Операция на щитовидната жлеза - 8

• 141 658
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Мицанка, а защо не си вземеш обикновен Вигантол?
Нали знаеш че лекарите изписват скъпите лекарства най-вече заради комисионната която получават. Вземи си сега обикновен витамин Д, а като ти излезе решението за безплатното лекарство го вземи скъпото.

Сега обаче се зачетох...  Thinking чета листовката за Рокалтрол и там пише че не трябва да се взима при хиперкалциемия в кръвта.  Високо ниво в урината, а какво ти е нивото на калций в кръвта? Значи ли че ако имаш високо ниво на калций в урината не го усвояваш или значи обратното?

# 166
Фри наличието на толкова високи нива на калций в урината означава, че калция не се усвоява пълноценно в организма. Първо пиех калций с витамин Д, след това,докато лежах в болницата пробваха и с Алфа Д3, но и така не се получиха нещата и нивата на калция в кръвта ми бях под критичния минимум, т.нар. хипокалцемия (аз затова и лежах в болница, 5 дена бях на системи с калций и вит. Д). Така се стигна до изписването на Рокалтрол, който е възможно най-активната форма на витамин Д3. Пия го от малко повече от месец и благодарение на него нивата на калций в кръвта се нормализираха, но факта че съдържанието на калций в урината е толкова високо, означава, че той все още не се усвоява пълноценно. Казано на кратко-ако заменя Рокалтрол с някоя по-слаба форма на витамин Д3 отново ще попадна в болница. Sad

# 167
 Много нови данни сочат, че освен калция съществуват и други хранителни вещества, които участват активно в костния метаболизъм и са особено важни за усвояването му.

Витамин С – допринася за по-бързото превръщане на витамин D3 (холекалциферол) в активния му метаболит холекалцитриол. Освен това стимулира новообразуването на колаген и нормализира алкалната фосфатаза (биохимичен маркер за костна обмяна).

Витамин К – важен фактор за нормалното функциониране на костната минерализация. Той е коензим на синтезата на специфичен белтък (карбоксилиран остеокалцин) от междуклетъчното вещество, върху който се отлагат неразтворимите калциеви соли (хидроксилапатит). Освен това, витамин К подтиска костната резорбция, поради което недостигът му може да доведе до увеличена загуба на калций с урината.

Витамин В6 – недостигът му води до отслабване на костната структура поради подтискане на пролиферацията на клетките. Освен това, при костни фрактури стимулира развитието на подкостницата и образуването на новата кост в процеса на зарастването.

Бор – недостигът му може да затрудни метаболизма на калция и да направи костите по-крехки. Някои нови изследвания показват, че този минерал повишава в голяма степен кръвните нива на естрогена и други съединения, които предотвратяват загубата на калций и общата деминерализация на костите.
Мицанка,поинтересувай се за бор-а.Той подпомага усвояването на калция,като не му разрешава да се отделя чрез урината и от там да образува оксалати.
Борът е необходим в микроколичества за здравето на костите и растежа на мускули­те, защото способства за образуването на естествени стероидни съединения в орга­низма, както и за метаболизма на калция, фосфора и магнезия. Той стимулира функци­ята на мозъка, повишава неговата пъргавина и способства за оползотворяването на енер­гията от мазнините и захарите от организ­ма. При повечето хора не се наблюдава не­достиг на бор. Въпреки това възрастните хора обикновено се повлияват благоприятно от вземането на добавка от 2 до 3 милиграма дневно, тъй като имат голям проблем с абсорбцията на калция. Недости­гът на бор засилва недостига на витамин Б.

Борът подпомага профилактиката на остеопорозата, която се развива в периода на менопаузата, и за изграждането на муску­лите. В изследване, проведено от Амери­канското министерство на земеделието, се отбелязва, че по време на 8-дневното до­бавяне на 3 милиграма бор дневно към храна­та на тестова група жени в менопауза, се наблюдава намаляване на загубата на калций в урината с 40%, намаляване на загубата на магнезий с една трета и слабо намаление на загубата на фосфор, в сравнение със стой­ностите, отчетени преди приема на до­бавката.

Източници

Бор се съдържа в следните храни: ябълки, моркови, грозде, листни зеленчуци, ядки, круши и зърнени култури.

Предупреждение

Не вземайте повече от 3 милиграма бор дневно

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 15:57 от М Е А

# 168
  • гр.Гоце Делчев
Мили приятелки една виртуална почерпка от мен послучай кръглата ми годишнина,но няма да казвам колко ,не мога да качвам картички ,но нищо  beer3 Wine Glass cheers

# 169
оо-о Пепи честито   bouquet да си жива и здрава и щастлива още три пъти по толкова  smile3525 newsm59

# 170
Пепииии , Честит Рожден ден и от мен! С пожелания за много здраве, споделени мигове с лбими хора и безброй усмивки Hug Hug  bouquet
Весел празник и наздраве!

# 171
Честит празник,Пепи Hug
Здраве и много обич ти пожелавам smile3525

# 172
Честит празник,Пепи! Жива,здрава и обичана бъди!  Hug

# 173
 spam2Алекса,почисти си кутията spam2

# 174
  • гр.Гоце Делчев
благодаря за пожеланията  момичета  Hug Hug Hug

# 175
Мили момичета,
Христос Воскресе!Честит празник на всички с пожелание за много щастие, здраве и усмивки! Hug Hug

# 176
Во истина воскресе!
Бъдете здрави и много щастливи, всички вие заедно със семействата си!
Алекс, как си? Новости при теб?
Аз се чувствам добре, но гласа ми е все така......не мога да викам и да говоря тъничко, т.е. не се е възстановил напълно, а минаха 20 дни. Не знам това нормално ли е, започвам да се тревожа, че времетто си минава, а гласът ми не се възстановява. При вас момичета как е? Спомням си, че някой беше споделил за подобни проблеми.

# 177
  • София
tanq09, и на мен ми е двадесети ден след операцията.Днес отидох да си пусна ТСХ и ФТ4 и леле ужас сега разбрах,защо се чувствам толкова изморена ... Shocked

TSH    83.21     µIU/ml   0,27 - 4,2   ECLIA

Free Т4 (fT4) S   3.23     ng/l   9,30 - 17   ECLIA

Free T3 (fT3) S   1.16     ng/l   2 - 4,40

Това е положението при мен,утре мисля да ходя на контролен преглед при доцента. Sad
Само вметка, това са резултати без прием на хапчета след операцията.
А иначе с гласа нямам проблеми, нищо не ме боли, но тия хормони ужас..

# 178
Момичета, моля ви ако някой е бил на йод терапия да се свърже с мен поне на лични. И даже ако е карцинома е открит не с гефрир а след операцията ще е точно като мен Simple Smile Имам няколко въпроса които ме мъчат Sad

# 179
Здравейте, Мацки!  Hug
Получих днес писмо от една от вас и реших да се отчета с малко резултати и добри новини. Надявам се всички да сте добре и усмивките да не слизат от лицата ви.  Hug Praynig
Та ако не ме помните - моя милост е с две операции след намерен медуларен карцином, с отстранена щитовидна жлеза. Добрата новина при мен е, че въпреки почти нулевото ми ТСХ и все още положителния ми калцетонин /тогава беше 120/ миналата година Ноември месец се оказах малко бременна /не сме правили опити/. След консултация по мейла с Пандев, който беше в Австрия на конференция се реши, че може да задържа бебето. Последно като мерих калцетонина в декември2012 беше - 60, тсх-то си ми е 1. Чувствам се прекрасно, пия си Л-тироксина и нямам никакви екстри от хормонално естество. Живот и здраве Юли месец ще родя момченце.

Общи условия

Активация на акаунт