Отговори
# 495
ku4o, значи е като копъра и магданоза. Благодаря за съвета! Като се пренесем в новата квартира някой ден, ще ги засадя, поне 3 саксии по-малко да има за мъкнене hahaha Аз имам цяла оранжерия у нас - и днес пресаждах едни милото да носи на работа, че те пускат издънки като луди, пък ми е жал да ги хвърлям, а вече ми станаха много Mr. Green

Miimiiнka, есктрите на бременността все повече ще стават Joy Ама нали е само 9 месеца.

# 496
мене не ме боли като кихам, ама от пътуването ме дърпа нещо и ако утре пак го им ще се ходи на док Naughty

# 497
  • До морето :)
За болките - имам ги при кихане и кашляне! И при преумора, тогава лягам или го давам по-спокойно. Пия си Папаверин-а, помага ми засега. Обаче много ми е трудно навеждането. Ей, все едно съм в 11 месец, пфууу, и се запъхтявам от сега като кача едни стълби...

Да се похваля - от 20.03 усещам вече бебока, беше много хубаво, сега продължавам да чувствам движенията и вече съм спокойна. Днес даже корамът ми беше застанал на една страна, прави си лупингите Simple Smile

# 498
по гръб, според мен, още малко ще можеш  Hug Принципно не е много препоръчително да се спи по гръб, а и с нарастването на бебето, може да почне да ти прилошава..

# 499
 Добро утро на всички!
 Добре дошли на новите мами!
 Нося обеца на пъпа от много години и вчера и днес забелязвам, че пъпа е зачервен. Ще се наложи май да я махна.
 Лече, браво за бебока.
 Ани, честита оценка! Според мен е нормално от пътуването да те боли. Като знам и около Свищов какъв е пътя... #2gunfire

# 500
Добро утро!
Тази нощ сънувах, че ми казват пола на бебето и е  stork-boy. Много се надявам тази седмица на консултацията да разбера дали е така. В началото исках момченце и така се бях настроила, но на този етап нямам особени предпочитания и сякаш ще се радвам еднакво и на мъжко и на женско бебче, обаче това незнание ме побърква. Ако не се види този път на прегледа може би няма да мога да чакам цял месец до следващата консултация и най-вероятно ще отида на частно само за да разбера пола.
Добре дошли на новите  preggo
Соня добре дошла и на теб. Много се радвам - още една съгражданка в темичката.

# 501
Здравейте .
Мракът отново ни обзе  Mr. Green  Не си спомням такава мрачна пролет ....
На нас вчера ни се случи ужасно нещо ! Докато пазарувахме в Баумакс и в/у малкото ни детенце падна един голям метален шкаф ( сейф за оръжия) и буквално я затисна . Уплахата беше огромна .
Аз се разкрещях на работниците как ги монтират тия мостри , че едно дете на 4 години като пипне и да падне отгоре му .Нямахме много време обаче за приказки защото тряваше веднага да я заведем в спешното. Имаше огромни цицини на главата , ухото и е със страшни кръвоизливи , а ръката и още тогава видяхме , че е видимо счупена. И така след всички изследвания , ехографи , скенери на глава на корем навсякъде се установи , че за късмет детенцето ми се разминава само със лошо счупена дясна ръка -от китката до лакътя  Cry Приеха я в неврохирургия за да все пк под наблюдение заради травмите на главичката . Майка ми остана с нея снощи и днес се надяваме да можем да си я приберем.
За мен това беше голям шок , защото всичко се случи пред очите ми . Сега сме благодарни , че последствията не са по-големи .
Това е втората ни такава случка , след като един път се търкаля по едни стълби .
Иначе утре съм на преглед и се надявам с бебето всичко да е наред , а и вече толкова искам да го видя .
И за да не завършвам поста си тъжно , тъй като все пак пак трябва да съм щастлива , че детенцето ми е добре ще споделя , че аз пък си взех много интресен карамфил и една страхотна роза за да си ги посея в градината .Малко е хладно обаче все още и тъй като са с цветове за сега ще ми красят вътрешния перваз у дома  Simple Smile
Хубав ден на всички ви !

# 502
  • София
Леле, Sealover, какъв кошмар сте преживели. Надявам се всичко с детенцето да е наред и скоро да забрави за случката.
Моите лалета на терасата пораснаха и много им се радвам.
Момичета, като имате контракции, какво точно чувствате? Питам по-скоро мамите, които имат вече по едно детенце. Вероятно те по-добре ще обяснят.

# 503
 Ужасно съжелявам за случилото се. Това е недопустимо. Дано се оправи по-бързо детенцето и не остане травмирано.

# 504
Sealover, изтръпнах докато изчета какво се е случило, ще ги съдиш ли? Ужас!!!
Стискам палци за бързо възстановяване на ръчичката а на теб от шока
Аз преди два дни шофирах във виелицата дъжд и сняг, целият път в ремонт и дупки, явно от напрежението ми изби херпес.... Не помня от кога не ми беше излизал, опасно ли е за бебето? Видях, че зовиракс не мога да ползвам?

# 505
  • Gone with the wind
Sealover, Малечка пак се е разминала само с малкия дявол, като знам колко тежат тези сейфове.
Дано се оправя по-бързо детенце  Hug

# 506
sealover, ужас! Що за нелеп инцидент! Последиците пак не са никак малки, а и представям си какъв стрес сте изживели! Стискам палци бързо да се оправя малката и ти де се успокоиш, че имаш да мислиш и за втория мишок, който изживява вече всеки стрес заедно с нас.  Hug

Контракции аз усещам чат-пат, неболезнени, а като втвърдяване на корема, което е придружено с известно напрежение. Миналата бременност, като първа, така и не разбрах какво са контракциите, докато не почнаха първите болезнени контракции няколко часа преди раждането Mr. Green

Аз пък днес се усещам понастинала и ми е едно скапано, мога само да лежа. Леко ме дразни гърлото и ме понаболява глава.

За пола на бебето, съм изцяло в бременска криза Simple Smile Уж искам момиче, но пък изпадам в някакъв ужас, че може да е момиче - как ще се оправям с момиченце (мен по принцип хич ме няма във връзването на панделки и плитки). Представям си се доволна и щастлива с две момченца Simple Smile Абе луда работа. Иначе не съм толкова нетърпелива да го разбера, другата седмица съм на преглед, вероятно вече ще се види, но и да не се види, не е голяма драма.
Почнах да казвам малко по малко на учениците ми и те правят залагания дали ще е момче или момиче, те са определено по-нетърпеливи от мен да разберат Simple Smile

# 507
Добро утро бъдещи и настоящи мамчета  food010
Сеаловър, това е ужасно #Crazy чак не мога да повярвам,че е станало ooooh!. Аз знам, че преди в Метро децатапод 4-5 години не ги пускаха и сестра ми стоеше отвън при входа в един детски кът, ама сега май няма вече такива неща никъде отговорността е само на родителите( мисля, че съм го чела някъде) newsm78
Веселото, направо е  Sick пътя за Свищов и от русе и от плевен, маршрутката за русе беше раздранкана и беше много ужасно пътуване(цял живот съм по пътищата, ама такова чудо  Naughty)
И аз да кажа за моя магданоз Joy нашите тераси са изпепеляващо горещи. Иси гледаме на къщатата в двора, миналата година имахме магданоз за целия китайски народ, два пъти го чистих и голямо скубане беше, а копър цяла чанта дядо ми ми наскуба, аз късно отидох на село в 9 часа вече е обед  hahaha и имаме във фризера промишлено количество Mr. Green

# 508
Добр утро, коремчета  bouquet Вчера не можах да ви пиша, че цял ден приготовления за гостите. Бях ги предупредила в 18 часа да са на линия, защото не мога да седя до късно и си лягам рано Grinning Познайте рано...рано в почти 2 часа си легнах. Те продължиха с мъжа ми и нямам идея кога са приключили. Сега всички са се намятали по диваните Joy В хола ни спят трима, а в кухнята двама...абе сместихме се. Добре че останалите гости бяха от София, че вече тях нямаше къде да ги настаня Crazy Днес следва най-гадната част...чистенето , но и това ще стане по-късно.

lovely baby преди време бяхме коментирали, че и други мами имат болка при кихане, при мен също се е случвало и всеки си е намерил подходяща поза да го прави. Аз например се привеждам или ако съм легнала си свивам краката и нямам проблем с кихането, но не знам дали при теб става въпрос за същото. Опитай може да ти помогне Grinning

sealover това, което ви се е случило е ужасно, много неприятна история и за пореден път се убеждавам, че всички са банда идиоти. То в такава ситуация чак да не знаеш как да реагираш да ги биеш ли...да ги убиеш ли. Малко съм крайна, но наистина са за убиване Confused Дано детенцето ви да се възстанови бързо и да няма повече такива инциденти. Трябва да ги съдиш тия, не за парите толкова, колкото заради детето. Защо не му направите на детето курбан за здраве? В нашето семейство всеки си има ден, дори и без да се е случило нещо лошо. Или го правиш на деня на случката, или правиш питка, на нея три свещички и си ги наричаш на някакви празници и детето да си избере. Аз имам на цветница и винаги си го отбелязвам скромно Laughing

Хубав и усмихнат ден, момичета!  bouquet

# 509
sealover ужасно нещо ви се е случило. Не мога да повярвам, нямам думи ... Дано мъничката бързо да се възстанови, а онези да се вземат в ръце и повече да няма подобни инциденти.

Общи условия

Активация на акаунт