Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчисляват болничните?
Кога се изплащат болничните след излизане в болничен за раждане и по време на майчинството? Има ли забавяния?
Колко килограма трябва да наддадете по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчисляват болничните?
Болничните се изчисляват въз основа на средния осигурителен доход, като се вземат предвид 12 месеца назад. Изчислени са за всеки ден и след това се умножават по броя работни дни в месеца. Сумата може да надвишава размера на заплатата, тъй като не подлежи на данъчно облагане. Може да се провери как са осигурени чрез ПИК (код за различни справки) на сайта на НОИ.
-
Кога се изплащат болничните след излизане в болничен за раждане и по време на майчинството? Има ли забавяния?
-
Колко килограма трябва да наддадете по време на бременност?
-
Колко комплекта дрехи от един и същи вид са необходими за бебето?
-
Кога най-рано ще усетим някакво движение в нас?
Аз имам цяла оранжерия у нас - и днес пресаждах едни милото да носи на работа, че те пускат издънки като луди, пък ми е жал да ги хвърлям, а вече ми станаха много
Ама нали е само 9 месеца.
Принципно не е много препоръчително да се спи по гръб, а и с нарастването на бебето, може да почне да ти прилошава..
. Много се надявам тази седмица на консултацията да разбера дали е така. В началото исках момченце и така се бях настроила, но на този етап нямам особени предпочитания и сякаш ще се радвам еднакво и на мъжко и на женско бебче, обаче това незнание ме побърква. Ако не се види този път на прегледа може би няма да мога да чакам цял месец до следващата консултация и най-вероятно ще отида на частно само за да разбера пола.
Приеха я в неврохирургия за да все пк под наблюдение заради травмите на главичката . Майка ми остана с нея снощи и днес се надяваме да можем да си я приберем. 
чак не мога да повярвам,че е станало
. Аз знам, че преди в Метро децатапод 4-5 години не ги пускаха и сестра ми стоеше отвън при входа в един детски кът, ама сега май няма вече такива неща никъде отговорността е само на родителите( мисля, че съм го чела някъде) 
пътя за Свищов и от русе и от плевен, маршрутката за русе беше раздранкана и беше много ужасно пътуване(цял живот съм по пътищата, ама такова чудо
Вчера не можах да ви пиша, че цял ден приготовления за гостите. Бях ги предупредила в 18 часа да са на линия, защото не мога да седя до късно и си лягам рано
Познайте рано...рано в почти 2 часа си легнах. Те продължиха с мъжа ми и нямам идея кога са приключили. Сега всички са се намятали по диваните
Днес следва най-гадната част...чистенето , но и това ще стане по-късно.