Операция на щитовидната жлеза - 8

• 138 905
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Маша,ухили ме до ушИ с новината за маркера и сега съм ей тъй newsm68 newsm44
С пожелание да е закован винаги на тази стойност.

# 121
Хей, masha_,
Поздравления за добрия резултат и от мен!  bouquet
Искам да те питам- този маркер е с половин функционираща жлеза, нали? Сега за пръв път ще меря и не знам какво да очаквам, защото съм чувала, че и здравите клетки на жлезата произвеждат тиреоглобулин..... Казаха ли ти какви стойности трябва да поддържаш?
Още веднъж поздравления и все така  Hug

# 122
Алекса...... spoko
Има си референтни граници,недей да тръгваш със страхове напред Hug

# 123
Здравейте момичета,
днес си направих контролните хормони FT3-4.52 и FT4-13.33, както беше пожелал доктора. Аз обаче да съм си спокойна Laughing си пуснах и TSH-0.405. Всичко е в норма слава богу. Езпратих му ги и му казах, че в сряда сутринта съм в отделението за приемане. Той отново бил в чужбина и щял да се върне след 16ти април.
alex, няма да се притесняваш и да се отчайваш Hug Всичко ще бъде наред!
В понеделник, ако имаш време звънни пак да се видим. Аз мисля, че няма да имам ангажименти.

# 124
МЕА, Алекса благодаря на вас и всички други момичета за съпричастността към мен. Понякога се учудвам колко много могат да означават няколко топли думи.
Алекса, да аз имам оставена жлеза /част от единия лоб/ и доц. Пандев ме предупреди да не се плаша от висок резултат на туморният маркер, защото жлезата също произвеждала тиреоглобулин, но до сега съм го мерила 3 пъти и при трите резултата беше под единица. Доцента каза, че стойности около едно са перфектните. По принцип ниски нива на TSH водят до ниски нива на туморния маркер. Точно, поради това при установен папиларен карцином се пие висока доза еутирокс и се поддържа изкуствено хиперфункция, за да не се допуска повишаване на тиреоглобулина. Моето ендо ми каза, че когато TSH остава нисък, а маркера започне да расте, явно става въпрос за появил се проблем. Алекса не се притеснявай предварително. Твоята операция беше скоро и предполагам, че TSH още не ти се е понижил достатъчно. Трябва да мине време, за да спадне и маркера. Аз даже намалих еутирокса на 125 мкг и се чувствам перфектно. Симптомите на хиперфункцията изчезнаха.

# 125
Здравейте, момичета:)
Masha_,благодаря много за поясненията, аз също имах подобни мисли.Днес мерих за пръв път и......познайте - ТСХ 0.22 Laughing LaughingМаркера и ТАТ утре ще са готови, но факта,че за 30 дни по 100 мкг Еутирокс постигнах такъв резултат ме радва много:) Йонизиран калций 1.36, малко над нормата, попрекалила съм със сусама и калциевата диета:)Холестерола ми е паднал също (ако има нещо общо с хормоните) И има още нещо, което искам да споделя:Откакто съм в хиперфункция, което е видно, нямам апетит.Маша беше споделила нещо подобно, а и момче от Пловдив, с което поддържам връзка каза същото.Усетих се в ден, когато в 11 бях яла плод и в 16ч все още не исках да видя храна.Чувствам се чудесно, нямам никакви симптоми на хипер,а толкова се страхувах.......
Утре ще пиша отново, като видя маркера,сега отивам да си налея чаша вино
Момичета  Hug Hug Hug

# 126
Здравейте, мили момичета.
Излязоха ми резултатите от първата контрола и бързам да се похваля:
ТСХ - 0.22,Тиреоглобулин маркера - 3.52  /1.4 - 78/, ТАТ - 13.56, това месец и половина след операцията.Предполагам, това значи,че "гадът" си е отишъл и ще дишаме по-спокойно Laughing Laughing
Все още нямам интерпретация от доктора какво точно значат тези резултати, но мисля, че е успех толкова рано след операцията.
Още веднъж благодаря на всички, за това,че ме подкрепяхте през цялото време Hug Hug Hug

# 127
Здравейте,
предстои ми операция на щитовидната жлеза. Насочила съм се към ендокринологията в София. Има ли сред вас оперирани там? Кой е по-добрия избор Сечанов или Ганчев?

Също да попитам виждам, че обсъждате и туморния маркер. Моят послед преди 6 месеца беше около 12, а виждам че вашите са около 1 -2. Опасно ли е това, че е толкова, макар че е в норми?

# 128
az_alexa честито за хубавите резултати  smile3501 Много ти се радвам.Продължавай в същия дух   newsm10. Би ли споделила с мен какъв е този сусам, който споменаваш и за каква калциева диета става въпрос.. Аз нали си имам проблеми с моя калций. В понеделник съм на изследвания,да видим какво ще излезе.Стискайте ми палци! Ще мина да  дам отчет.
Поздрави на всички  Hug

# 129
  • гр.Гоце Делчев
az_alexa браво и от мен за хубавите резултати, Мицанка и на теб ще стискаме палци в понеделник и с нетърпение ще чакаме отчета ти.Vrabcho дано се включи някой и да ти отговори на въпросите.Момичета напоследък ни остава все по-малко време за компа ,тъй като ние от провинцията гледаме вече да шетаме по дворовете и да сеем градинките,но редовно ви чета.Гелика либоф ти пак изчезна,да не говорим за МЕЦИ и Инка,пишете като мен поне по едно редче де.

# 130
Алекса,ти си знаеш Hug
Мицанка,чакам новини:)
Врабчо,оперирана съм в Ендокринологията,но от друг лекар.Тук има пациентки на Сечанов,дано се включат.Какъв туморен маркер си правила?Тиреоглобулина е с горна граница 78,калцитонина е от 0 до 13,зависи от лабораторията.Момичетата тук са след операция и напасващи се хормони.Не се тревожи.
Гелика,  search newsm51
Момичета Hug

Последна редакция: чт, 18 апр 2013, 21:38 от М Е А

# 131
Здравейте, момичета,
Благодаря на всички за поздравленията и дано продължаваме все в същия дух Hug Hug
Vrabcho, не се притеснявай за този маркер.Ти оперирана ли си веднъж и защо изследваш маркер,ако няма?Питам,защото моя хирург казва,че щитовидната жлеза (здравите и клетки) също произвеждат въпросния маркер и не е показателно преди операция.Ако все пак, без да са те оперирали си имала такъв резултат - поздравления Grinning Grinning Не се шашкай, моето ендо казва,че би трябвало да е до 13, ако всичко е наред, по-висок и най-вече растящ е показател за...."проблем".
Мицанка,след операцията не се наложи да пия калций, но ми казаха богата на калций диета.Освен прясносолното сирене и моцарелата, кашкавала и млякото, си купувах сусамов тахан и го смесвах с няколко лъжици мед - разкош Simple SmileТака всяка сутрин по 1,2 лъжички и ето ти резултата.
Таня, сигурно се възстановяваш след успешната операция - чакаме новини с нетърпение и много  Hug Hug
МЕА и ти си знаеш   bouquet  bouquet  bouquet

# 132
Здравейте момичета!
Alex, много съм щастлива за твоите резултати!  bouquet Благодаря ти за подкрепата и вниманието.
Вчера мина операцията, по-късно към обед, но мина. Чувствам се чудесно, нищо не ми липсва. Всички са изключително мили и загрижени. Тази сутрин ми дадоха таблетка калций профилактично, въпреки че нямам тръпнене. Ще ме пуснат обаче утре да си ходя, защото съм от по-далеко и доктора ще е по-спокоен да остана още един ден.
Това засега от мен, прегръщам ви!

# 133
tanq09, радвам се, че всичко е минало добре!  bouquet
 az_alexa, само с хубави резултати да се отчиташ!  bouquet

# 134
tanq09 ,добре дошла в клуба на оперираните smile3503Бързо възстановяване  Hug

Общи условия

Активация на акаунт