АПРИЛКИ 2013 - тема 21

• 30 305
  • 724
  •   1
Отговори
# 315

Disney princess,

Ами аз ще съм по фонд и там предварително ще попълвам декларация за избор на екип, а самото плащане става на изписването. И ще е тъпо на изписването в документите да не пише името на лекаря, който съм избрала, а друг лекар и най много от фонда да искат аз да си платя сумата, а не те защото не е бил този лекар. Затова се притеснявам и в четвъртък ще обсъдя с доктора това мое притеснение. А и като цяло да съм наясно ако случайно тръгне да се появява на бял свят малката, а той е в отпуска какво правим? И ще си прекъсне ли отпуската за да дойде ?
[/quote]

Мерси, Алекс Simple Smile Да сигурно след като раждането ще се поема от фонд,  би трябвало, нещата да се уредят предварително, иначе и аз знам, че плащането става при изписване по принцип. Относно, твоето притеснение, аз гледам да мисля позитивно Simple Smile , щом твоят доктор те е приел, би трябвало да спази ангажимента си или може би бъркам  Rolling Eyes обсъдете  въпроса, да си спокойна, даже и аз ще питам  моята лекарка

# 316
Привет,

това слънчево време, аз си го прекарах цял ден хоризонтално.

Камелия за засилване на имунитета, знаеш витамин С. Зимата и докато ходех на работа пиех Биозин Мама, не ме хвана нищо.

Мами, сигурна съм, че някои от Вас си бяха взели помпа на Медела Хармони. Пробвали ли сте вакума й? Аз много се разочаровах, ами то те гали с перце, съмнявам се дали представката не е голяма за моите гърди.... Confused

# 317
Аз не знам дали е правилно да се пробва и преценява размера преди раждането, все пак после пак има някакво изменение, знам ли Thinking Но има различни размери приставки, можеш да питаш в магазина.

# 318
  • Калифорния
Ами аз ще съм по фонд и там предварително ще попълвам декларация за избор на екип, а самото плащане става на изписването. И ще е тъпо на изписването в документите да не пише името на лекаря, който съм избрала, а друг лекар и най много от фонда да искат аз да си платя сумата, а не те защото не е бил този лекар. Затова се притеснявам и в четвъртък ще обсъдя с доктора това мое притеснение. А и като цяло да съм наясно ако случайно тръгне да се появява на бял свят малката, а той е в отпуска какво правим? И ще си прекъсне ли отпуската за да дойде ?

АлЕкС, аз също съм в Токуда, но без фонд. Според всичко което съм чела и питала за практиката там, ако докторът ти го няма в деня когато раждаш, просто ще родиш при някой друг. В Токуда, когато "избираш екип" всъщност си плащаш за раждането в тази болница, а не ти гарантират точно определен лекар. Понеже смяната на лекаря в последния момент е много често срещано там, със сигурност фондовете са наясно и не вярвам да ти направят проблем ако името на лекаря е друго. Дори си мисля, че в документите, които ще подпишеш предварително изобщо няма да фигурира името на лекаря, а ще пише просто, че те поемат избора на екип. Вече след като мине раждането и се види кой е бил водещия лекар, тогава ще го впишат по документи, епикризи, болнични и т.н.

Но това според мен не трябва да те притеснява  Peace Доколкото знам всички лекари там са добри и няма оплаквания ако се случи да не те изражда този, който си си избрала предварително.

# 319
Здравейте, момичета,
извинявам се ако повтарям тема, която вече сте обсъждали, но исках да попитам има ли някоя мама от София, която ще ражда във Втора градска или вече е раждала там. Това е моят избор и се чудех какво е отношението на персонала към родилките.

А между другото колко сте качили до сега - аз съм в 34 г.с. и съм с 10 кг отгоре засега, а не ми се мисли до края какво ще стане. Да си призная тежат ми много, но поне все още мога да спя по цяла нощ, което не е малко, като чета другите мами какви проблеми имат със съня.  А бебето (момченце) е сравнително голямо - в началото на миналата седмица беше 2800  Shocked. Как вървят вашите бебета  в тези седмици?

Съжалявам за дългия пост, но имам толкова много въпроси, а няма с кой да ги дискутирам, освен с вас. За съжаление моите приятелки са без деца и такива теми не са им интересни Sad.

Аз съм качила 8 кила до тук. Твоя бебок върви наистина доста напред с килограмите Simple Smile май ще го родиш отгледан...моя в началото на миналата седмица беше 2200. Първото момченце колко килограма го роди?

Ами първият беше 3.900, като се роди 10 дни преди термин, този като го гледам може и да го мине , ако издържа до термин.   

Мойта мома я измериха 2800 в 34-та седмица. Аз съм качила 9 кг досега. Утре ще видим как се развива. А баткото се роди 5 дни преди термин 3250. Съвсем нормално бебе. Мен ме притеснява повече факта, че до нова година беба си отговаряше точно на мерките по термин, а след нова година започна да избързва. Дано всичко е наред  Praynig

Явно големи ги носите бебоците. 1-вото го родих 7 дни преди термин и беше 3480. Това по прогноза ще е към 3600, ако го нося до термина.

# 320
Еовин права си. Аз изхождам от факта, че не ми пораснаха гърдите кой знае колко и не мисля, че след раждането отново ще има голяма промяна. Определено ще питам в магазина, за такива ненадарени като мен Simple Smile

# 321
  • Варна
Здравейте, момичета,
извинявам се ако повтарям тема, която вече сте обсъждали, но исках да попитам има ли някоя мама от София, която ще ражда във Втора градска или вече е раждала там. Това е моят избор и се чудех какво е отношението на персонала към родилките.

А между другото колко сте качили до сега - аз съм в 34 г.с. и съм с 10 кг отгоре засега, а не ми се мисли до края какво ще стане. Да си призная тежат ми много, но поне все още мога да спя по цяла нощ, което не е малко, като чета другите мами какви проблеми имат със съня.  А бебето (момченце) е сравнително голямо - в началото на миналата седмица беше 2800  Shocked. Как вървят вашите бебета  в тези седмици?

Съжалявам за дългия пост, но имам толкова много въпроси, а няма с кой да ги дискутирам, освен с вас. За съжаление моите приятелки са без деца и такива теми не са им интересни Sad.

Наистина върви големичко Simple Smile, аз съм в 34 седмица и днес бебока беше 2650 гр и ми казаха, че е с около седмица напред в развитието си  Peace

# 322
моето бебче в 35 седмица беше 3300 гр по мерки на ехограф

# 323
днес си взех направлението за болницата и последните изследвания
хемоглобинът ми е паднал  Weary на 96... дано всичко да е наред, дори и така. продължавам да си пия фолиевата киселина, ще хапвам разни зелени неща и дано до избрания от бебето ден да се нормализират нещата...
днес видях и предродилната зала и къде спят бебоците  babyuu
имаше едно мъниче, което си спеше кротичко

утре съм решила да доизчистя каквото остана и почвам да пера и гладя. другата седмица сигурно ще поръчаме и скрина и всичко ще е 6

аз мерки не искам да знам, че започвам да се чудя как ще излезне това човече hahaha

# 324
днес си взех направлението за болницата и последните изследвания
хемоглобинът ми е паднал  Weary на 96... дано всичко да е наред, дори и така. продължавам да си пия фолиевата киселина, ще хапвам разни зелени неща и дано до избрания от бебето ден да се нормализират нещата...
днес видях и предродилната зала и къде спят бебоците  babyuu
имаше едно мъниче, което си спеше кротичко

утре съм решила да доизчистя каквото остана и почвам да пера и гладя. другата седмица сигурно ще поръчаме и скрина и всичко ще е 6

аз мерки не искам да знам, че започвам да се чудя как ще излезне това човече hahaha
Линдичка, а защо не пиеш желязо, фолиевата киселина няма да помогне за хемоглобина

# 325
Мамчета вие колко комплекта чаршафи сте приготвили за бебето?

# 326
Мамчета вие колко комплекта чаршафи сте приготвили за бебето?
аз лично два чифта Simple Smile

# 327
  • София
Всъщност фолиевата киселина спомага И за формиране на хемоглобина  Wink Неве, дано бързо го оправиш...

Четох, че някоя от вас се притеснява за качените килограми и теглото на бебето - няма такава зависимост, спокойно!  Wink Имам няколко познати, качили само по 6-7 кг., а родиха бебета по 3 кг. и отгоре. А тези, дето качват по 30 кг. да не би да раждат все по 5 кг. бебета? Винаги е по-добре, когато не качваш много килограми.

Добре ме подсетихте, че имам още сладолед във фризера... само дето аз му слагам и течен шоколад вътре и освинването е пълно!  Blush

# 328
Де само шоколад да му слагах  Rolling Eyes И бисквити, и ягоди, и шоколадови пурички, и кайсии от компот  Blush  Но поне не си сипвам много сладолед  Joy

# 329
  • София
АлЕкС, аз също съм в Токуда, но без фонд. Според всичко което съм чела и питала за практиката там, ако докторът ти го няма в деня когато раждаш, просто ще родиш при някой друг. В Токуда, когато "избираш екип" всъщност си плащаш за раждането в тази болница, а не ти гарантират точно определен лекар. Понеже смяната на лекаря в последния момент е много често срещано там, със сигурност фондовете са наясно и не вярвам да ти направят проблем ако името на лекаря е друго. Дори си мисля, че в документите, които ще подпишеш предварително изобщо няма да фигурира името на лекаря, а ще пише просто, че те поемат избора на екип. Вече след като мине раждането и се види кой е бил водещия лекар, тогава ще го впишат по документи, епикризи, болнични и т.н.

Но това според мен не трябва да те притеснява  Peace Доколкото знам всички лекари там са добри и няма оплаквания ако се случи да не те изражда този, който си си избрала предварително.

Една приятелка роди Януари там с избор на екип и определен лекар. Когато отиде да ражда лекарката и не беше на смяна, но са и се обадили и тя е дошла и си я е поела. Така, че след като си направил избор на екип ( определен лекар ) би трябвало да си спази уговорката.
Сега друг е въпроса дали му е толкова до теб и дали има физическата възможност. Затова в четвъртък това аз ще си го обсъдя с моя лекар за да съм спокойна и наясно с нещата.

Общи условия

Активация на акаунт