Базедова болест - тема 3

• 60 264
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Много си права, правих си експеримент и си мерих пулса сутринта преди първата цигара точно 15 удара повече след цигарата. Стана ми ужасно гадно пия бетаблокери, а цигарите колко вдигат пулса.
Да попитам и друго, чета във форума, че на някои хора им е писнало от умората и другите симптоми, а те не трябва ли да изчезнат след примерно месец лечение. Аз още не усещам промяна - четвърти ден, но се надявам, че скоро ще стана по-добре. При теб кога изчезнаха симптомите.
При всеки по различно време се чувства подобрението. При мен още на четвърти ден. Все едно не бях болна. Иначе за симптомите, ту ги има, ту ги няма. Хормоните не стоят в една и съща стойност, още повече след като приемаме лекарства, които постепенно се намаляват. Като се задържат хормоните в желаните стойности по-дълго време, примерно с 1 таблетка пропицил, тогава симптомите са по-малко проявени, да не кажа, че липсват при някои.
Търпение! Ще почувстваш подобрение скоро. Hug

Аз съм на моменти. Дни наред преливам от енергия, а има дни, в които се чувствам ужасно изморена, без да съм правила нищо.

# 556
Да попитам и друго, чета във форума, че на някои хора им е писнало от умората и другите симптоми, а те не трябва ли да изчезнат след примерно месец лечение. Аз още не усещам промяна - четвърти ден, но се надявам, че скоро ще стана по-добре. При теб кога изчезнаха симптомите.
Аз започнах да се чувствам като нормален човек около година след като ми се нормализираха хормоните, значи година и 3-4 месеца от началото на лечението. Тсх-то ми беше 0.010. Но както каза Мереленда, при всеки е различно.

# 557
Аз нямам никакви симптоми (сърцебиене, уморяемост и т.н., за емоционалността няма да коментирам, защото аз винаги съм била екстра емоционална и това няма общо с болестта при мерн..според мен  Embarassed) от както пия Тирозола, т.е. може би седмица-две след като го започнах(хормоните са ми в норма едва от месец и нещо). За цигарите - бях ги спряла изобщо, но в последния месец пуша по една сутрин с кафето (Пия само едно кафе на ден и то нес, с повече вода и мляко), понякога пуша още няколко цигари вечер като заспи детето-но в общи линии съм си обещала да не минават 3-4 дневно. Нямам проблеми с ограничението, нито пък имах преди това като ги бях спряла Simple Smile Бетаблокери не съм взимала. Не пия кола или други енергийни напитки-но аз и преди да съм болна не съм,та това не го броя в ограничаването. Алкохол пия-чаша-две вино, понякога по бира, изключително рядко твърд алкохол и то не защото се ограничавам целенасочено, а защото рядко излизам (твърдият алкохол на мен ми е синоним за бурни нощи навън Simple Smile))))) С храната внимавам, но не се вманячавам на този етап. Но аз все пак съм отскоро в редиците и нямам много опит за споделяне  Hug
НО - имам проблеми с косата (пада повече отколкото трябва), ноктите (винаги са ми били чупливи, но откакто съм болна е ужасно), кожа на лицето ( проблемна ми е от няколко години, но сега много повече от преди)

# 558
ciarabellaLemy вие напълняхте ли след като започнахте лечението.
До преди месец тренирах на кростренажор вкъщи + малко упражнения, та се чудя сега дали е добре да започна пак или да чакам още, поне да спра бетаблокерите.

# 559
Аз да си кажа, преди лечението бях с пулс около 130 ежедневно, лесно се уморявах, бях супер нервна, говорех си сама и хвърлях някакви неща от яд. Постоянно имах стягана и имах чувството, че ще се задуша и ще умра. Последният месец ми се появи ужасно главоболие, стигащо до повръщане. Съответно от 56 килограма, станах на 52... Та  подобрение получих почти веднага, предполагам най-вече от бетаблокера изчезна сърцебиенето, а едно такова спокойствие ме налегна още на втория ден от метизола. Е после, като минах в хипофункция беше още по- много зле. От базеда някак бях що годе преъвзбудена и енергична, ама от хипото като ме налегна една зверска умора, не можех леглото да си оправя, една сънливост, нечовешки болки в ставите, косопад и ужасно цепещи се нокти......Много зле.
Та най-добре се почувствах на около седмия месец, когато вече си бях с нормални хормони и нямаше цикличност -хипер-хипо-хипер...
Та за килограмите, от 52, за около две години постепенно ги качих до 66 и от около два месеца ги задържам на 64.. Но не мога да пазя диети или да спортувам, опитах, ама не става...  Добре, че съм що годе висока, та равномерно се разпределиха ... Но ми се иска пак на около 56 -58 да се върна.

# 560
ciarabella,  Lemy вие напълняхте ли след като започнахте лечението.
До преди месец тренирах на кростренажор вкъщи + малко упражнения, та се чудя сега дали е добре да започна пак или да чакам още, поне да спра бетаблокерите.
Аз около година и повече само се чудех къде да полегна, такава зверска умора ме беше налегнала в комбинация с учестен пулс до 130, та спорта беше последното нещо за което си мислех тогава. Simple Smile

# 561
ciarabellaLemy вие напълняхте ли след като започнахте лечението.
Аз се лекувам от януари тази година. Тежах 44кг,като три месеца преди това бях започнала опитите си  да напълнея, но без резултат ( в последчните години килограмите, които поддържах бяха около 49-51, без особена трудност и/или спорт). От както съм на лечение + продължавам с по-високо калоричната диета отпреди съм качила около 6 кг, но това е нещо, което целях умишлено и не мисля, че е резултат от хапчетата, по-скоро комбиниран от тях и усилията, които полагам в тази насока. Сега съм около 50кг, което за мен е добре (добрата новина е, че бюстът ми намаза част от напълняването, лошата-че повечето от килограмите се трупнаха на шкембе, но какво да се прави-пълно щастие трудно се постига  Mr. Green). Надявам се с добри хранителни навици да задържа тези килограми, имайки предвид, че спортът е мръсна дума в моя речник  Laughing
Иначе за спортуването - в началото като ме диагностираха ми казаха - движение-да, агресивно мускулно натоварване-не  Peace

# 562
# 563
# 564
Много ми го хвалят едни познати този сериал, други ми казват, че само гадости в него, та се чудя дали да го заглеждам newsm78

# 565
Много ми го хвалят едни познати този сериал, други ми казват, че е гаден, та се чудя дали да го заглеждам newsm78
Отбягвах го и аз, но не ми остана какво да гледам.  Laughing
На 4-та серия съм.
Хареса ми.

# 566
Сериалът е много добър, сега гледам отново първи и втори сезон, за да съм в час като започна трети Simple Smile

Имам едно питане, как се чувствате в това скапано време?
Аз от три дни съм замаяна, сънлива, вечно гладна, снощи ми беше лошо и имах сърцебиене. Започнах да се психирам. Ако не отшуми до ден - два ще взема да изпреваря контролата с цял месец....

# 567
Аз пък да се похваля, че от вчера вече се чувствам много добре, не се изморявам така, нямам сърцебиене и най-важно не се пота постоянно, но ноктите ми са ужасно нацепени и косата ми капе. Някой пробвал ли е Калмацин, дали може да се пие. Shanel_05 ти пробва ли нещо за ноктите и косата?

# 568
Радвам се, че се чувстваш добре Simple Smile Все така и занапред!
Ами към онзи момент, за ноктите ползвах това масло на Икаров - http://apteka.framar.bg/30000221/%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE% … 8-10-%D0%BC%D0%BB
Малко е мазничко, но като че ли имаше някакъв ефект.
За косата, спрях да ползвам всякакви помади, балсами и маркови шампоани, започанах да се мия само с Тео бебе. И до момента само него ползвам и съм много доволна, вярвам че няма много химия в него, нали е бебешки.
Но като цяло косата и ноктите ми се оправиха, като се нормализираха хормоните.
Сега за очите пия Вит. А и вит. Е, с почивки, ползват се и за коса и нокти. Може да ги пробваш. Но най-важното е търпение и нормализиране на хормоните Simple Smile

# 569
Здравейте, момичета!
Днес почти цял ден ви чета, с надеждата да открия информация за ПУЛС - терапия при офталмопатия, но не успях.
Моля, ако някоя от вас е правила такава, да сподели. В момента съм на лечение в Ендокринологията и ми предлагат тази терапия, но аз не зная нищо за нея- плюсове и минуси.
Благодаря на отзовалите се!
Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт