Базедова болест - тема 3

• 59 543
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • UK
Мереленда аз съвсем забравих ooooh!
Темата за диета и подмладяване с кленов сироп

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695278.msg24864461#msg24864461

Не съм я чела из детайли, но доколкото зачетох момичетата отначало по 5-7 дни са само на този сироп и така свалят удано кг от типа на 7 кг за 5-7 дни newsm78
Незнам, доколко е здравословно обаче и дали няма йо-йо ефект, след спиране на сиропа и преминаване на нормално хранене Thinking

# 436
kokona20, нали казват при хиперфункция да не гладуваме! Мен малко ме е страх с такива драстични и крайни диети - не заради самото заболяване толкова, а да не стане от едно на друго.
Може би ако е здрав човек може да опита, но аз не бих посмяла, дори ако съм здрава.
Иначе много хора в интернет споделят как са се излекували като са провели лечебно гладуване, от какви ли не заболявания.  Simple Smile Ако се провежда под наблюдението на специалист може би нямаше да се страхувам, но иначе, за себе си мога да кажа, че не бих посмяла в никакъв случай. Особено след като гледах тия дни статия за най-дебелите хора на света, диетите на които са се подлагали някои, а един сподели, че е станал така именно след диети.  Rolling Eyes
Е, то това не е причина да не пази диети човек, но аз съм от тези, които се доверяват на докторите в тази насока.
Иначе всичко друго мога да опитам - чайчета, отвари, лимон и сода, джинджифил, алое... Не че те  са безопасни, но когато се приемат с мярка и не се прекалява, мисля че не биха били проблем.

Айде, пак стана фермана. Mr. Green Мара подробната и Пена конкретната. rotfImao

Lemy, чети сега тука, за какво иде реч. Не бил доктор тоя, май медицински консултант, но всичко написано ми звучи логично.
http://www.lechitel.bg/lechitel/data/File/Avtoimunitetat.pdf

# 437
  • Варна
Здравейте,
По темата за Пропицила - най-изчистения е, но при мен се прояви страничен ефект. Бях се обринала по ръцете, корема, гърдите.
Иначе до колкото си спомням 3 хапчета Пропицил не са проблем при бременост и кърмене. Тъй като тогава кърмех по 1000000 пъти на ден, изрично се консултирах и с консултант по кърмене. Тя провери всички възможни места и сподели, че дозата ми (3*1 пропицил и съответно после 3*1 тирозол) е Ок за бебето. Просто трябваше първо да кърмя и после да пия хапа и да има поне 2 часа до следващо кърмене.
Лека и спокойна Simple Smile

# 438
Merelenda мерси за статията, която постна  Hug Винаги ми е интересна различна гледна точка. Малко тона, на автора ме издразни, но това няма никакво значение. На мен най-логично от всичко ми звучи това със скритите инфекции-причнители на т.нар. автоимунни заболявания. Някой от вас изследвал ли се е за някои от изброените инфекции в статията?

# 439
# 440
  • UK
Аз -да, долните Crazy Не съм ги изследвала, ей така налучквайки ги, а в предната инв. клиника в един момент ги изискаха и трябваше да ги изследвам и тях Rolling Eyes

ПЕТО. Както вече подчертах, в основата на автоимунните
заболявания стои инфекциозният фактор. Това твърдение се доказва от
изследваните хиляди болни, при всеки от които се установява една или повече
от цитираните вътреклетъчни инфекции: хронична лаймска борелиоза, други
бактериални L-форми, Епщайн-Бар вирус, HTLV-1-Т-клетъчен
лимфотропен вирус, цитомегаловирус, хепатит С вирус и пр

Интересна статия, обаче написана на много "особен" да го наречем език, трябва да се върна ooooh! пак да прочета, за да "схвана" някои писания на автора, обаче каква логика намирам само Thinking
 При нас в инв клиниките масово се вливат имуновенини и подобни за НК клетки (тук се споменаха на някои места някои от тях C3 и C4клетки и се говори нещо, да не се използват подобни стимуланти, а в клиниките обратното, наливат ни с такива, ето защо, малко се потвърждават моите "изводи" с тези на автора, ама ще прочета пак и по-задълбочено и ще коментирам отново Laughing
Мереленда Hug благодаря за линка, ама къде ги намираш тези интересни неща  bouquet

# 441
kokona20, нали казват при хиперфункция да не гладуваме! Мен малко ме е страх с такива драстични и крайни диети - не заради самото заболяване толкова, а да не стане от едно на друго.
Може би ако е здрав човек може да опита, но аз не бих посмяла, дори ако съм здрава.
Иначе много хора в интернет споделят как са се излекували като са провели лечебно гладуване, от какви ли не заболявания.  Simple Smile Ако се провежда под наблюдението на специалист може би нямаше да се страхувам, но иначе, за себе си мога да кажа, че не бих посмяла в никакъв случай. Особено след като гледах тия дни статия за най-дебелите хора на света, диетите на които са се подлагали някои, а един сподели, че е станал така именно след диети.  Rolling Eyes
Е, то това не е причина да не пази диети човек, но аз съм от тези, които се доверяват на докторите в тази насока.
Иначе всичко друго мога да опитам - чайчета, отвари, лимон и сода, джинджифил, алое... Не че те  са безопасни, но когато се приемат с мярка и не се прекалява, мисля че не биха били проблем.

Айде, пак стана фермана. Mr. Green Мара подробната и Пена конкретната. rotfImao

Lemy, чети сега тука, за какво иде реч. Не бил доктор тоя, май медицински консултант, но всичко написано ми звучи логично.
http://www.lechitel.bg/lechitel/data/File/Avtoimunitetat.pdf
Съгласна  newsm10
Нее , моля ви не започвайте гладолечение . Това е супер противопоказно за нас . Аз писах и преди няколко дни тук във форума , че даваха на Гала именно за това гладолечение и изрично подчертаха , че при Базедова болест - влошава още повече болестта . Аз лично никога няма да забравя , бях още в начален стадий на болестта , още супер неориентирана и уплашена , как един ден докато си чаках в болницата за резултатите и се заприказвах с една жена , и стана възпрос , че са ми открили Базед , а тя ми вика " Моята сестра също беше болна от Базед , дозата ли и объркаха не знам , казаха и да пази диета , а то не трябвало и се стопи и за 3 месеца си отиде."  Shocked Shocked Shocked Не я знам с какъв акъл ми го разказа това тогава , и не ме питайте колко съм ревала после , че и аз ще умра , но и до ден днешен още са в главата ми думите й. Така че , на мен и пари да ми дават , не спирам с яденето . За нас трябва някакви по-улекотени , здравословни варианти на диета .

# 442
Аз -да, долните Crazy Не съм ги изследвала, ей така налучквайки ги, а в предната инв. клиника в един момент ги изискаха и трябваше да ги изследвам и тях Rolling Eyes

ПЕТО. Както вече подчертах, в основата на автоимунните
заболявания стои инфекциозният фактор. Това твърдение се доказва от
изследваните хиляди болни, при всеки от които се установява една или повече
от цитираните вътреклетъчни инфекции: хронична лаймска борелиоза, други
бактериални L-форми, Епщайн-Бар вирус, HTLV-1-Т-клетъчен
лимфотропен вирус, цитомегаловирус, хепатит С вирус и пр

Интересна статия, обаче написана на много "особен" да го наречем език, трябва да се върна ooooh! пак да прочета, за да "схвана" някои писания на автора, обаче каква логика намирам само Thinking
 При нас в инв клиниките масово се вливат имуновенини и подобни за НК клетки (тук се споменаха на някои места някои от тях C3 и C4клетки и се говори нещо, да не се използват подобни стимуланти, а в клиниките обратното, наливат ни с такива, ето защо, малко се потвърждават моите "изводи" с тези на автора, ама ще прочета пак и по-задълбочено и ще коментирам отново Laughing
Мереленда Hug благодаря за линка, ама къде ги намираш тези интересни неща  bouquet

Повечето неща ги намерих още с началото на заболяването, после забравих за тях. Сега обсъждайки различни теми с вас се сещам за нещо, че съм чела някъде си  и почвам пак да търся.
Бях отбелязала повечето статии на фаворити, но с преинсталиране на Уиндоус всичко изчезна, та сега наново търся като стане дума.

Цитат
Интересна статия, обаче написана на много "особен" да го наречем език, трябва да се върна ooooh! пак да прочета, за да "схвана" някои писания на автора

И аз така. По няколко пъти трябва да прочета, че да схвана материала. Още повече лично аз, някои термини, заболявания и т.н. не съм чувала, дори и отделно отварям и ровя да чета и за тях, за да направя връзката и да ми се изясни картинката.

# 443
  • UK
А за Кленовия сироп Crazy питах дали сте го пили, ама аз и намерения нямам да започвам диети, още повече свързани с не ядене, абсурд Joy Виж, ако има такава за отслабване с хранене Mr. Green там съм първа на пистата  rotfImbo

# 444
А за Кленовия сироп Crazy питах дали сте го пили, ама аз и намерения нямам да започвам диети, още повече свързани с не ядене, абсурд Joy Виж, ако има такава за отслабване с хранене Mr. Green там съм първа на пистата  rotfImbo
Много е драстична, дори за здрави хора ми се струва опасна.
Не знам на какво мнение са диетолозите и докторите, но и аз, ако бях здрава дори, не бих посмяла да си го причиня.

# 445
Някой от вас изследвал ли се е за някои от изброените инфекции в статията?
Миналата година се бях обзавела с кърлеж, та правих изследване за Лаймска болест, слава богу беше отрицателно.
По въпроса с диетите, ендото каза никакво гладуване, разнообразна и пълноценна храна.

# 446
 Mr. Green Хелоу!
( За следващата тема да го сложим на първа страница. )

Болните с хипертиреоидизъм се  повлияват благоприятно от приема  на :

L-карнитин
    Vit A
    Vit C
    Vit E
    Vit B complex
    рибено масло
    масло от вечерна иглика
    цинк
    селен
    бромелин
    куркума
    калций
    магнезий
    коензим Q10
    екстракт от гроздови семки
    мелатонин
    пасифлора
    валериана
    маточина
    птиче просо

L-карнитинът е аминокиселина, която се произвежда в организма от аминокиселината лизин, като за това са необходими Vit B6, Vit C, ниацин, желязо и метионин. Той блокира ефекта на произведените в големи количества тиреоидни хормони върху някои периферни тъкани. Той не въздейства директно върху щитовидната жлеза,  но успешно повлиява симптоматиката, дълваща се  на хормонален ексцес. Той блокира навлизането на  тиреоидните хормони в клетъчното ядро и по такъв начин намалява нервното напрежение, непоносимостта към топлина, инсомнията, емоционалната нестабилност, треморът и изпотяването L-карнитин подобрява симптоматиката, както при леките форми на хипертиреоидизъм, така и при тиреотоксична криза.
Според едно проучване на втората  седмица след прибавяне на  L- карнитин към стандартната терапия е наблюдавано намаление на размера на щитовидната жлеза, намаляване на ъптейка  J-131, подбряване на чернодробните функционални тестове и на симптомите на офталмопатията. L-карнитинът оказва положителен ефект върху функционалното състояние на мускулите, върху мускулната сила и костната минерализация.  Дозировката се определя въз основа на симптоматиката и резултатите от лабораторните изследвания.

Vit A често е намален в кръвта на болните, страдащи от хипертиреоидизъм. Големите количества от този витамин потискат тиреоидната функция. Добавянето на Vit A към терапията подобрява симптомите на болестта на Грейвс. Vit A е мощен антиоксидант, който намалява повищеният при хипертиреоидизъм  оксидативен стрес.

Vit C е мощен антиоксидант. В експериментални проучвания е установено че съдържанието му в кръвта на болни с хипертиреоидизъм е намалено. Това се дължи на участието му в неутрализирането на продуктите на прекисното окисление на липидите, които участват  в патогенезата на сърдечната патология при тази група болни.  По тази причина се налага  болните с хипертиреоидизъм да  приемат  допълнително Vit C.

Vit E е антиоксидант. Той стабилизира клетъчните мембрани.Той действа като ловец на свободни радикали и намалява пораженията, предизвикани от оксидативният стрес при болни с хипертиреоидизъм.

Проучванията показват, че болните  страдащи от хипертиреоидизъм са с ниски нива на коензим Q10. С повишаване на нивата на Т3 и Т4, коензим Q10 намалява, което води до дефект в клетъчния енергиен транспорт. Коензим Q10 притежава антиоксидантни свойства и участва в електронния транспорт в дихателната верига. Плазменият дефицит на коензим Q10 настъпва в резултат на стимулиране на активността на дихателната верига при болните с хипертиреоидизъм. Внасянето на коензим Q10 под формата на хранителна добавка подобрява състоянието на тези болни.

Маслото от вечерна иглика  е богато на есенциални мастни киселини. Те повлияват благоприятно автоимунните процеси в организма. Есенциалните мастни киселини участват в производството на простагландини. Простагландините потискат възпалителните процеси, които са налице при автоимунните заболявания.

Omega-3 мастните киселини намаляват възпалителният процес и подпомагат правилното функциониране на имунната система.

Бромелинът намалява отока на  щитовидната жлеза.

Куркумата засилва ефекта на  бромелина и трябва да се  приема между храненията.

Калцият и магнезиият са кофактори в много метаболитни процеси. При болните с хипертиреоидизъм е налице значително намаляване на съдържанието на калций, магнезий и цинк в еритроцитите, както и намаляване на плазмената концентрация на магнезий. Тиреоидната ос участва в регулацията на магнезиевият матаболизъм, чрез регулиране на транспорта от екстра - към интрацелуларното пространство. При хиперфункция на щитовидната жлеза е налице и модифициране на параметрите на калциево-фосфорната обмяна. Два фактора допринасят за дефицита в калциевият баланс – намаляване на нивото на паратхормона, с последващо повишаване на серумния калций, което от своя страна повишава неговото отделяне с урината и намаляване на нивата на 1-25 дихидроксикалциферол, последващ функционален хипопаратиреоидизъм и хиперфосфатемия, което води до намалена чревна резорбция на калций.
Хипертиреоидизмът при възрастни  е причина за появата на  вторична остеопороза. Неконтролираният хипертиреоидизъм увеличава костният търновър и засилва костната загуба, нарушавайки равновесието между резорбцията и формирането на костта. Продължителността на костният цикъл на рамоделиране е намален с 50%, тъй като и фазата на резорбция и фазата на формиране настъпват по бързо при тези болни. Нарушен е балансът между остеокластната и остеобластната активност, в резултат на което на всеки цикъл се губят по 10% костно вещество. Ниските стойности на TSH при болните с хипертиреоидизъм също допринасят за костната загуба
По тази причина болните с  хиперфункция на щитовидната жлеза трябва да приемат калций и магнезий в подходящо съотношение.
Повишената функция на щитовидната жлеза води до промени във  функционалното състояние на  различни органи и системи. Повишената продукция на тиреоидни хормони повишава оксидативния стрес. Мелатонинът намалява оксидативния стрес като допринася за елиминирането на свободните радикали и притежава директни антиоксидантни свойства. Мелатонинът е вещество, което се секретира от пинеалните жлези в мозъка Той е отговорен за нормалния сън и циркадният ритъм  на нашият организъм. Той потиска ексцесивната секреция на тиреоидните хормони. Добавянето на мелатонин повлиява благоприятно и инсомнията, която е често срещан симптом при хиперфункция на щитовидната жлеза.

Lycopus ssp е основен билков продукт за лечение на хипертиреоидизъм. Той намалява производството на хормони на щитовидната жлеза и е особено ефикасен в началните стадий на хипертиреоидизма.

Melissa officinalis – маточина - намалява нивата на тиреоидните хормони и блокира действието на тиреоид  стимулиращите антитела, чрез блокиране на TSH рецепторите върху тиреоидните клетки.

Lithospermum officiaale – птиче просов комбинация с маточината и Licopus ssp, потискат действието  на специфичния стимулиращ щитовидната жлеза имуноглобулин.
Замразени сухи екстракти от  трите билки потискат свързването на TSH със специфичните рецептори по повърхността на тиреоидните клетки, чрез отслабване на връзката между тях.
Добавянето на храносмилателни ензими оказва благоприятен ефект върху  състоянието на болните с тиреотоксикоза, защото подпомагат нарушеното смилане и абсорбция на хранителните вещества.
Пасифлората притежава седативен,  миорелаксиращ и болкоуспокояващ  ефект Използва се при невралгии, генерализирани гърчове, хистерия, сърцебиене. Има много добър ефект в комбинация с валериана.
При хипертиреоидизъм тази комбинация  е перфектна, защото при тези  болни е налице стимулация  на нервната система. Валерианата  успокоява нервната система в условията на стрес, подобрява качеството на съня и има релаксиращ ефект върху гастроинтестиналния тракт.

Източник: МЦ Живот

# 447
Аз заглеждах тези дни тези витамини за които четох някъде из форума

http://www.pharmalife.bg/product/481/alfa-betik-multivitamini-30 … multivitamin.html

http://www.marvi.bg/alpha-betic-alfa-betik-alfa-lipoeva-kiselina … 60-kaps-4142.html

http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=182199

Не са малко по тази тема, но Мереленда, ти си спеца, какво ще кажеш?

# 448
Аз заглеждах тези дни тези витамини за които четох някъде из форума

http://www.pharmalife.bg/product/481/alfa-betik-multivitamini-30 … multivitamin.html

http://www.marvi.bg/alpha-betic-alfa-betik-alfa-lipoeva-kiselina … 60-kaps-4142.html

http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=182199

Не са малко по тази тема, но Мереленда, ти си спеца, какво ще кажеш?
А, не разбирам от витамини. Laughing Знам им долу горе препоръчителните дневни дози, които в някои случаи са недостатъчни. Дълга тема на разговор.
Но като цяло, видях че neba от темата за Сиофора ги препоръчва. Тя има доста познания, а и на мен на първо четене ми изглеждат ок. Вместо да взимам отделно от всеки, в тези си има всичко.
Мярнах ги в нашата аптека, на промоция бяха, но не си взех.

Някой беше питал за импулсното лечение:
Ето линк:
http://www.thyroid-bg.com/Thyroid_BG.htm
После тук:
http://www.blitz.bg/article/8734

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 18:29 от Merelenda

# 449
  • UK
Аааа много интересно, аз като ви казах, че ще се наложи да пием Менделеевата таблица  Joyвие се смеете Mr. Green
Обаче, тези не са ми известни  Rolling Eyes  Thinking Lycopus ssp, Пасифлората, това билки ли са (простете за невежеството ми Embarassed) или са направо готови добавки newsm78

Общи условия

Активация на акаунт