ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 29

• 38 670
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Интересно противоречие има още в първото изречение на поръчковия материал. Значи интелигентни майки отказват ваксините, защото са чели щуротии. Как може да се пусне подобен нонсенс за печат, просто не знам.
За опасната болест хепатит Б личната лекарка не можа да отговори защо трябва да слагаме ваксина на едномесечното ми бебе, много се обърка, защото имах много въпроси. Спомена и за наркотици, разбирате ли, сигурно в детската градина ще се боцкат с обща игла, понеже като станат на възраст за наркотици, ваксината вече не осигурява защита и съответно наркотиците не са довод.

# 151
Най-"забавно", всъщност възмутително ми стана, когато прочетох, че "ДОРИ" майките отказвали ваксината с/у ЧПВ, което те наричат "рак на маточната шийка", ама нейсе....поръчкови жълти лъжи

# 152
За ваксината срещу ЧПВ има не една платена статия, попадала съм и друг път, ама не ми се рови за линкове. Лобирането е на много нива, включително и презентации в училищата на деветокласнички, т.е. 16-годишни пикли. Искат да превърнат ваксинирането в мода.

# 153
  • в сърцата на децата <3
Моята ЛЛ ме излъга най-нагло - сложи ваксина срещу туберкулоза на малката, а ми каза, че е против хепатит Б! На въпроса ми - "Нали тази ваксина (за хепатита) пази само няколко години, а с хепатит Б можеш да се заразиш по кръвен и полов път, защо е нужно да се слага на бебе?" Отговорът беше "Не е вярно, че пази няколко години! СЕГА СЕ РАЗВИВА ИМУНИТЕТА НА ДЕТЕТО!!!"
Бреййййй.... То аз, на "дърти" години като съм боледувала толкова много трябва да съм неуязвима по тая логика!!!  hahaha hahaha hahaha Говорят глупости като замаяни и не се чуват. Това, между другото, ми го каза д-р Емилия Заимова - искам да е ясно коя е, защото е една от особено прехвалените педиатърки в Пловдив!

# 154
Здравейте! Някой може ли да ми препоръча лекар във Варна, който би се съгласил да впише ваксини? На ЛС!

# 155
snow angel, туберкулозата не я ли бият само в родилно? ти как разбра,че те баламосва?Sad махай я тази прехвалена, не че има алтернатива, но поне друг може да не лъже какво  бие ...

# 156
# 157
  • в сърцата на децата <3
Що за наглост?!? Току-що ми се обадиха ПО ТЕЛЕФОНА да си рекламират гнусните ваксини Церварикс!!! Ужас!!!

# 158
  • Пловдив

Ееее,не!Как не ги е срам и как не се спряха #2gunfire И в статията дето аз пуснах пишат и цитират нас,сега пак...

snow_angel,това сериозно ли???А от къде такана смелост?И от къде ти имат тел. от ЛЛ сигурно?

# 159

Така ли!? Колко повече? Кои точно?  Thinking  Те още малко и ще кажат, че заради СЗО ваксините в България са задължителни...  Laughing

# 160
  • София
Кунчев пак лъже и плаши гаргите  Whistling

# 161

Как изглежда насилието над децата сьс закон в БГ.

http://dnes.dir.bg/news/vaxini-vaxinatzia-13702911?nt=4

Детето се дьржи здраво от сестрата или родителите,то плаче (не се смее или радва),показва ужас в очите си.В сьщото време сьвсем умишлено и коварно забиват иглата на "здравето" в нежната му рьчичка
Моля ,разгледайте и другите снимки в пресата и се убедете.

# 162
Да, от статията става ясно, че СЗО са се загрижили заради ниският имунизационен процент в България: "Световната здравна организация (СЗО) разработва специално за България мерки, които да увеличат ваксинациите. По десет акта на година се съставят на родители в страната, които отказват да имунизират децата си със задължителните ваксини." Може би трябва да си проверят собствените статистики - http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/tim … country.cfm?C=BGR   Laughing

Според Кунчев пък глобите не били ефективни: "Глобите не са най-ефективния начин за справяне с проблема, когато родители от ромските групи не желаят да ваксинират децата си, обясни главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев..."
Щом глобите не вършат работа, нито спиране на детски надбавки, спиране от детска ясла и градина, значи трябва да преосмислят тактиката... Предлагам, още повече ако става въпрос за роми, да плащат на родителите за да имунизират децата си... Там по хилядарка или кой колкото успее да се спазари за сложена имунизация...  Laughing

# 163
Предлагам, още повече ако става въпрос за роми, да плащат на родителите за да имунизират децата си... Там по хилядарка или кой колкото успее да се спазари за сложена имунизация...  Laughing
Може и благотворителна тема за сьбиране на пари в клюкарника да се отвори...

# 164
  • София и там където не се пуши
http://offnews.bg/index.php/185565/spryaha-reklama-za-vaksina-za … matochnata-shijka

http://www.vlastta.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/5767 … D0%B8%D1%82%D0%B5

Във ФБ са пуснати - е много се радвам, че и Вергов и Лулчева намразих покрай тази реклама. Само като ги видя дори в готини филмчета, направо ми се обръща стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт