Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчисляват болничните?
Кога се изплащат болничните след излизане в болничен за раждане и по време на майчинството? Има ли забавяния?
Колко килограма трябва да наддадете по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчисляват болничните?
Болничните се изчисляват въз основа на средния осигурителен доход, като се вземат предвид 12 месеца назад. Изчислени са за всеки ден и след това се умножават по броя работни дни в месеца. Сумата може да надвишава размера на заплатата, тъй като не подлежи на данъчно облагане. Може да се провери как са осигурени чрез ПИК (код за различни справки) на сайта на НОИ.
-
Кога се изплащат болничните след излизане в болничен за раждане и по време на майчинството? Има ли забавяния?
-
Колко килограма трябва да наддадете по време на бременност?
-
Колко комплекта дрехи от един и същи вид са необходими за бебето?
-
Кога най-рано ще усетим някакво движение в нас?
Плацентата ми е предна, което май ще поотложи усещането (особено с килцата ми
, докторката си запази едни 10% шанс за грешка

Изпих един парацетамол и осцилококцинум, надявам се да стопирам нещата 
Сега обаче има още една екстра нощно гадене. Забелязах , че най-силно усещам гадене като се събудя през ноща
Също много нерви като застане някой много близо до мен ( искрено съчувствам на тези , които се движат с градски транспорт ) . Днес в библиотеката на опашката за взимане на книги един мъж застана супер близо зад мен . Направо започнах да откачам , чувствах се супер притисната . На няколко пъти леко се извъртах и пристъпях за да намекна , че не ми е приятна тази къса дистанция но онзи не се усети май . Накрая аз се преместих
Аз през нощта спя като буба, но за сметка на това сутрин съм будна поне 3 часа преди ММ. Днес се събудих 6.30, което пак не е знае, но никога не ми се е случвало в събота да стана преди 9 часа. Е вече май ще ми се случва все по-често 
Две приятелки, който ще пристигнат от Русе, обещаха че ще останат цялата семица на гости и ще ме поглезят

(само се местя от дивана де )
- в чудо се видя горкия