Като се зачетох и в тази диета със сиропа, ами те момичетата се хранят буквално с него, т.с не приемат храна, а само цял ден по 1-2-до 3 лъжички сироп ooooh! което ми се вижда безумно:roll:
А иначе, противоракова рецепта ми се беше мернала наскоро във ФБ със смлени корени на джинджифил, смлени не точно, а рендосани и смесени с мед, от тази бърканица на ден по 2-3 чаени лъжички Hug

Ядох и пих джинджифил с мед един месец. Казват че помага на имунната да се справи с всякакви болести.
И лимонада си правих, много е вкусна.

За содата казват, че ако е предварително разтворена ( както е по рецепта) не пречи, (УЖ) така казват, защото химичната реакция става отвън и после само я изпиваш. ( Содата е алкална и променя PH средата в организма към алкална ( при киселинна среда се размножават гъбички и бактерии, а за рака, както споменах смятат, че е именно разраснали се гъбички, които живеят само в кисела среда и унищожават и алкалната среда в органите ( пак като лаик се изказвам) и така се образували туморните образувания, като защитна реакция на организма). Даже има и диета и хранене със слабо киселинни храни при болни и е описано кои храни да се избягват, за да се поддържа нормално киселинно-алкално PH в организма ( не помня процентите). С поддържане на правилен алкално киселинен баланс следва да се отървем от много болести.
А иначе хората с язва приемат содата директно от лъжицата и после пият вода и химичната реакция става в стомаха.
Когато аз я пих с лимон, изцеждах лимона, добавях содата в сока, тя шупваше и после добавях топла вода. Става пак като лимонада. Не ми е дразнело на стомаха, а както съм споменавала, аз имам и гастродуоденит и колит.

Честно казано, отначало ме беше страх да опитам заради стомаха. После пробвах, но с малка доза ( 1/2 лимон и 1/2 ч.л. сода и допълвам чашата с вода) пих ден, два, видях че няма реакция и пих около месец.
Толкова като период (най-много) бях прочела да се приема.
Иначе се приема пак за имунитет, за изчистване от гъбички, бактерии, за лечение на ред заболявания, не само на рак. Също както и джинджифил с мед.
Вече не знам какво не съм пробвала да пия! Laughing

За диетата с кленов сироп само, за първи път чувам. Би ли дала темата да разгледам и аз?
Вече на какво е помогнало и на какво не...

deni-sta, 1 голям корен джинджифил ( около 150 г) се настъргва в 400 г мед и се яде по 1 ч.л.
Не знам твоята приятелка какви пропорции е правила. А за лимонада -  сокът на 1 лимон ( може и повече), 4 на 4 см корен от джинджифил  настърган на ситно ренде. Всичко се смесва, добавят се  3-4 с.л. мед и сместа се разрежда с литър и половина вода. Съвсем, ама съвсем лекичко пари и е приятна напитка на вкус.
 Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 22:34 от Merelenda

# 422
  • UK
Ххахахха deni-sta Hug на мен, не ми люти, обаче самия джинджифил има много остър мирис, като парфюм е изпълва целите ти сетива, ям го Mr. Green като си запушвам носа ooooh! защото буквално не мога да го преглътна, толкова му е силен аромата и въпреки това, пак ме обгръща аромата му, все едно съм си изляла едно духи (руски парфюм от едновремешните hahaha) в устата и съм се пооляла с него Joy

# 423
  • UK
Аааа тази рецепта на лимонада с Джинджифил newsm78 не я знаех, ще я пробвам Laughing щом не става толкова натрапчива, като аромат и вкус, защото джинджифила се усеща, незнам за другите, ама аз го надушвам, като хрътките hahaha

# 424
Лимонада, а забравих лимона. ooooh!
Ето на Бети рецептата:
Цък

Аз слагам 1 лимон. Джинджифилът и без това смърдуни на лимонец. Joy

# 425
Скрит текст:

На финала направо се размаза.
 rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo

# 426
Заразихте ме,ще си направя сода с лимон...а ние нали не трябва да си усилваме имунитета newsm78 Пардон..това беше за мен,щото съм обзаведена и с Хашимото.. Simple Smile И да ви споделя..не зная колко сте големи(а и не питам щот съм възпитана да не питам жени за годините им  Mr. Green) ,но аз пуснах на своя глава на щерка ми,която е почти на 17г . ТСХ-оказа се 5.2.Вчера бяхме на детски ендо и жената каза след около месец пак да пуснем,но освен ТСХ и ФТ4,намери и хипоехогенни зони и иска ТАТ и МАТ-май и щерката ще се "радва" на японеца.От Начев знам-имате ли момичета,като направи 10 г,дори и да няма признаци и симптоми-да се пусне профилактично ТСХ и ехо...
И да се оплача-бях разпечатала от сайта на НЗОК кои хормони са по ЗК-става въпрос за МАТ....лекарката ме накара да погледна в програмата й-нямаше опция да "цъкне "на 10.27-кода на МАТ и да мине по каса...Сега се чудя с кого да се скарам-не си обновяват програмите ли newsm78..касата ли е виновна..тя и лекарката беше много учудена ,че МАТ е по ЗК...а аз много ядосана на шибаната здр.система #2gunfire

# 427
1852165215521552, какво стана с изследванията, или те за по-нататък бяха?  Simple Smile

Онзи ден си пуснах само ТСХ - 0,186 е , бая се е вдигнало за 2 месеца , при условие , че беше 0,005 . Иначе другия месец съм на преглед , ще видим какво ще каже доктора тогава . А за бебеправенето ми каза да почакам , след като чу , че съм все още на 22 години , но каза и също , че в Америка на бременни позволявали до 4 таблетки дневно Пропицил . Аз на своя глава реших да започваме с опитите , то докато се получи , може ТСХ да влезе в норма .

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 13:38 от 1852165215521552

# 428
  • UK
1852165215521552, какво стана с изследванията, или те за по-нататък бяха?  Simple Smile

Онзи ден си пуснах само ТСХ - 0,186 е , бая се е вдигнало за 2 месеца , при условие , че беше 0,005 . Иначе другия месец съм на преглед , ще видим какво ще каже доктора тогава . А за бебеправенето ми каза да почакам , след като чу , че съм все още на 22 години , но каза и също , че в Америка на бременни позволявали до 4 таблетки дневно Пропицил . Аз на своя глава реших да започваме с опитите , то докато се получи , може ТСХ да влезе в норма .
Аз, като ходих при Начев (много тачен доктор от Софиянки Mr. Green ендокринолог) бях с ТСХ около 0,0026 примерно и тогава той ми каза, че е ОК за забременяване (при мен е чрез инвитро) и по-добре било ТСХ специално да е в ниските ст-сти, отколкото да е високо.
Та, можеш спокойно да си започнеш с опитите, а д-р Райков, който последно посетих във Варна пък ми каза, това, което и ти споменаваш за бременните в Америка, било допустимо до 4 таблетки пропицил и било безвредно един вид, и до 3 таблетки на тирозола. Макар, че ако аз постигна бременност, ще мина на Пропицил, т.к бил по-изчистен Thinking доколкото аз го разбрах Crazy

# 429
А пък аз трябва да пия Биозин Confused Доктора който ми го изписа каза, че ще ми пречи на ЩЗ, но трябва да го пия 3 месеца. Thinking

# 430
1852165215521552, какво стана с изследванията, или те за по-нататък бяха?  Simple Smile

Аз, като ходих при Начев (много тачен доктор от Софиянки Mr. Green ендокринолог) бях с ТСХ около 0,0026 примерно и тогава той ми каза, че е ОК за забременяване (при мен е чрез инвитро) и по-добре било ТСХ специално да е в ниските ст-сти, отколкото да е високо.
Та, можеш спокойно да си започнеш с опитите, а д-р Райков, който последно посетих във Варна пък ми каза, това, което и ти споменаваш за бременните в Америка, било допустимо до 4 таблетки пропицил и било безвредно един вид, и до 3 таблетки на тирозола. Макар, че ако аз постигна бременност, ще мина на Пропицил, т.к бил по-изчистен Thinking доколкото аз го разбрах Crazy

Да , пропицила е най-изчистения вариант от всички видове хапчета за свръхфункция на щитовидната жлеза. Много доктори са ми го казвали. Колко е твоето ТСХ сега ?

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 19:02 от 1852165215521552

# 431
  • UK
А пък аз трябва да пия Биозин Confused Доктора който ми го изписа каза, че ще ми пречи на ЩЗ, но трябва да го пия 3 месеца. Thinking

Lemy, а с каква цел ти е изписан?
Чувала съм го тоя биозин, но изобщо не се сещам, за какво се изписваше newsm78 Rolling Eyes

# 432
Относно ТСХ, това което аз знам от доктори е, че при болни с Хашимото, не пречи да правят опити с ниско ТСХ, ако е провокирано от левотироксин, защото при бременност се покачва и дозите на лекарството се увеличават още, така или иначе.
А при хиперфункция с ниско ТСХ, което трудно помръдва нагоре и пациентът е на висока доза ( пропицил, тирозол, метизол - 4-6 и т.н. таблетки) ,при едно евентуално забременяване ТСХ може да падне още надолу, а при бременни дозите тиреостатици са ограничени.
Но пък реално, с едни 3 таблетки тирозол, като неспециалист, мисля че може да се поддържа едно нормално ТСХ над долната граница. А пък знае ли човек. Като забременее жената може жлезата да се кротне и да няма нужда дори от пропицил, тирозол.
Казват, че е по-добре да е в ремисия жлезата като се започват опити, но то реално гаранция няма. Жлезата може да се разбута и както е в ремисия и с настъпване на бременността и след раждане,, а може и да се потисне хиперфункцията от евентуална бременност, така че, един Господ знае.  Simple Smile

Райков ми каза като на Кокона. 3 таблетки тирозол, до 3-4 пропицил при евентуална бременност. Доколкото разбрах има пациенти, които не са оперирани и са с хиперфункция и бременност. Вярно, че се предпочита операция и после бременеене, или ремисия на хиперфункцията, за да има по-малък риск, но пък знае ли човек?! И с ремисия и без нея, и с операция и без нея, какво би се случило!

Кокона, ти си с идеално ТСХ и в ремисия!  Дано изобщо не се налага да пиеш тиреостатици!   bouquet
Успешни опити и на двете ви и скоро да се похвалите с 2 чертички.   bouquet
Lemy, не знам дали помниш една статия голяма на един доктор ( професор  newsm78)
Надълго и нашироко описано като в учебник за автоимунните заболявания и грешния ход на лечение от традиционната медицина.
Ако те интересува ще се разровя да я намеря.
В тази голяма статия ( дори не знам дали е правилно да я нарека така) като най-главна извадка ще спомена това, че погрешно се потиска имунната система при автоимунни заболявания. Напротив, при хиперфункция, щитовидната жлеза не страдала от засилена имунна система и грешен бил ходът имунната да се потиска с тиреостатици в традиционната медицина. Жлезата страдала от слабата си имунна защита и затова сме боледували.
Говоря отново наизуст, просто да спомена с две думи за какво става въпрос.
Ще потърся, ако не си спомняш и ще постна да прочетеш.

Хайде, пак стана ферман. Сама не се понасям вече. Whistling

# 433
  • UK
А нищо, ферман-ферман, ама хубав и подробен! Благодарности за което   bouquet
То аз хубаво съм в ремисия, ама не съм ги спряла хаповете, затова хич нея броя за ремисия Rolling Eyes като ги спра и задържа ст-стите тогава ще се успокоя, че съм в ремисия  Crazy

1852165215521552
2,18 беше последно на 03 април мисля, че се изследвах, сега преди ЕТ пак ще пусна да видим Crazy

# 434
Мереленда, твоите фермани са ни ценна информация, така, че давай newsm10

Общи условия

Активация на акаунт