Отговори
# 30
  • София
Озадачава ме това. Ако се случи на моето дете, няма да остана безучастна. Бих се обадила и ако се случи на друго дете и съм видяла. Моят син, дори ч 4ти клас не го пускаха да си тръгне сам, без заветната декларация, че аз позволявам.

Въпреки че, децата дори в 1ви клас са доста оправни( след като са видели, че могат и без нас) и ако никой не ги прибере, ще влязат през парадния вход и ще се обадят на охраната. Но, пак да кажа, това е против правилата.

# 31
  • София
Люлин, byby4, бихте ли споделили впечатления за чуждоезиковото обучение в 5-то ОУ? Колко часа седмично се учи чужд език, как са разпределени часовете и как се справят децата с изучаване на два езика? Вероятно в различните класове от 1-ви до 4-ти клас е различно?

# 32
В първи клас имаха само СИП по чужд език, по 1 час седмично, нито един час  ЗИП. Хубавото тогава беше, че имаха и още 2 допълнителни часа по някаква европейска програма - става дума за английски. Иначе в училището се предлага доколкото знам, английски и немски. Моя ходеше и на 2-та, като госпожите казваха, че се справя доста добре. Исках и тази година да продължи така, но първо отпадна немския, защото имало само още 1 дете желаещо. После отпадна и допълнителния английски по европейската програма, но пък сега си имат и 2 часа по програма ЗИП и още 1 час ЗИП.
 Като посещава и веднъж седмично една съседка, която му преподава по още 1 час, мисля, че това му е напълно достатъчно.

# 33
Някой има ли идея кои са госпожите водещи 3 ти клас в 36 СОУ в момента (т.е. 2014/2015 ще водят първи клас)?А ако имате и информация за тях ще ми е безценна,предварително благодаря за помощта

# 34
Някой има ли идея кои са госпожите водещи 3 ти клас в 36 СОУ в момента (т.е. 2014/2015 ще водят първи клас)?А ако имате и информация за тях ще ми е безценна,предварително благодаря за помощта
Кирил Валявичарски, Мариана Островска, Майа Захариева, Дияна Якова и не се сещам коя беше петата.
Валявичарски и Островска са от по-търсените.
Доколкото знам на Валявичарски сегашния му е последен випуск и се пенсионира, но инфото ми е от минала година когато беше класен на сина ми.

# 35
  • София
И аз се включвам в темата, защото 5то училище миналата година ми беше един от вариантите, тъй като и половинката е учил там, и свекърва ми щеше да и е удобно да взима първокласничката. Зная, че откакто има нова директорка се развива в положителна посока с бързи темпове, което е похвално. Има доста плюсове-малко е, едносменен режим, разположено на спокойно място. Навремето когато мъжът ми е учил, се е водело по-добро от 2ро. 
Ще следя с интерес темата, защото ми предстои и номер 2

# 36
На таблото в пето са закачени изискванията за прием в първи клас.

И още: Дни на отворените врати от 22 до 26 април от 8.00 до 14.30 ч.

На 16 май от 18.30 ч. ще има РС за първолаците във физкултурния салон.

# 37
Аз сутринта ходих и до 5 ОУ да записвам сина ми там. Обаче ме притеснява това, че всички училища искат да се занесе удостоверението от детската градина преди класиранията и то в оригинал. И ако не се занесе в оригинал не разглеждат кандидатурата май май. Е как да го занеса едновременно във всички училища? Не разбирам идеята на тази глупост. И ако го занеса в едно училище и там не го приемат, какво правя тоава?
Имате ли представа защо е това изискване?

# 38
Аз сутринта ходих и до 5 ОУ да записвам сина ми там. Обаче ме притеснява това, че всички училища искат да се занесе удостоверението от детската градина преди класиранията и то в оригинал. И ако не се занесе в оригинал не разглеждат кандидатурата май май. Е как да го занеса едновременно във всички училища? Не разбирам идеята на тази глупост. И ако го занеса в едно училище и там не го приемат, какво правя тоава?
Имате ли представа защо е това изискване?
Да, носи се само в едно училище и само там на практика кандидатствате. Ако не се класира детето намирате училище, е което има места и по-късно. За това добре преценявайте шансовете си.

# 39
Лично аз за първи път чувам за такова изискване. Мога само да предположа, че е направено за по-добро планиране на предстоящия випуск.

# 40
И за двамата ми сина това важеше. За големия подаването на документите беше преди 6г, с малкия преди 4.

Направено е за да не се класират едни и същи деца в различните училища.

# 41
Лично аз за първи път чувам за такова изискване. Мога само да предположа, че е направено за по-добро планиране на предстоящия випуск.

Така е, и като излезе списъкът на приетите и детето не е прието, преценява се дали от резерви би могло да се запише, ако не - изтегля се оригиналът на удостоверението и се носи в друго училище.

Затова е добре да се видят датите за изнасяне на списъците за приети.
И да се действа спрямо тях.
Не знам дали обясних добре;)

# 42
Пропуснала съм го, защото детето беше в ПГ в същото у-ще, пък и за друго не сме мислили.
Много важна информация за кандидатите.  bouquet

# 43
  • София
И ако не го приемат детето, какво? Ще има останали места в съседното училище ли?
При положение, че нямат единна система за кандидатстване и не всеки адрес има училище, какво правят живеещите на такъв адрес?

Ние живеем на улица, за която не се дават 10т нито в 51во, нито в 36то. И в двете училища има наплив, как да си преценя шансовете точно?

Доколкото помня през 2007, на големият му поискаха оригинала в 36то чак след класирането. Имаше и 2ро класиране , явно някои деца не им ги бяха занесли.

# 44
Смятам, че тази класация не е обективна. Според мен в Пего у-ще има най-много родители, които са членове на форума. Затова и то води класацията. Не че училището е лошо, напротив много си е добро и добре ги държат и обучават децата. Вярно е, че от 2 СОУ бягат много ученици, но пък то да е последно в класацията - не вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт