Отговори
# 45
  • София
Смятам, че тази класация не е обективна. Според мен в Пего у-ще има най-много родители, които са членове на форума. Затова и то води класацията. Не че училището е лошо, напротив много си е добро и добре ги държат и обучават децата. Вярно е, че от 2 СОУ бягат много ученици, но пък то да е последно в класацията - не вярвам.
Съгласна съм, че резултатът е изкривен Peace Противно на логиката е това малко училище да води с толкова в класацията, при положение, че не е пък чак НАЙ-доброто в района...
В този смисъл ми се струва некоректно така агресивното гласуване в полза на пето ОУ. Водени от искреното си желание да подкрепят училището, амбициозните му почитатели попрекалиха, според мен.
По-жалкото за мен обаче не е изкривеният резултат от анкетата - тя не е водеща в случая, а само подпомагащ елемент в ориентацията на родителите. Не съм удовлетворена от факта, че форумците гласуват в анкетата, без да напишат в два реда впечатленията си от училището, за което гласуват, защо го смятат за добро. Ако можех, бих обвързала правото на гласуване с оставяне на мнение преди това. Така темата ми се струва недостатъчно полезна - не предоставя достатъчно информация за училищата, каквато беше основната цел.

# 46
Следващият път като пуснеш анкета предупреди изрично никой да не гласува в нея или с каква опция да го направи.  Peace
Всеки родител прави своите избори и компромиси.
Предполагам, че въпросът ти вече е решен, така че и по-нататъшно гласуване не е нужно.
В 19-то училище има много силен курс по английски, по няколко часа всеки ден и в момента привлича деца като магнит!

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 14:15 от Люлин

# 47
  • София
А как очаквате да е обективна анкетата изобщо?

По колко деца имате и тези училища, че да ги наредите? Всеки или си харесва училището на детето или не. Обикновено до 4ти клас го превъзнасяме, от 5ти нагоре недоволстваме. За по-кротките деца повечето учители са добри, за по-палавите все те са ни виновни.

# 48
  • Beyond the Frontiers
Темата ми стана интересна - моят избор е пето. Какви са критериите, в какви срокове са записванията и т.н. - ако има сайт сама ще ги прочета  Praynig
П.П. говоря за догодина  Mr. Green

Видях за дните на отворени врати, но за съжаление не съм в София. Пускат ли и други дати?

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 19:05 от Galactic Voyager

# 49
Честити празници, дами! Желая здраве, радост, любов и най-добър избор за вашите първолачета!
Темата ми стана интересна - моят избор е пето. Какви са критериите, в какви срокове са записванията и т.н. - ако има сайт сама ще ги прочета  Praynig
П.П. говоря за догодина  Mr. Green

Видях за дните на отворени врати, но за съжаление не съм в София. Пускат ли и други дати?
Galactic Voyager, критериите са добро и възпитано дете. Във всички училища е така. Съветвам те да си заведеш детето при избраната от теб учителка и да й се представите. Ако види, че детето ти е кротко, тя знае как да си го запише при нея. Заведи детето си и при подаване на документите. Нека и директорката да го одобри. Но ако детето ти е малко по-емоционално, по-добре не го води в училище. 
Ние родителите от нашия клас можем да си гледаме децата и да посещаваме часовете, когато си поискаме. Това е при нашата госпожа.

# 50
"Бих искала да споделя впечатления от, макар и не дотам щателните ми проучвания.

2-ро
+ Охраната си е на мястото
+ Сайтът се обновява редовно
+ Три съседски момчета са избрали него
+ "Момчешките" спортове са добре застъпени
+ Разнообразни занимания по множество и различни проекти
- Огромно шумно място
- На питанията ми дадоха половинчата информация, от която не можах да извадя никакъв извод
- Кандидатите са много
- За избор на учител и дума не може да става
- Няма как да се запозная с учителките - от училището са обиколили близките детски градини, но ние посещаваме ДГ в центъра
- Изборът от допълнителни занимания за момичета е силно ограничен (балет)

5-то
Учителки: Елица Иларионова, Джорджия Атанасова, (+ още една измежду 2 възможни)
- От охраната има какво да се желае
- От базата има какво да се желае
- Сайтът не се обновява своевременно
- Впечатленията ми от двете учителки са силно противоречиви
+ Посрещнаха ме любезно и ми дадоха изчерпателна информация
+ Множество интересни занимания по проект Успех (но може да се избере само едно, което се провежда веднъж седмично)
+ Възможност за ски училище (учителката по ФВС проявява инициатива в тази посока)
+ Читалище Витоша е в двора на училището (още интересни занимания в близост)

142-ро
Учителки: Нели Георгиева, Стойкова и евентуално Екатерина Давидова - за паралелките с английски; Деянова - руски и немски
- Охраната е ту тук, ту там
- Сайтът не се обновява
- Базата не позволява допълнителни платени дейности (двусменен режим)
+ Секретарката е изключително любезна и ми даде много и изчерпателна информация
+ Занимания по проект Успех (веднъж седмично)

За момента е това. Не ме напуска усещането, че играя ТОТО с бъдещето на детето си.
Моля за впечатления от учителките в 5-то."

Лале, избери си 2-ро училище. Има много плюсове:
-съседските деца са там
-сайта се обновява редовно
-има мъжки спортове
Не го записвай в пето, защото "Сайтът не се обновява своевременно", а и клюките, които си чула за учителките са "силно противоречиви". Не знам какво имаш предвид, но явно това е от голямо значение за теб.

# 51
Честити празници, дами! Желая здраве, радост, любов и най-добър избор за вашите първолачета!
Темата ми стана интересна - моят избор е пето. Какви са критериите, в какви срокове са записванията и т.н. - ако има сайт сама ще ги прочета  Praynig
П.П. говоря за догодина  Mr. Green

Galactic Voyager, критериите са добро и възпитано дете. Във всички училища е така.
Наистина ли?  Whistling Би ли посочил къде прочете тези критерии, че аз доста четох, преди да запиша детето си, но никъде не видях писмено такива изисквания. А, за селекцията в у-щата, не е тайна, как точно се случват нещата, особено в т.нар. "елитни" у-ща. В някои, интервюират и родителите  Wink ooooh!
Всички могат да работят с кротки деца. Виж, онези другите, те са истинският показател за педагогическите умения на учителката. Когато знаеш, как да поднесеш материала и да увлечеш децата, и по-палавите се кротват, поне докато трае урокът, а после дори показват и отлични резултати. Към всяко дете има подход.

Ние родителите от нашия клас можем да си гледаме децата и да посещаваме часовете, когато си поискаме. Това е при нашата госпожа.
Shocked Сериозно? Това училище ли е или хан в който всеки си влиза и излиза, когато си пожелае? При нас пък е забранено на родители да влизат в часовете и да прекъсват учебният процес, освен при някакво изключение и това става, само с разрешение от директора.

# 52
Тонита, някои форумски клишета са истински мит.  Peace
Някои деца могат да бъдат овладяни и спечелени за каузата, но други - не! Няма да се впускам в примери, но когато у дома нищо не е както трябва и дори понятието "дом" кажи-речи го няма, децата си остават "проблемни".
Според мен грешно интерпретираш думите на билижан, никой няма да пусне родител в час. Мисля, че става дума за нещо като "открит урок".
Снощи гледах по ТВ репортаж как "калпазани" (цитирам) в едно училище работят с голямо удоволствие в училищния двор - озеленяват, изграждат билкова спирала, компостират.
Училищата са длъжни да приемат деца със СОП, друг е въпросът как някои елегантно си го спестяват. При нас има такива. С диагноза и без диагноза.
Няма обаче подходящ обучен персонал за тях. По този начин те нищо не печелят от идването си в училище. И в някои случаи пак опираме до родителско безхаберие. Което се отразява обаче на целия учебен процес на другите 20 + деца, които страдат от кризи на дете, което с нищо не е виновно, че е болно.
Няма клас от кротки овчици, спокойно.

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 12:53 от Люлин

# 53
Тонита, някои форумски клишета са истински мит.  Peace
Знам!   Peace

Според мен грешно интерпретираш думите на билижан, никой няма да пусне родител в час. Мисля, че става дума за нещо като "открит урок".
Много точно разбрах, какво е написал. Друг е въпроса, дали му вярвам... Whistling  Wink Ти по какъв друг начин би разтълкувала това :

Ние родителите от нашия клас можем да си гледаме децата и да посещаваме часовете, когато си поискаме. Това е при нашата госпожа..

Няма клас от кротки овчици, спокойно.
И няма нужда от това. Нито ние сме перфектни, нито децата ни. Навсякъде класовете са шарени, какъвто е и светът.  Peace

# 54
А наистина ли 25 ОУ има нова директорка и нещата вървят към по-добро? Може ли да пишете нещо актуално относно това училище?

# 55
Тонита, Това наистина са неписани критерии. За съжаление във всяко училище е така, че даже и по-зле. Във второ например тази година ще избират първокласниците чрез събеседване с мамите и татковците. Питам се родители или деца ще избират. Днес прочетох в пето, че ще има родителска среща за първолаците, но не обърнах внимание кога. Иди и виж на място какво ще измъдрят, та да отсеят малко децата, защото доколкото разбрах напливът за Атанасова е голям.

# 56
bilijan, пак внасяш смут. Никое дете не е върнато от училището.
В класа на г-жа Атанасова отива приоритетно ПГ, затова има повишен наплив!

# 57
bilijan, пак внасяш смут. Никое дете не е върнато от училището.
В класа на г-жа Атанасова отива приоритетно ПГ, затова има повишен наплив!

Ако става дума за 5-то, моля за разяснение.

# 58
Децата, които в момента са предучилищна в същото училище обикновено продължават заедно, в един и същи клас. Тази година доколкото разбрах са избрали паралелката на г-жа Атанасова.
Не ги познавам хората, възможно е разбира се някой да е предпочел друг вариант.
Дали сега е по-ясно, лале, това ли беше въпросът ти?

# 59
Да, Люлин, благодаря. И аз я бях избрала, но сега ми става ясно, че едва ли ще остане място. Пък и те вече са си колектив, затова може би друг учител е по-удачен вариант.
Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт