РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 151 028
  • 329
  •   1
Отговори
# 285
  • София
  • Мнения: 7 854
Някой идея с какво е дресинга на Златната салата на Happy?
Ако говорите за салатата Златна есен, десинга е това:

# 286
  • София
  • Мнения: 6 726
Къде го продават?

# 287
  • София
  • Мнения: 7 854
Ами напишете дресинга в гугъла и ще го намерите та много места.

# 288
  • София
  • Мнения: 179
Аз пък се интересувам от дресинга на салатата с топли пилешки филенца от Уго, ако някой има идеи ще се радвам да сподели

# 289
  • Мнения: 1 232
Аз се интересувам от дресинха на Хепи в салатата със спанак и тази с киноа и бяла  риба.

# 290
  • САЩ
  • Мнения: 666
Аз се интересувам от дресинха на Хепи в салатата със спанак и тази с киноа и бяла  риба.

На мен ми е много любима тая салата, аз домашно го правя като дресинга , който е даден на предишната страница за меден сос, само че вместо горчица + мед слагам медена горчица, и вместо соев сос слагам coco aminos (и слагам може би 1л, със сигурност повече от "няколко капки"). Не е идентичен, но е най-близкото, до което съм го докарала

# 291
  • Мнения: 408
Аз се интересувам от дресинха на Хепи в салатата със спанак и тази с киноа и бяла  риба.
Соев сос,захар,оцет,олио чесън,дижонска горчица и черен пипер

# 292
  • София
  • Мнения: 4 707
Скоро една приятелка започна работа в бистро,, Витоша "и една вечер донесе,, Пиле Жулиен" но изглеждаше като кашичка а не това, което съм гледала в нета....... Някой да знае как се прави?

# 293
  • София
  • Мнения: 19 221
"Жулиен" означава нарязано на дълги тесни ивици.
Чушка може също да е нарязана на жулиен.
Ето една рецепта, на Звездев обикновено са добри https://zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/% … 0%B8%D0%B5%D0%BD-
Но това е все едно да питам: кажете рецепта за свинско на късчета

# 294
  • София
  • Мнения: 4 707
Опитах се да направя по рецепта в нета, но се получи гъсто......иначе знам какво значи,, жулиен

# 295
  • София
  • Мнения: 19 221
Опитах се да направя по рецепта в нета, но се получи гъсто......иначе знам какво значи,, жулиен
В нета всеки може да плясне всякаква рецепта. Лошо, ако човек е начинаещ с готвенето и вярва безрезервно. Затова е добре да се взимат от блогове, сайтове или групи с кулинарна насоченост, не от произволни места.
1. В кулинарен сайт няколко души спорехме с една професионална готвачка (по нейни думи), че рецептата й за бешамел е с прекалено много брашно. Тя така го правела....сигурно с консистенция на туткал. Но поне постовете ни си стоят там и всеки може да ги прочете и да прецени.
 2. В един относително известен готварски блог според авторката 200 мл чаша брашно тежи....200 г, а то е 130. Не ми прилича на невежа, според мен се е объркала.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 11:27 от Cuckoo

# 296
  • София
  • Мнения: 16 005
Скоро една приятелка започна работа в бистро,, Витоша "и една вечер донесе,, Пиле Жулиен" но изглеждаше като кашичка а не това, което съм гледала в нета.

То пък Бистро Витоша е един еталон за вкусна храна ....
Добре  започнаха преди години, после минаха на готови смески и сосчета. А след Короната вече не става за ядене храната от там.
Точно пилето жулиен го запържват, после сипват растителна сметана и вода, ври да се посгъсти. Гарнитура - ориз или някакви уж пресни талиатели. Всъщност купени от близкия Лидл. Няма лошо - и аз пазарувам от магазина.

# 297
  • Мнения: 1 597
Здравейте, никога не съм правила това, а сега го видях в снимките на един ресторант и страшно ми се дояде, сигурно е много лесно, но може ли по-подробно?

# 298
  • Мнения: 13 786
Следя една група във ФБ Al.ta Cucina. Постоянно се предлагат такива рецепти. Готви се отделно соса, после се смесва с пастата и готово.

Примерно
https://fb.watch/aVuZeHsy1P/
https://fb.watch/aVv2cW_kAW/
https://www.facebook.com/334933069964086/posts/3379162955541067/
https://www.facebook.com/334933069964086/posts/3358037397653623/

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 01:33 от _re_ge

# 299
  • русе
  • Мнения: 1 316

На Тези разкошни кроасани на Савина някой да е разгадал рецептата?

Общи условия

Активация на акаунт