Операция на щитовидната жлеза - 8

• 139 909
  • 748
  •   2
Отговори
# 150
Заради хирурга ще да е, значи. Wink

# 151
# 152
Докато се ровех из форумите за операция на щит.жлеза прочетох доста мнения, че след операцията много се пълнеело. Вярно ли е? При вас така ли е?

# 153
ragazza84 мен ме оперираха в Каспела преди 43 дни.Аз проблеми с гласа нямах-още не бях излязла като хората от упойка и вече не можеха да ми затворят устата  Laughing. Ама то на мен по принцип човек трудно може да ми я затвори  Joy. За съжаление при мен се появиха други проблеми, които ако те интересуват може да се върнеш няколко странички назад в темата и да прочетеш-да не се повтарям пак с моите оплаквания. Иначе след операцията се чувствах добре, ставах, разхождах се...Оперираха ме 2 часа на обяд и на другия ден сутринта ме изписаха.
М Е А благодаря за хубавата статия.Жалко, че нямаше кой да ми ги каже тези неща преди 3 години.Сега за съжаление не ми остана жлеза за спасяване.
Vrabcho аз лично напълнях.Не знам дали при всички е така или само при такива като мен, които по принцип цял живот са се борили с килограмите. До колкото съм чела това става само докато ти се налучка точната доза на Л-тироксина.Аз лично след излизане от болницата, за 10 дена качих 5 кг., споделих това с ендокринолога и след като ми вдигнаха дозата на хормона, спрях да пълнея.Е, признавам си, че започнах и да се съобразявам какво и кога хапвам  Embarassed.

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 20:47 от Мицанка

# 154
Мицанка, на теб цялата жлеза ли е махната?

А имате ли представа дали ако се отлага много операцията и възлите много нараснат, дали после когато се оперира ще трябва да се махне по-голяма част.

# 155
Няма как да ти се отговори - с да, или не. Моите, за 6-7 месеца увеличиха доста размерите си (нямаше динамика 2-3 години, не мислех за операция), без ляв лоб съм, което нищо не значи, всъщност.
Статията няма да я коментирам, дори и да има доза истина, тенденциозна е някакси. Колко му трябва на човек....
За отчета - отслабнах след операцията.

# 156
  • София
Здравейте момичета! И моята операция мина в четвъртък в понеделник трябва да ме изпишат.Незнам дали е успешна хирурга се още нищо не ми казал, надявам се тогава да каже. И да ви попитам колко дни след операцията престанаха болките в гърлото при вас?

# 157
Сърчице*** - мен гърлото ме боля 2-3 дни. Вземи някакви ментови бонбони за смучене лукчета и подобни, казаха ми че помагат.
къде те оперираха?
Бързо възстановяване  Hug

# 158
Привет момичета,
Благодая ви МЕА,Гелика,Мицанка,Bobi bi и Мerelendа  bouquet
az_alexa, как си?  bouquet
От вчера съм си в къщи, болките постепенно отшумяват. Днес се чувствам обаче по-отпаднала, едно ми е прималяло, като при ниски нива на tsh. След операцията ще пия 7 дни по 1т пропицил и по 1т калций, после ги спирам и след около 40 дни контрола на TSH. Вие момичета така ли безсилни се чувствахте след операцията? Ясно ми е, че организма се изтощава след такава интервенция, но това по-скоро ми се струва хормонално. Че аз вчера и завчера се чувствах по-жизнена. Друго, което ми е интересно вас боляха ли ви гърдите, по-точно гръдния кош при дълбоко вдишване? Доктора каза, че е нормално и спомена нещо за високо налягане по време на операцията, но нищо не разбрах. Проблем с гласа като цяло също нямам, само фалцета още не мога да го докарам, но доктора и за това ме предупреди, че е нормално тъй като гласовият нерв е травмиран.
Сърчице***, успешно възстановяване ти желая и чудесни резултати!

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 14:09 от tanq09

# 159
Здравейте и от мен;)
Таничка, добре дошла у дома  bouquetНе се притеснявай, всичко ще се нареди. Най- вероятно ще иска доки да види как се държи жлезата без хормони и тогава ще включи Еутирокс да и помогне. Аз лично около 20 дни след операцията бях с ТСХ 3.09, но се чувствах изморена, сънлива и най- вече депресирана, тъй като бях свикнала по- скоро към хиперфункция преди операцията. Щом вллючихме Еутирокса всичко си дойде на мястото;)Гръдния кош не ме е болял, но гърлото малко, което със Стрепсилс се оправя.
Сърчице, скорошно възстановяване и от мен Hug
Момичета, и по- скоро тези от вас с карциномни диагнози- колко месеца болнични след операцията ползвахте? Знам, че имаме право на 6, аз вече 2 съм у дома и се чудя дали да се връщам вече на работа? Доки ми беше казал  поне 3 месеца да почивам, но се двоумя... newsm78 newsm78
Само за отчета- аз също си възстанових килограмите след Включването на Еутирокс

# 160
Здравейте момичета  Hug,
Току що се прибирам от второто си посещение при ендокринолога след операцията. Нивата на TSH и Thyroxin T4 са все още в нормите си, но този път TSH е много близо до горната граница /4,12/, а Thyroxin T4 е почти на долната граница /0,95/. Може ли следващия месец да ми се наложи да започна с хормоналните добавки, как мислите? Чували ли сте за подобни случаи?
Освен това се оказа, че имам голям дифицит на витамин Д и доки ми предписа едни капки да пия всеки ден. Хубавото е, че не се чувствам зле. Доки ме пита дали се изморявам бързо, дали ми се вие свят, но за радост няма такова нещо. Освен това след операцията започнах да отслабвам и то без никакви диети, за което съм много щастлива  Simple Smile.
Успешно възстановяване на всички, които скоро са се оперирали и добри резултати  Hug.

# 161
  • София
tanq09, по повод изморяването -днес ми е шести ден след опрецията, а овършах целия апартамент основно, че даже и сготвих  Embarassed, и се почуствах страшно изморена..За съжаление болките в гърлото не ми минават все едно имам заседнала буца  Shocked иначе като цяло добре мина, но не ми е ясно защо след като нямам карциноми, възли и такива подобни доктора ми даде 40 дни болничен?Аз съм с базед, отстранена е само засегнатата част на жлезата в десния и левия лоб, 20 дни ще чакам и аз да заработи сама след това най-вероятно л-тироксин цял живот..

Момичета Благодаря Ви за подкрепата, без вас трудно щях да преживея до датата на операцията..  bouquet  bouquet  bouquet

Някой беше попитал май за доц. Сечанов по назад..Аз се оперирах при него, пишете ми на лични да не задръстваме тази тема..

# 162
Какво включва тази такса, простете любопитството ми?
Мен ме е обзело завидно спокойствие след операцията - напоследък, искам да се ядосам служебно, има си причини, даже, но никак не ми се получава. Хормоните ми се оказват в норма, противно на очакванията на ендокринолога.
Идея нямам какво включва, бях с направление и ми казаха,че се заплащало 100 лв. такса,ами платих си ги какво да правя... И аз доста време след операцията бях изключително спокойна, даже се изплаших,че съм се повредила нещо,а съм супер нервна по принцип, ама мина ми спокойствието де  Mr. Green

Vrabcho, аз след операцията свалих 3 кг, но явно си е индивидуално.Може би качването и свалянето на килограми си зависи от нивата на хормона, ако той е наред не би трябвало да се пълнее, или ако напълнееш при влизането на хормона в граници ще си ги свалиш пак.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 19:05 от pepelqna

# 163
То е ясно, че ще платиш, ама питайте, бре, хора, като не ви обясняват! Не се карам, ама, щото съм от бранша, та ме чопли.
Аз засега оставам без ХЗТ,  пък да видим крайните температурни състояния как ще ми се отразят. Ха, наздраве ви!

# 164
Привет момичета. Минавам, за да дам обещания отчет-общ калций 2,28 (реф. 2,12-2,62); йонизиран калций-1,18 (реф.1,06-1,32); фосфор-1,31 (реф.0,87-1,45)-до тук всичко е ОК. Но-калций в урината-8,31(реф.2,5-4,36); фосфор в урината-8,62 (реф.10,9-32,3) и за капак TSH 11.66 (реф.0,27-4,20). Та това е от мен. Направиха ми протокол за Рокалтрола, но се оказа че ще трябва да чакам месец и половина, за да ми излезе решението от София, което означава че ще трябва отново да бръкна дълбоко в прокъсания си джоб и да си набавя необходимото ми скъпо лекарство Sad Сега спирам да пиша защото съм в  smile3511настроение, а не искам да го предам и на вас.

Общи условия

Активация на акаунт