ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 29

• 38 655
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
Бих искала да ви питам как процедирате при някое по-тежко нараняване (примерно рана, която трябва да се зашие/залепи) и желанието на лекарите да поставят ваксина против тетанус?

Не съм сигурна, но доколкото знам не е ваксина, а серум.

# 106
  • някъде там
darinak всеки е добре дошъл:)а и мен ме интересува тетануса,доколкото съм чела е много трудно да се заразиш,и това безразборно ваксиниране е напълно  излишно,но с какво е най-добре да се почисти една рана за да сме спокойни?

# 107
Първо да уточня, че не ми се е случвало да се оправям със сериозни рани... Малкият като падне не дава дори да гледам ожуленото, какво ли остава да го чистя и промивам... Мъка ми е ако наистина се нарани сериозно какво ще правя...
Специално тетанус се развива в анаеробни условия, т.е. при липса на кислород... Сами по себе си силно кървящи рани съдържат много кислород и в тях не може да се развие тетанус... А лекарите са длъжни да предложат, вие пък имате право да откажете ваксината...

# 108
Мъжът ми си отряза меката част на палеца с макетно ножче. Зашиха го и отказа да му сложат ваксина, въпреки огромното настояване от страна на няколко мед.лица.

На големия ми син вадиха кърлеж, също отказахме ваксина.

И в двата случая не е имало проблеми с тетанус.

# 109
За мен е нелогично как след като към тетануса не се развива имунитет, ваксината "уж" създава такъв!!! Т.е тялото по принцип не създава имунитет срещу бактериите, но видиш ли ваксината създава! Моля някой по-наясно да обясни дали е възможно?

# 110
За мен е нелогично как след като към тетануса не се развива имунитет, ваксината "уж" създава такъв!!! Т.е тялото по принцип не създава имунитет срещу бактериите, но видиш ли ваксината създава! Моля някой по-наясно да обясни дали е възможно?

Не само,4е не е срещу самата бактерия,ами е срещу токсина,който произвежда бактерията.

# 111

Не само,4е не е срещу самата бактерия,ами е срещу токсина,който произвежда бактерията.

Хммм! Е, то стана съвсем сложно! Може ли да се създава имунитет към токсин?  newsm78

# 112

Хммм! Е, то стана съвсем сложно! Може ли да се създава имунитет към токсин?  newsm78
Не може!

# 113
  • някъде там
Поредната напълно излишна и отровна ваксина,според мен едно добро почистване на рана би било достатъчно!

# 114
Здравейте момичета

Много е полезна темата, която обсъждате и се надявам повече от вас да откликнат - особено тези, които са от Варна.

В телевизионно предаване ще дискутираме темата "за" и "против" задължителното поставяне на ваксини. Целта ни е да представим въпроса цялостно и да помогнем в избора на бъдещите майки.
Желанието ми е, да поканя две от вас.

Искрено се надявам да откликнете на поканата, защото темата е от особена важност!

Оставам отворена за всички въпроси

# 115
Здравейте момичета

Много е полезна темата, която обсъждате и се надявам повече от вас да откликнат - особено тези, които са от Варна.

В телевизионно предаване ще дискутираме темата "за" и "против" задължителното поставяне на ваксини. Целта ни е да представим въпроса цялостно и да помогнем в избора на бъдещите майки.
Желанието ми е, да поканя две от вас.

Искрено се надявам да откликнете на поканата, защото темата е от особена важност!

Оставам отворена за всички въпроси

Предполагам предаването ще е по варненска медия или греша? Попитай и в темата "За или Против задължителните ваксини" във ФБ, там мисля пишат доста хора от Варна - http://www.facebook.com/groups/161283897242551/

# 116
Включвам се в темата, за да кажа, че получих улцерозен колит след като ме ваксинираха с MMR. Ваксинацията беше задължителна за зелена карта за Щатите.

Първо болката от ваксината е отвратителна, усещаш как отровата се разлива от ръката към цялото тяло. Цялата ръка ме боля близо седмица. 1 месец след това получих улцерозен колит, за който лекарите нямат обяснение. Съмняват се, че е инфекциозен. От поставянето на ваксината до първите симптоми не съм се разболявала от нещо друго.

След като четох дълго време за ваксините съжалих, че поради незнание съм сложила на детето си задължителните ваксини. Но когато отидеш при педиатъра никой не ти казва, че детето ти ще бъде неспокойно след ваксинация, ще плаче безпричинно, камо ли за страничните ефекти. Моята педиатърка специално ми каза как това са нова генерация ваксини и нямат странични ефекти както старите.

След като сложиха на дъщеря ми MMR ваксината, три седмици след това хвана някаква хрема и получи първия си астматичен пристъп. Бронхиалните спазми са автоимунни заболявания. Свързвам нейния проблем с тази ваксина, вероятно в комбинация с много други фактори.
 Освен това не знаех, че усложения от ваксинация могат да възникнак до 1 МЕСЕЦ след това. Смятам, че ако човек има предразположеност към дадено заболяване, ваксините го отключват.
Въпреки, че лекарите спорят, че моя улцерозен колит няма общо с ваксината, аз съм напълно убедена в противното. Много странно съвпадение няколко седмици след това да се почувствам зле. Сега вече една година се боря с тази болест безуспешно. Вкарва ти живота в някакъв ад и после се оправяй сам.

По отношение на всички ваксини, които слагат на децата, фармацевтите и лекарите се възползват от това, че децата не могат да ти кажат как се чувстват. Помислете си възрастен човек ако трябва да се подложи на тази ваксинация какво би разказал, за начина по който се усеща и дали би продължил да си слага всички ваксини по задължителния календар? Със сигурност НЕ. Никой не обича да се усеща зле.

# 117
danny74000
Др.Андрю Уейкфилд точно това се опита да докаже-че ваксината ММР може да отключи точно улцерозен колит.
Имат сьбирания и сайтове за помощ на пострадали,опитай в гугл. Peace

# 118
Появи се поредния смьртоносен Инфлуенца вирус в 2 провинции на Китай  Laughing
Информация от Март и Април 2013

http://www.who.int/csr/don/2013_04_01/en/index.html
http://www.ecdc.europa.eu/en/publications/publications/ah7n9-chi … sk-assessment.pdf

# 119
Появи се поредния смьртоносен Инфлуенца вирус в 2 провинции на Китай  Laughing
Информация от Март и Април 2013

http://www.who.int/csr/don/2013_04_01/en/index.html
http://www.ecdc.europa.eu/en/publications/publications/ah7n9-chi … sk-assessment.pdf

И кое му е смешното?

Общи условия

Активация на акаунт