Парфюмни размисли и страсти - 170

• 52 878
  • 710
  •   1
Отговори
# 600
Аз ще да съм циганско лято - ранна есен  Heart Eyes (= ем тъй, ем инак, ем никак)  Grinning

без подробности по парфюмната част на темата няма да минеш, пиши   Joy

# 601
Ами да си кажа тогава  Hug

Вали - гърми, трябва ми нещо плътничко в аромата - клонче от дръвче, кожено коланче, смоличка...и те най-добре се разгръщатна сухата ми кожа  в следобедите на къъъсно лято - ранна есен. Не нося зимни парфюми изключително зимата, харесват ми и в по-топлите сезони. Ето от няколко дни не мога да изкарам от главата си уханието на Elle Yves Saint Laurent, който е предпочитан за зимен аромат, а на мен ми харесва баш наесен. И съм си наумила да го повторя и да си го нося сега в топлото, само че съвсем няма да ме пусне фейс-контролът на темата  Crazy

П.С. защо все още не притежавам този парфюм? та аз искам да чета този надпис всеки ден, без изключение: http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Reno/Jean-Reno-Loves-You-13776.html  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 19:32 от Обич Синеока

# 602
Благодаря Денси Hug Точно твоето мнение се надявах да прочета Simple Smile Ще се опитам да те послушам, особено в частта в която казваш да не ги купувам всичките, ще гледам да се огранича до две от версиите засега, цветните ще ги пропусна.
Като споменаваш ЕДП, този ли имаш предвид? Защото забелязвам, че и в него има доста цветенца Thinking
Не имах предвид класическата, стара ЕДТ. Peace

# 603
Аз пъ' не мога да се определЪ - очите ми ноемврийски, причьоската априлска, сърцето ми винаги августовско... Парфюмите, каквито и да са по тежина и интензитет, ги обичам върху гореща кожа, през другото време вегетация.
Студенокръвието изисква много жега, особено в ароматен аспект. Wink

# 604
Аз съм чешко лято, 20-25C. Искам чай във всякакви разновидности. Вчера ми пристигна Eau Parfumee au The Rouge. Точно от каквото имам нужда. Вчера бях с него цял ден, идеално държи на шала ми. Харесва ми че е по-сух от The Beat, който всъщност не бих нарекла сух изобщо, а и не е сладък като Ange ou Demon Le Secret, който не смятам да повторя.
Днес обаче съм с Cuir Beluga, ще се опознаваме постепенно с Чая, трайността леко ме притеснява, но затова имам 100ца, ще подновявам, а началото е направо разкошно. Толкова съм щастлива, че си направих малка радост, че си поръчах още две радости. Ще се похваля като пристигнат. И тях ги исках от две години насам...Пазарувам летни аромати за лятната ваканция вече.
Колко бройки бихте си взели на лятна почивка за 4 седмици? Не че там където отивам няма парфюмерии, но...ако ми залипсва силно някой любимец? От една страна искам да разполагам с няколко вида за различно настроение, от друга страна бих искала да свързвам това пътуване с определен аромат.
Мисля да взема по един от следните категории: муск, гурме, цитрус, кожен шипър, роза солифлор, алдехиди. Кои са вашите любимци?

# 605
Аз бих взела:
- един аромат, за който знам със сигурност, че мъжът до мен обожава и му действа по правилния начин;
- най-новата си придобивка, защото се очаква да е най-емоционално ненатоварена и лесно ще попие впечатленията от пътуването;
- стар и проверен любимец за моментите, когато бих искала да се опра на нещо познато;
- един аромат, който ми носи усещане за чистота;
- онзи аромат, който всяка от нас има, за странни настроения, нещо комплексно и немасово;
- още някаква прищявка, на принципа 'за всеки случай' и до която едва ли ще стигна, но ще ми носи спокойствие, че присъства като опция.  Peace   bouquet

# 606
  • София
Много добър списък Обич!
Аз нося обикновено нещо старо за сигурност и нещо ново за изпитание. На път се правят страхотни открития, така че им оставям място.

Цитат
Искам да питам за този парфюм: Holygrapie Comme des Garcons
Май не мога да съм много полезна - пробвала съм го отдавна, не ми хареса, но дори не помня как мирише. По скорошно си припомних другия - Holygrace - категорично не ми хареса, нещо като налъми напръскани със зелена ябълка. Не че има в пирамидата, но напоследък ябълката в парфюмите ми е лют враг и постоянно изниква отнякъде.

# 607
  • София
Аз дори и за два дни командировка нося поне 6-7 парфюма.. за всеки случай Wink
Разбира се, под формата на мостри и виалчета, максимум 10мл отливка.
Имам си една кадифена торбичка със "съкровища", които не ми излизат от куфара, освен за да бъдат напълнени. За мен това е идеалният вариант, отдавна не разнасям шишета - така мога в много малък обем да сместя много любими неща.. Ако не държиш непременно на бутилките, силно препоръчвам - все пак 4 седмици са си много време, кой знае какво ще ти се приноси  Flutter

В сезонно отношение бих се определила като летен ден край морето - в един момент слънце, жега и морски бриз, а в следващият - гръмотевична буря Laughing

ПП. Събирам желания за Ермесанси  Peace

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 11:55 от Elitsa_z

# 608
  • Там, където ме обичат
Аз бих взела:
- един аромат, за който знам със сигурност, че мъжът до мен обожава и му действа по правилния начин;

A тези с многото мъже обожатели, по колко аромата трябва да вземат, хъм  Wink

Иначе парфюмерийно-сезонно, аз май съм зимна, ама много зимна.
Колкото повече сладост, гурме и силаж, толкова по-добре. Имаше периоди, в които съобразявах аромата с времето, но след като открих, че някои от тях мога да нося и в летните месеци, вече се съобразявам само с личното си усещане и нагласа.

В Сефора вече предлагат и ТФ.  Peace

Любопитен ми е този аромат:
http://www.fragrantica.com/perfume/Al-Rehab/Saat-Safa-1156.html
много ли е мъжки, както споделят някои фенове във фрагрантика?

# 609
Любопитен ми е този аромат:
http://www.fragrantica.com/perfume/Al-Rehab/Saat-Safa-1156.html
много ли е мъжки, както споделят някои фенове във фрагрантика?
Не. Ако познаваш L`Arte di Gucci и някой, напръскан със Saat Safa мине покрай теб, може и да не ги различиш.

# 610
  • София
Аз бих взела:

A тези с многото мъже обожатели, по колко аромата трябва да вземат, хъм  Wink

Ах, Фокси  Flutter hahaha Heart Eyes

Иначе и аз съм в лека чуденка за едно предстоящо пътуване Wink Мисля, мъдря аз и накрая вероятно пак ще взема каквото ми е на сърце.. пък най-много по-хард нещата да си останат неуважени  Thinking Crazy

# 611
Аз бих взела:
A тези с многото мъже обожатели, по колко аромата трябва да вземат, хъм  Wink

Ех, Фокси, дерт ли бе да го опишеш  Crazy
Но все си мисля, че за една жена не е важно колко тичат след нея, а след кого на нея ѝ тичат мислите. Нека него първо да зарадваме и неговия нос погъделичкаме, пък останалите ако са недоволни, да се борят за по-челно място в класациите пък   bouquet

# 612

Иначе при пътуване никога не взимам друг парфюм със себе си освен Номер 5, но пък купувам по пътя поне 4-6 бройки, най-много от борда, защото пътуването със самолет ми е много скучно и почвам да се чудя какво да правя и къде , по дяволите, да се дяна.Но бордните продажби са ми любими.

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 17:52 от bubanka

# 613
  • The Evergreen State
Здравейте парфюмни  Hug

Мноого нещо сте изписали, не мога да ви изчета.

Аз съм в прашния облак на Далия Ноар, давам си сметка че никак не е парфюм за топлото време което настъпва но го купих на импулс в магазина и така, добре ми е с него.. като че ли и аз не мога да прибера зимните аромати по-надълбоко, все още ми се носят. Даже ми се струва че в пролетно време се разкриват прекрасно, леко стоплени от слънцето но не много, само колкото да заискрят с нова сила.

Тук при нас инсоленс не се намира вече, отдавна е обран от рафтовете, намира се само он лаин. Струва ми се подходящ за сезона и сигурно бих изпръскала една 30тичка ако ми падне в ръчичките но не ми се занимава да го издирвам..

И аз като Бижу откривам много прилики между различните парфюми, при това многообразие има все повече парфюми които си приличат.

Аз с умиление си спомням за едно парфюмче на Ланком което е спряно от производство, казва се Attraction. Толкова ми се носи нещо подобно, но не мога и не мога да се сетя кое прилича на него..ако се сещате, помагайте.

На път никога не тръгвам без парфюм, дори и за един ден да е, но и никога не съм взимала повече от един парфюм със себе си.

Улавям се че се влияя от вашите мнения момичета, толкова се спряга Шанел напоследък, че се замислям за малко количество N°5 Eau Premiere, вчера в Сефората си приснах на ръката от него и никак, никак не е лош  Heart Eyes.

# 614
  • София
Набавих си пак Premier jour на Nina Ricci -стар любимец Heart Eyes
Действа ми толкова успокояващо и уютно, колкото само завръщането към стара любов може.

Общи условия

Активация на акаунт