Парфюмни размисли и страсти - 170

• 52 894
  • 710
  •   1
Отговори
# 585
Аз харесвам Insolence, бях си го купила лятото, обаче започнаха да се въртят много пчели около мен. Помислих, че  съм край някой кошер или нещо такова, но установих, че винаги когато съм с него в топло време, около мен кръжат и жужат пчели. Според мен имената на парфюмите не бива да се превеждат, така губят от чара си. Който иска да знае какво означава, да си провери и ако има повече възможни преводи на думата, сам да си избере нюанса. Сега съм с Fan di Fendi, някъде в предните страници не го харесваха, но аз се чувствам добре с него.

# 586
  • Там, където ме обичат
Ronita, понеже си писала за нетрайността на някакъв виал, защо не пробваш да прелееш течността в някой мини спрей и да пръскаш, вместо да полишваш. Така ще добиеш по-добра представа за аромата и трайността му. От един такъв виал направих извод, който по-късно разбрах, че е погрешен.  

Момичета, нямам спомен дали съм пробвала този аромат на ТФ:
http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Tom-Ford-for-Men-1172.html
затова ще помоля тези, които го познават, да кажат нещичко.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 12:05 от foxysilver

# 587
Уф, темата пак е станала леееко досадна, ама карай да върви. Sunglasses

Искам да питам за този парфюм: Holygrapie Comme des Garcons , някой познава ли го? Би ли споделил мнение/ описание? Дали би ми харесал? От няколко дни чета из нета, но има толкова противоположни мнения и се обърквам Rolling Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Comme-des-G … ygrapie-9130.html

# 588
Арабела стана ми любопитно какво точно е писала Натали.....Прочетох го много внимателно (за разлика от теб). В интерес на истината навсякъде определението дързък в ревюто на Натали е използвано в негативен смисъл, както и казаха всички момичета:

"Insolence предполагаше от името* дръзки до нахалство теменужки"
"Смятах, че името не му подхожда изобщо, докато не ми хрумна, че наистина е нахален в напъните си да е повече от това, което е."
"* insolence (фр., англ.) дързост, нахалство, безочливост, безсрамие 2. високомерност, високомерие, надменност"

Понякога е полезно котката да падне по гръб.  Mr. Green

А иначе ми беше интересно да прочета мнението на Натали за този толкова прехвален парфюм. И мен нещо не ме впечатли, но не точно в насоката в която Натали е писала. Оставила съм го малко на страна, може би не му е дошло точното време. В началото когато го купих импулсивно имаше при мен УАУ ефект, но след 2-3 носения .....  Stop

# 589
  • София
С надежда да разнообразя темата и да спрем обсъждането на превода на "Insolence", се включвам да споделя впечатления от няколко парюма, които душнах и/или пробвах днес в Мола.

Върха на сладоледа беше един от вариантите на Извънземното - Alien Essence Absolue Thierry Mugler, който взе че ми хареса дотолкова, че обмислям придобиване.  Crazy Аз, дето отричах всички Ангели и Извънземни досега.  Shocked И такова нещо преживях. Спира ме само факта, че наближава лятото, а това Извънземно е доста сладичко. Носи ми същото усещане като Ириса на Ван Клийф (не че ароматът е един и същ).

Много приятно съм изненадана и от новия вариант на Prada Candy. Ronita е права, и на мен много повече ми харесва Prada Candy L'Eau. Не посмях обаче да го тествам на кожа. Другият път.

Позавъртях се около парфюмчетата и на Том Форд. Предният път бях си набелязала Lys Fume Tom Ford като заместител и по-опушен вариант на моя Collection Extraordinaire Lys Carmin Van Cleef & Arpels. Отказах се (за мое щастие)! Явно не ми се носи толкова лилиуми в момента! Не че е лош, но не е уау. Затова пък ми направи впечатление Cafe Rose Tom Ford . Все пак трябва да го тествам на кожа. Страхотна комбинация май, доста осезаемо е кафето. Ще видим нататък. И два парфюма, които харесах, но според мен на мъж ще стоят много по-добре - Tuscan Leather Tom Ford и Noir Tom Ford. Последният е страхотен, а гледам, и че е отбелязан като мъжки парфюм. Стилен парфюм, според мен за уверен в себе си мъж.  Wink Скоро получих и пробичка от Noir de Noir Tom Ford. Отчитам, че е хубав за любителките на ууд, но аз не съм от тях и не мога да го оценя достойно.

Не пропуснах да душна и Pure DKNY A Drop Of Rose Donna Karan. За мен е едно към едно с Розата на Пол Смит, която имам. Припомних си и класическата Pure DKNY. Слава богу, че има и и други цветя освен жасмина. Тях усещам по-отчетливо и ми хареса комбинацията.  Peace

# 590
  • София
И аз подуших новата Прада на блотер, стори ми се много по-обещаваща от първообраза, а рекламите й са много забавни  Grinning

# 591
Scintillia, явно ни е ден за парфюмни обиколки Mr. Green
И аз след малко потеглям към мола на опознавателна мисия, този път цел на проучването ми ще са различните версии на Хипнотичната отрова. В началото на парфюмната ми лудост преди около година бях я тествала, но тогава ми дойде силна и натрапчива и я отписах. Вчера обаче докато се чудих какво да си пръсна на блотер ми се изпречи пред погледа и реших да и дам още един шанс. Още в магазина ме впечатли приятно, а в къщи вече се превърна в откритието на деня, досега не ми се беше случвало да спя с блотер до носа, но снощи точно така спах hahaha
Вече поръчах стандартната версия от български сайт, както и  Хипнотик Пойзън Еликсир от ибей (от него има още, ако някой го търси) Сега отивам да се запозная с Eau Sensuelle и Eau Secrete, въпреки че така като ги гледам с тези цветя надали ще ми харесат повече от първите два. Направо не мога да повярвам как не съм обърнала внимание на ХП по-рано, какви ли не редки нишови ванилии и шоколади издирих, а една от най-прекрасните ванилии ми е била под носа през цялото време ooooh!

Ronita, понеже си писала за нетрайността на някакъв виал, защо не пробваш да прелееш течността в някой мини спрей и да пръскаш, вместо да полишваш. Така ще добиеш по-добра представа за аромата и трайността му. От един такъв виал направих извод, който по-късно разбрах, че е погрешен.  

Фокси, със спрей е виала, но въпреки това не го усещам, а миналата година когато го пробвах за първи път си беше достатъчно силен. Явно проблема не е в парфюма, а в носа ми, който вече е свикнал на по-присъствени ухания.. Thinking

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 15:57 от Ronita

# 592
Направо не мога да повярвам как не съм обърнала внимание на ХП по-рано, какви ли не редки нишови ванилии и шоколади издирих, а една от най-прекрасните ванилии ми е била под носа през цялото време ooooh!
Извини ме за това, което ще кажа, много от тук списващите не споделят подобно мнение, но аз държа на него. Ниш е рекламен трик за мен, за да се продава нещо скъпо и прескъпо, и да има ореол на неповторимо. Смятам, че това далеч не е така. Както се казва - топлата вода отдавна е открита. Няма аромат на света, който да няма двойник. Доста от нишовите аромати са копия на бюджетни и общодостъпни такива, и никой, и нищо не може да ме убеди колко по-велико е да се ароматизираш с ниш, отколкото с неговия обикновен първообраз(в повечето случаи първообразите са именно общо достъпните и вече оценени масово парфюми). Ако се случи така, че имаш услужлива обонятелна памет и имаш възможността да пробваш много обикновени и много ниш парфюми, в един момент ще осъзнаеш, че това е така. Да, понякога има нюанси в ароматите, но те са толкова незначителни, че не си струва разликата в цената. Разбира се, всеки е в правото си да направи избор какво точно да си купи и пред какъв точно парфюм да се превъзнася. Peace

# 593
Бижy, мисля че донякъде си права, но все пак има някои нишови парфюми, които са толкова странни и необикновени, че едва ли някой би рискувал да ги пусне в масово производство Mr. Green

А при ексклузивите мисля, че има разлика в качеството и съставките и ако човек ползва известно време герленските ексклузиви например, трудно ще се завърне към масовите неща на бранда. И това  е не само мое мнение, доста хора във Фрагрантика го споделят Peace

ПП. Искам да помоля, някой който е наясно с всичките версии на ХП, включително и с Extrait de Parfum да ми разкаже накратко за тях Praynig

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 16:12 от Ronita

# 594
Ще ти разкажа, не че ще ме послушаш. Peace ХП Диор е хубав, дори страхотен парфюм, то само в студено време, а то тази година отмина. Красива е най-много в дебел сняг, иначе е прост и досаден парфюм, който трови околните. Не се гледа с добро око на хората използващи, особено обилно точно този парфюм. Още по-силна, по-ванилова /без жасмина и бадемите/ и бързо досаждаща е Еликсирната версия. За цветните да не говорим, тях въобще няма да ги коментирам. Най-хубави са ЕДП и Еликсира. Не ги купувай всичките, защото бързо ще ги захврълиш в размените. Много бързо досаждат. набиват се в носа и от един момент нататък се чудиш как и защо този парфюм толкова те е привлякъл. Те не търпят и почти никакво развитие.

# 595
Благодаря Денси Hug Точно твоето мнение се надявах да прочета Simple Smile Ще се опитам да те послушам, особено в частта в която казваш да не ги купувам всичките, ще гледам да се огранича до две от версиите засега, цветните ще ги пропусна.
Като споменаваш ЕДП, този ли имаш предвид? Защото забелязвам, че и в него има доста цветенца Thinking

# 596
Оставете значението на Insolence, нека бъде въпрос на лично усещане и възприемане. Темата започва да става дръзко досадна и нахално отегчителна.  Tired

пп в темата за гримовете се обсъжда цветотипа и подходящата козметика за жената; ако тук обсъждаме нещо подобно, то аз съм люта, зла зима с много тамян, дървеса, смоли и ванилии; разните валентини подозрително намирисват на пролет, което е обяснение защо не ми се нравят  Joy

# 597
Оставете значението на Insolence, нека бъде въпрос на лично усещане и възприемане. Темата започва да става дръзко досадна и нахално отегчителна.  Tired

пп в темата за гримовете се обсъжда цветотипа и подходящата козметика за жената; ако тук обсъждаме нещо подобно, то аз съм люта, зла зима с много тамян, дървеса, смоли и ванилии; разните валентини подозрително намирисват на пролет, което е обяснение защо не ми се нравят  Joy
Бубс, дай линк към темата за гримовете. Praynig
Относно парфюмите аз съм зима, която е в края си, намирисвам на пролет от време на време, макар и да обичам най-много лятото Laughing

# 598
# 599
Аз ще да съм циганско лято - ранна есен  Heart Eyes (= ем тъй, ем инак, ем никак)  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт