Парфюмни размисли и страсти - 170

• 52 903
  • 710
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Благодаря за предложението Mims, задължително ще се пробва Hug

В кои магазини да го търся, или се намира само онлайн?

Няма го тука, онлайн  Peace

# 571
  • София
Deziderata, радостта е и моя  Hug
Аз все още му се точа на Червения чай, но искам да го пробвам и на деколте, за да затвърдя хубавите впечатления  Simple Smile

А Черешовият цвят на Лоситан не ми хареса никак, а пък Череша никога не са имали.. явно фрагрантика http://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Cherry … risier--3255.html греши, но продавачките ("Лоситан не правят плодови тоалетни води, само цветни") - никога  Mr. Green

Сещате ли се за някой парфюм, който да мирише на череша/вишна и малко роза, ама росна такава?

# 572
При вас вечер климата е друг , има леко разхлаждане и може и да стои ок, но през деня в най-големия пек незнам. Айде засилвай се да търсиш нещо ново пролетно-лятно , стига трупа гурмета  Peace   Ще изровиш ти сега най-дълбокия и непомирисван в форума ниш , знам аз!   Flutter

След много чудене и колебания накрая се спрях на най-свежия и натурален портокалов цвят за мен, Orange Blossom Jo Malone Heart Eyes Кътам си едно виалче тук от миналата година и реших, че вече му е дошъл реда за цяла бутилка.

# 573
  • София
Сещате ли се за някой парфюм, който да мирише на череша/вишна и малко роза, ама росна такава?
Cherry Fantasy - Nina Ricci.

# 574
Ооо, Ели сега се върнах да прочета ти май се завръщаш парфюмно в час Hug  bouquet

Ми то не може само любоФФФ, трябва си и парфюм  Laughing
Даже и се сдобих с няколко минита и една вкусна джинджифилова биксвитка на Джо Малоун (  bouquet за те си знаят кои) - под предлог, че ще се хареса на половинката  Mr. Green

Така че бройте ме завърнала се на фронта  Hug

Ти пък  Thinking Не разбра ли, че тук всички сме профани, в еволюционното си развитие някъде между зелената еуглена и кръглия червей. Езици сме знаели, пък лингвисти сме били, Гугъл сме ползвали, че чак сме били ползвали чужди езици - пълни глупости!!
Разбрах, ама ти като ми го каза бавно и спокойно  Hug
Важно е да кажем и, че insult също като insolence има само положителна как се казваше ... конотация и денотация и дори деноминация  hahaha
И изобщо видиш ли дума с in.... значи чакай движение в положителна посока: Венера в Луна, нов парфюм, входящи работи разни...

Хубаво е като има постъпателно движение навътре  Laughing В смисъл на парфюми в гардеробчето, де, да не вземе сега някой да си помисли нещо  Whistling Joy Joy

А това на сайта на Герлен се нарича "маркетинг". Мислех си, че е напълно излишно да се казва, че всяка компания ще представя продуктите си в положителна светлина. То и Макдоналдс се опитват да ни убеждават колко ще сме хепи като им ядем боклуците, ама..  Явно съм грешала, не е излишно!! Но пък е хубаво, че трудът на хората в маркетинга и рекламата на Герлен (в частност) не е бил напразен - ето, хората се хващат, купуват, че дори и безрезервно се доверяват на квалификацията и познанията им в областта на лингвистиката  bowuu

Oх, мислех, че темата вече е приключена, но това не мога да го отмина.

Отвори си хубав речник - първата дума, която стои срещу

Insolence e Дързост.

Няма статия в бг списание в която Insolence да е преведен по друг начин освен като Дързост.

Ако искаш провери, повечето списания имат страници в интернет. Но не започвай спор неподготвена.

# 575
  • София
Данке шьон (минавам на немски, защото френският и английският взеха да пораждат много спорове тук), Атти, ще се озоря май да го намеря за проба  Mr. Green

# 576
  • София
Данке шьон (минавам на немски, защото френският и английският взеха да пораждат много спорове тук), Атти, ще се озоря май да го намеря за проба  Mr. Green
Да, така е. Бих те запознала с удоволствие, но моят свърши отдавна. По магазините не съм го виждала.

# 577

Oх, мислех, че темата вече е приключена, но това не мога да го отмина.

Отвори си хубав речник - първата дума, която стои срещу

Insolence e Дързост.

Няма статия в бг списание в която Insolence да е преведен по друг начин освен като Дързост.

Ако искаш провери, повечето списания имат страници в интернет. Но не започвай спор неподготвена.

Дързост, единствено с негативна конотация в смисъл безсрамност. Никой не се е изказал неподготвен, Ели точно го е написала. Заглавието на парфюма е провокативно с маркетингова цел. Любим мой парфюм с неподходящо според мен име, но не ми пречи да го нося и обичам, и въпреки това когато ме питат с какво съм се усмихват при отговора, защото наистина е донякъде неуместно. Движа се изцяло в англоговоряща среда, така че значението на думата не им убягва.
Момичетата в тази тема са компетентни не само парфюмно. Няма нужда да си сверяваме познанията чрез списания в нета. ooooh! Ти си в грешка, Арабела. Признай си го и престани с темата. Кажи кой парфюм последно пробва.

# 578
Да попитам, някой пробва ли вече Prada Candy L'Eau? Преди малко я тествах в Сефора и взе че ми хареса повече от оригинала, чудя се дали би била подходяща за лятото Thinking

Срам, не срам ще си призная, че едва днес се запознах с Chanel Chance Eau Fraiche, Cristalle Eau Verte и Chanel N°19, странното е че нито един от тях не ми завъртя главата, а имах големи очаквания най-вече за първия..

# 579
  • Пловдив
Първия много прилича на Versace Versence. От къде поръчваш парфюмите на Jo Malone ? Заинтересува ме, разгледах в сайта му и видях ,че има и мандарина с босилек и ми е интересна много, ако ми попадне за тест ще е готино да ги сравня с герленската му сестра.

# 580
Първия много прилича на Versace Versence. От къде поръчваш парфюмите на Jo Malone ? Заинтересува ме, разгледах в сайта му и видях ,че има и мандарина с босилек и ми е интересна много, ако ми попадне за тест ще е готино да ги сравня с герленската му сестра.

Ясно тогава защо не ме впечатли, и Versace Versence не ми е от любимите..

Някои от нещата на Джо Малоун поръчвам от официалния им сайт: http://www.jomalone.co.uk/ други от ибей, зависи къде ги намеря по-изгодно, сега видях че имам виалче точно на Lime Basil & Mandarin, ако го искаш, твое е Hug

За съжаление май ще се откажа от  Orange Blossom накрая, много ми харесва, но е нетраен и слабо го усещам, ето днес се полях с остатъка от виалчето и едва-едва се усеща, а ако го нося по-редовно сигурно съвсем няма да го отбелязвам Rolling Eyes

Ох, защо ми трябваше да си пръсвам от новата Прада Кенди, сега ми харесва най-много от всичките неща които тествах, а те хич не бяха малко. А и в онлайн магазините я няма все още ooooh! Моля разубедете ме спешно, преди да съм изтърчала до Сефора отново Crazy

# 581
За мен Шанела и Версанс нямат нищо общо. Peace

# 582
  • София
Цитат
Да попитам, някой пробва ли вече Prada Candy L'Eau?
Аз. естествено, след като съм изяла поне 80 мл от първата. Началото ми се стори по-сладко и ударно, а после стана по-блед. Не съм ги сравнявала обаче едно до друго бонбончетата.
Но май предпочитам само Кенди - там сладостта ми е точна, и харесвам това бензоево нещо, което в новата като че ли е затъмнено от по-гурме нотки.
Новите реклами обаче са симпатични
http://www.youtube.com/watch?v=u9Le-lYPQHg
има и 2 и 3

# 583
Цитат
Да попитам, някой пробва ли вече Prada Candy L'Eau?
Аз. естествено, след като съм изяла поне 80 мл от първата. Началото ми се стори по-сладко и ударно, а после стана по-блед. Не съм ги сравнявала обаче едно до друго бонбончетата.
Но май предпочитам само Кенди - там сладостта ми е точна, и харесвам това бензоево нещо, което в новата като че ли е затъмнено от по-гурме нотки.
Новите реклами обаче са симпатични
http://www.youtube.com/watch?v=u9Le-lYPQHg
има и 2 и 3

Благодаря idomeneus Hug Рекламата е супер Heart Eyes
В първaта Кенди усещам една леко горчива нотка, която ме дразни, сигурно това е бензоевото нещо за което говориш Thinking А в новaта няма нищо горчиво и именно затова повече ми харесва.

Момичета, още един въпрос имам, чували ли сте за Dior Hypnotic Poison Elixir Intense EDP? Дали е нещо различно от L`Elixir Hypnotic Poison?
Че току що си го купих от ибей, а в обявата даже снимка няма и не знам какво точно съм купила hahaha Гледам че има снимки в нета на нещо подобно, което хем е Еликсир версия, хем е със спрей, а не с помпичка. Във Фрагрантика обаче не можах да намеря точно такава версия newsm78

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 00:05 от Ronita

# 584

Дързост, единствено с негативна конотация в смисъл безсрамност. Никой не се е изказал неподготвен, Ели точно го е написала. Заглавието на парфюма е провокативно с маркетингова цел. Любим мой парфюм с неподходящо според мен име, но не ми пречи да го нося и обичам, и въпреки това когато ме питат с какво съм се усмихват при отговора, защото наистина е донякъде неуместно. Движа се изцяло в англоговоряща среда, така че значението на думата не им убягва.
Момичетата в тази тема са компетентни не само парфюмно. Няма нужда да си сверяваме познанията чрез списания в нета. ooooh! Ти си в грешка, Арабела. Признай си го и престани с темата. Кажи кой парфюм последно пробва.

Списание като Ева сигурно се списва от културни жени.
Натали Никол, която пише тук също е превела Insolence като Дързост в своята Ароматомастилница и не ми изглежда невежа...
Дали пък речниците не грешат, че посочват като първи избор за превод на Insolence - Дързост?

Познанията трябва да се сверяват винаги. И да се актуализират.
Много ме плашат хора, които считат , че няма нужда да си актуализират познанията.

Думата Дързост има различните нюанси. Тя не е едноцветна дума. И не се използва винаги само в положителен смисъл.

Нахалство, безсрамие и наглост обаче са думи с осъждащо и поставящо етикет значение.
Няма маркетингов отдел в света, който ще нарече парфюма си плоско и еднозначно.

Дързост е достатъчно богата на значения и красива дума. Тя дава избор. Всеки сам решава как да я тълкува.

----------------
на въпроса ти -
Ползвам в момента Insolence предимно. Влюбена съм в неустоимо дръзкия му глас.

Общи условия

Активация на акаунт