ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 29

• 38 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Явно са видели, че е българка и не е много наясно още със законите та е минал номера. Абе незнам-имам също колега от университета,който от 8 години е в Англия и с две деца и аз го питах,естествено, какво е положението там и той каза, че още в болницата на жена му й дават лист на коя дата къде да отиде, да си намери педиатър, който от своя страна пък й връчва скедюъла с датите за ваксини и... така ...никой не те питал искаш ли, неискаш ли ,аа само за туберкулозата е по избор, но за имигранти от източна и югоизточна Европа е силно препоръчителна и те са я били на детето И така

# 646
asyalein, една моя позната скоро ми каза, че нещо съм се объркала и ваксините тук в Германия са задължителни (това след като преди няколко месеца и бях казала да се поинтересува по темата). Естествено така я е информирал педиатъра. На мен в детската дори имунизационен паспорт не са ми искали, но не мога да преценя дали си е чист късмет.

lovedzen
Тежките усложния след морбили настъпват най-често при бебета, които са заболели.  Това е и най-силният аргумент в пропагандата за ваксиниране: че всички трябва да се ваксинират в името на общото благо, а в случая, за да пазят тези, които не са достигнали ваксинационната възраст.

В същото време обаче, ако майката е с имунитет (изкарала е болестта) това дава защита и на бебето, чрез плацентата и кърменето.
Тоест погледнато така днешните майки, които са били имунизирани, вече не могат да дадат защита на бебетата си във възрастта, когато болестта е наистина опасна. Също за възрастните нараства рискът да се разболеят, тъй като ваксината не им дава  защита, а не са изкарали болестта в детска възраст...

Тук преди малко по новините пак говориха, за задължително ваксиниране....

# 647
Значи, между връчен списък с ваксини и думите трябва да направиш еди какво си и законово задължение има разлика... Само че много хора са свикнали да изпълняват още при "трябва", а и не се интересуват особено, ако вече не са решили да не го правят... А някои неща стават с повече четене или питане, както зайчето пита добрата ламя Спаска "а може ли да не дойда"...  Laughing

lovedzen
Тежките усложния след морбили настъпват най-често при бебета, които са заболели.  Това е и най-силният аргумент в пропагандата за ваксиниране: че всички трябва да се ваксинират в името на общото благо, а в случая, за да пазят тези, които не са достигнали ваксинационната възраст.

В същото време обаче, ако майката е с имунитет (изкарала е болестта) това дава защита и на бебето, чрез плацентата и кърменето.
Тоест погледнато така днешните майки, които са били имунизирани, вече не могат да дадат защита на бебетата си във възрастта, когато болестта е наистина опасна. Също за възрастните нараства рискът да се разболеят, тъй като ваксината не им дава  защита, а не са изкарали болестта в детска възраст...

А задавали ли сте си въпросът защо МПР се поставя едва на 12-13-месечна възраст? Не само в България, в държавите от ЕС е така... Спокойно могат да свалят възрастта, на 6-месечна има "дупка" в нашия ИК (ако са искали да избегнат натовареност) и съответно да не оставят децата незащитени чак до годинката, че и до 12 години, както стана ясно по-напред...  Laughing   Но не, причината е друга и кашата става пълна...  Laughing

П.С. Сетих се за един спор с Birdie, който е точно по темата за МПР, на който му се чете от тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=453281.msg17946286#msg17946286 - продължава и на следващата страница... Може нещо да ви се изясни, а може и да не ви се изясни...  Laughing

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 10:31 от stelt77

# 648
.... манипулацията с Е.coli улеснява така да се каже избирателно"изрязване" на някои  болестотворни гени от даден причинител/например морбили вирусът, който между другото е РНК вирус/,  и "оставянето" на онези гени, които могат да предизвикат имунен отговор без да разболеят...

Това с разболяването ми е голяма загадка... В шах и мат с полиомиелит и ваксината против него ме хвърли д-р Кунчев преди време, припомням за пропусналите - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=669263.msg23178099#msg23178099

"Този вирус се предава по фекално-орален път. Носителите, болните, преди да развият пълната клинична картина, както и по време на болестта, отделят огромни количества от вируса с изпражненията. Така заразяват нови хора. Виждате, основното е хигиената. Нашите два случая в Бургас бяха точно такива – две деца от едно семейство и трето – от махалата, контактувало с тях. Механизмът е ясен."

"Нещо важно искам да отбележа – ние сменихме ваксината. Преди работехме с жива ваксина, а сега от няколко години вече използваме убита. Живата даваше възможност като имунизираш едно дете, то отделя вируса с изпражненията и поради не толкова добрата хигиена можеше да имунизира и други деца – един малък положителен ефект. Сега с убитата ваксина е предпазен само този, който е имунизиран. Няма го този ефект. Значи необходимостта от по-високо имунизационно покритие е още по-голяма."

интервюто с Кунчев тук - http://www.blitz.bg/article/30693

Схванахте ли разликата между заразяване и имунизиране на околните хора?  newsm78

А ето тук ми обясняват как живите вируси в Ротарикс (не) могат да се предават на други хора и съответно да ги заразят (този и няколко поста надолу) - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564894.msg18082498#msg18082498

Ся стана ли ви по-ясно как се случват нещата с живите вируси във ваксините и как можете/не можете да се заразите/имунизирате от болни/ваксинирани...  Crazy

# 649

Ся стана ли ви по-ясно как се случват нещата с живите вируси във ваксините и как можете/не можете да се заразите/имунизирате от болни/ваксинирани...  Crazy
ooooh! не им е лесно с толкова много ''логика''

# 650
Вижте какво прочетох вчера във фб, не знам коя е била тази животоспасяваща ваксина(може би тетанус), ама много странна констатация направена от доктора или той е бил голям поддръжник на ваксините, или пък освен майката нещо да не е разбрала, тя изобщо цялата история е малко неясна! Иначе детенцето е на три години и два месеца и предполагам не е било скоро ваксинирано! newsm78 "Искам да благодаря на всички мои приятели, коѝто ме подкрепиха в кошмара преживян последната седмица. Бих казала най-големият такъв до сега в живота ми. Дадохте ми морална и психическа подкрепа от която наистина имах голяма нужда и която оценявам високо.
Най-големите благодарности обаче, искам да отправя към Dr. Kölker, Dr. Reis, Dr. Hentze от UniversitätsKlinikum Heidelberg, коѝто за пореден път доказаха професионализъм. Незнам колко от вас могат да си представят картинката:
Носиш си детето на ръце с 40° Т в бърза помощ и казват: бактериална инфекция, приемаме ви в спешното. Започват антибиотично венозно лечение (системи) първо с един, след това и с втори антибиотик. Плановете се объркват... антибиотиците не действат както се очаквало... инфекцията се разпространява с часове... идва диагноза: „бактериална инфекция на подкожните мазнини причинена от неизяснена бакретия“. Питам доктора какво означава това!? Обяснява ми че в момента търсят отговора... заговори се за евентуална „мутирала“(неизяснен вид) бактерия... аз изпаднах в шок. Незнаех на кой свят се намирам и повиших тон: „Какво? Това означава ли че няма лек за детето ми след като и антибиотиците не деистват? Как така? Защо? Как ще я лекувате?...“ Получих кратък отговор: „Тарсим начин, и аз съм притеснен, в момента се консултираме с други професори“.
Аз няма да ви казвам в какво състояние бях 3 дена докато не откриха правилната комбинация и започна да действа... предполагам си представяте (или поне тези от вас които са родители).
Знаех че сме в ръцете на едни от най-добрите професионалисти в Германия, защото тази болница е една от тези прочути на всички ни клиники в които се извършват т.нар. „животоспасяващи операции (лечения) в Германия“. Въпреки всичко обаче, това което преживях , не го пожелавам и на най-големия си враг. Не се описва с думи!!!

Сега вече сме у дома с орален антибиотик. При визитацията тази сутрин, професора каза че ваксината еди коя си (не обърнах внимание коя) е изиграла важна роля, защото ако не била ваксинирана, бактерията щяла да се развие много по барзо без да имат време да реагират и резултата е ясен... Знам че имам приятели които са против всякакви ваксини, но в случая, добре че беше тя!!!

А всичко започна от едно ужулване на коленете на детската площадка в детската градина... от тези ужулвания, които всички сме имали като деца.
Не е за вярване... нали?"

# 651
Ха! Разбира се, че така ще кажат лекарите. Нали знаете за гарван гарвано...
Кой съм аз или някой от групата да каже, че ваксината е причинила проблемът?!

Кой съм аз да кажа, че ваксините не нанасят друго освен вреда на хората....

# 652

За кой ли път?!?
Д-р Ангел Кунчев:  Имунизациите не причиняват увреждания    #Cussing out

# 653
  • София
Хубавото е, че поне се е споменало, че има държави в Европа, където ваксините не са задължителни, досега подобни твърдения бяха обявявани за неистина  Grinning

# 654
*

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 19:32 от Amitola

# 655
http://www.faktor.bg/obshtestvo/chicho-doktor/10592-gurbetchiya- … ili-v-sofiya.html
Приносител на шарката е млад мъж, който е работил там. При завръщането си той е заразил четирите си деца, както и други двама свой близки и един случаен човек. С тях заразените в столицата стават 14

„Показателен е случаят с това, че този случаен внос попадна на благоприятна почва на неимунизирани хора. Поради това вирусът тръгна да циркулира в обществото. Защото дори и внос, а внос винаги ще има, ако той не срещне неимунни лица, нищо няма да се случи. Mr. Green

# 656

"Според нея твърденията, че вследствие поставянето на ваксина дете може да развие аутизъм, не са доказани."

Това, че твърденията не са доказани, не означава, че не са верни...  Mr. Green  Колко недоказани неща има, пък на - съществуват си... Навремето не е било доказано, че Земята е кръгла и се върти, но тя си е била кръгла и се е въртяла...  Whistling

# 657
Stelt, благодаря за препратките, беше ми полезно (на места даже забавно) да прочета. И все пак няма ли наистина откъде да се види коя година с какво са ни ваксинирали. Мисля, че и преди е обсъждано... ама сега ми притрябва. Аз съм 80 набор

# 658
Аз съм гледала картона (набор '85), има доста по-малко ваксини от сега, няма комбинирани, няма месеци с 2 ваксини. Ако на някого му е интересно, мога да препиша.

# 659
  • Обетованата земя
Да, моля те! И аз съм 85, а си загубих имунизационния картон, а ми е интересно...

Общи условия

Активация на акаунт