Базедова болест - тема 3

• 59 808
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Хммм

Цитат
Последните изследвания показват, че болестта може да се развие и при нормални стойности на вътреочното налягане. Поради това се смята, че глаукомата е болест на зрителния нерв, а не на високото очно налягане.

Хехе

Цитат
Също така на някои пациенти се изписва марихуана, която явно помага.

# 301
Ами това,което на мен лекарят ми обясни, и което и аз почетох насам-натам е, че повишеното очно налягане(нелекувано и хронично) уврежда трайно очния нерв, увреденият очен нерв...глаукомата е самото намалено зрение, т.е. резултатът....
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0

P.S.Ще се редактирам, за да допълня -  Аз говоря само за глаукома, причинена от повишено вътреочно налягане, а не за болестта с цялата й разгърната картина и/или симптоматика и вариации  Peace

Както и да е, да допълня само, че и Начев и офталмолога ми казаха, че следенето на ВОН след 35 години е строго препоръчително веднъж годишно, ако няма проблем, който да налага да е по-често; а също така, че пациенти с щитовидно заболяване, много често покачват стойностите на ВОН.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 23:42 от ciarabella

# 302
ciarabella, нямам ни най-малка представа. Просто го видях и отбелязах. Hug
Моите очи не са добре и това не е от вчера, ама пусти пари...

# 303
  • Варна
И така, аз съм разочарована. Тъпите изследвания са повишени все още. Това е от днес :
TSH - 0.00 и FT4 - 28.82 (9.15 - 23.86).
Миналия месец - TSH - 0.011 и FT4 - 50.94
Месец февруари TSH - 0.017 и FT4 - 25.07
Месец януари TSH - 0.017 и FT4 - 23.19
Утре отивам, дано да е там и да каже нещо добро  Praynig

# 304
  • UK
И така, аз съм разочарована. Тъпите изследвания са повишени все още. Това е от днес :

Тони бонбони Hug то ТСХ-то ти е на нулата Rolling Eyes ...
Аз друго исках да те, питам понеже не съм те чела назад Rolling Eyes Някъде прочетох, че си родила скоро, но като забременя и докато бременееше, как ти беше ТСХ-то? И на тирозол ли, беше по колко хапа? Аз не, че са ме забременели още Crazy ама да се осведомя предварително Joy

# 305

Тони бонбони Hug то ТСХ-то ти е на нулата Rolling Eyes ...
Да бе, що така Rolling Eyes А сега пиеш ли нещо или не?

# 306
  • Варна
Кокона,
Родих нормално преди 2 години. 3 месеца след раждането ми се възстанови цикъла (въпреки интензивното кърмене и легендите, че цикъл няма Wink) и започнаха симптомите - потене, косопад, умора. Пих 30 дни 3*1 тирозол и после още 2 седмици 1*1.
Преди да забременея съм си правила изследвания и всичко беше супер.

Леми,
Сега нищо не пия освен 1/2 конкор и 2-0-1 преднизолон.

# 307
  • UK
Тони ясно Peace Hug
Сега вече ми се изяснява, малко по-малко картинката, защо при мен, става така с ТСХ-то и ЩЗ след аборт Rolling Eyes
Преднизолона иначе с каква цел го пиеш? newsm78

# 308
Значи си пила тирозол само месец и половина и после година и нещо си била добре и не си пила тирозол?

# 309
  • Варна
Тони ясно Peace Hug
Сега вече ми се изяснява, малко по-малко картинката, защо при мен, става така с ТСХ-то и ЩЗ след аборт Rolling Eyes

Док каза, че има леко възпаление и това било противъзпалително лекарство. Каза да пия месец и да се видим. Първоначално мислеше, че е постпартален тиреоидит, но тази зима се появи сърцебиенето и каза, че това вече е Базед. После правих каптацията, за да знае дали е или не и се оказа, че всъщнст е тих (безболков) тиреоидит. Та сега да видим какво следва.

Значи си пила тирозол само месец и половина и после година и нещо си била добре и не си пила тирозол?

Да, сърцебиенето се появи и пуснах изследвания да видя как е всичко. Но този път нямам никакви други оплаквания.

# 310
  • UK
Тони ясно Peace Hug

Док каза, че има леко възпаление и това било противъзпалително лекарство. Каза да пия месец и да се видим. Първоначално мислеше, че е постпартален тиреоидит, но тази зима се появи сърцебиенето и каза, че това вече е Базед. После правих каптацията, за да знае дали е или не и се оказа, че всъщнст е тих (безболков) тиреоидит. Та сега да видим какво следва.

Ох, взе да става непознато Rolling Eyes какво е това каптация Crazy newsm78

# 311
  • Варна
Радиойод каптация с радио активен йод. Гледат какво количество се поема от жлезата и какво остава след 2, 4 и 24 часа. Само дето никой не ми каза, че после немога да се прибера при детето си, за да не го увредя.
Иначе благодарение на това изследване не пия хапове, тъй като жлезата почти сама се оправя. Иначе можеби за тези 2 месеца щях да съм здраво в хашимото.

# 312
Аз се зачудих защо толкова малко време си пила хапчетата, а то защо било.
Ти от София ли си, при кой лекар ходиш?

# 313
  • Варна
Аз се зачудих защо толкова малко време си пила хапчетата, а то защо било.

Ами след 30 дни прием 3*1, жлезата беше ок и хормоните също. Док, каза че не се спират от раз и затова пих още 2 седмици 1*1.Затова и беше сигурен , че е заради раждането.

# 314
Ясно. Сега остава да чакаме какво ще каже доктора Thinking

Общи условия

Активация на акаунт