Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 69

• 50 008
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
Laughing
Скрит текст:
 Пътува  бай Ганьо някъде из Европата в едно купе с две кръшни дами! Не можейки да избере към коя от двете да насочи вниманието си,се прави на заспал и чува следният разговор:
- Аз харесвам индианците защото са им Дълги...-казала едната.
-А пък,аз грузинците защото са им Дебели...-рекла другата.
 Нашият човек мигом взел решение отворил очи и рекъл:
- Дами, да ви се представя- Винету Гарбезян!!!

Joy Joy Joy

# 661
Ari888,напълно подкрепям твоя пост.
"Обаче един сценарист не може да ми прецака интереса и респекта към историческото време и запазените артефакти."
Да ,тези твои думи  се отнасят за хора знаещи и интересуващи се  като теб.Но  огромна част от зрителите , възприемат това което гледат като реално отражение на историческия период,който отразява серияла.Което е много жалко,най-вече за образа на Сюлейман и Хюрем.Според мен единствения изпипан образ е този на Ибрахим,затова и напускането му съвсем осакати серияла.

# 662
# 663
# 664
# 665
Ето тук пише повече за Гюркан Уйгун и за ролята му във "Великолепният век" Peace

Как сообщает газета «Milliyet» в скором времени к актерскому составу сериала «Великоленый век» присоединится еще одна звезда турецкого кинематографа. Речь идет о Гюркане Уйгуне. Этот суперпопулярный в Турции актер в течение десяти лет снимался в одном из основных сериалов, представляемых турецкими телеканалами - «Kurtlar Vadisi Pusu» (Долина волков), играя там роль Мемати – друга и «правой руки» главного героя Полата Алемдара.
Гюркан Уйгун в сериале «Великолепный век», который уже на протяжение трех лет занимает первые строчки рейтингов как сериал, охвативший наибольшее количество зрительской аудитории, будет играть роль архитектора Мимара Синана. Этот исторический персонаж долгое время занимал пост главного архитектора Османской империи, пережив трех правителей – Сулеймана I, Селима II и Мурата III.
Предложения сыграть эту важную с исторической точки зрения роль получали многие известные турецкие актеры, и продюсеры долгое время сохраняли интригу, кому же все-таки выпадет честь воплотить в жизнь образ знаменитого архитектора. В конце концов стало известно, что было принято решение остановиться на кандидатуре Гюркана Уйгуна.
Несколько дней назад актер подписал договор на участие в сериале «Великолепный век». Первой сценой, в которой мы сможем увидеть Гюркана, будет сцена, где архитектор Миман Синан предоставит свой проект моста. Все декорации для этой сцены уже готовы.
В своем интервью на вопрос, почему же он решил расстаться с сериалом «Kurtlar Vadisi», которому посвятил десять лет своей жизни, Гюркан Уйгун ответил: «Конечно, мне тяжело было принять такое решение, ведь позади осталось целых десять лет моей жизни. Однако, так было нужно. Мне не наскучил персонаж Мемати, но я немного устал от этой роли. Она уже не приноси мне тех переживаний, которые необходимы актеру для того, чтобы достойно воплотить тот или иной образ на экране. Я на протяжении последних двух лет думал о том, чтобы покинуть сериал «Kurtlar Vadisi». Я уже давно почувствовал желание сыграть что-то новое, пережить новые эмоции вместе с другим персонажем».
Гюркан Уйгун - киноактер - родился 27 мая 1974 года в городе Измит в Турции. В годы учебы в лицее начал заниматься театральным искусством, а в 1990 году начал работать в аматорском театре. С 1995 года Гюркан снимается в различных телевизионных сериалах. В 2003 получил роль Мемати (Memati) в одном из самых популярных телесериалов Турции "Kurtlar Vadisi" . Именно благодаря этому сериалу актер стал очень известным.
После того, как Гюркан Уйгун покинул сериал «Kurtlar Vadisi», он снялся сначала в детском фильме "Hititya Madalyonun Sırrı», а затем в историческом фильме «Çanakkale Yolun Sonu".

# 666
  • планетата Земя и по точно до морето
vvi Joy Joy Joy

Наде, аз те разбирам, но не мога да се кахъря и за това. Техният екип да си носи кръста, че създава тези неуважителни представи за тяхната история.
/ А и изобщо не съм знаеща, само един абсолютен лаик, ама любопитен/ Grinning

За мен пък Ибро в 3-ти сезон беше една голяма досада и продължава, като призрак. Заради него проточиха безсмислено 20 серии, да не говорим и като го замятаха и като труп в едни отвратителни за мен некрофилски кадри.  Shocked
А аз противно на повечето от вас не харесвам и Окан!  ooooh!

Но не ме дразнеше, заради смислените сцени и диалози, когато ги имаше.... Оф, спирам да мрънкам, че  харесвам  1 и 2 сезон и не приемам 3-ти, защото обичам да се фокусирам на нещо, което харесвам, а не на обратното. Grinning

Да не заприличам на дядото във вица:

Скрит текст:
Дядо и внуче в зоологическата градина...
Детето казва на дядо си - "Дядо, дядо виж тигъра! Прилича на огромна котка!"

Дядото - "Какъв тигър е това, бе дете?! Едно време какви котки имахме - същи тигри!"

Детето впечатлено от щъкащ наоколо факир - "Дядо, дядо виж факира !!!

Дядото - "Ма това какъв факир може да е?! Педе...т! Едно време какви педе....и  имахме - факириии!" Mr. Green

Шекер - виж бе Сюмбюл, цяла тава шекерпаре ти заделих,
що пак си тъжен?!

Сюмбюл - ииии, махни я бе джелаут!
Страдам по Гюл, не мога да преглътна нищо!
И сакъз не ми се дъвчи!

Шекер - Ей събрахме се пак бе! Чок шокюр!
Ама светнахме от радост бе Гюл!
Ха дано не ни надуши Мерджан, че станахме зян!

Гюл  - Ейй ти от радост ме преби бе Шекер!
Направо ме мереметиш май, аааа?!

Сюмбюл - И какво стана бе! Като те няма - рИва за тебе,
като дойдеш - шъ ревна от тебе!
Дай да те бия по бърже на табла, че да ми дойде пак апетита...

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 15:40 от Ari888

# 667
  • Истанбул

За милите дами, в отговор на комплиментите, към моята персона...  Hug  bouquet

Скрит текст:
                                              ЧОВЕКЪТ НА ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ЗАВРЪЩАНИЯ
Свикнали да виждаме Х.Е. в костюм на султан, този път е пред обектива на GQ, в своя най-сооl вид... Разказа за феновете си всичко...
Докато отидем до кафенето, на комплекса, в който артистът живее, с Бергюзар Корел и сина  си Али, няколко души го спират, за да се снимат. Х.Е. е вече компетентен и в тая област- взима телефона от ръцете на развълнувания си фен и снима самият той, колкото изтънчен, толкова и бърз...  Сигурно, под влиянието на популярността от “1001 нощ” и “Великолепният век” е станал толкова практичен... Пък и не е човек, който ще остане незабелязан, в навалицата.  Къде ще денеш тая брада и тия очи? Хайде, ще сложи слънчеви очила,  да кажем, но и тях не обича: струвало му се, че екато пречка между него и живота. Предпочита да присвива очите, от слънцето...
 В Кабаташ, над Сетюстю, откъдето майка му и баща му са гледали с любов, или Босфора, или един към друг, е родната къща на Ергенч... Майка му, страхотно умна  и необикновена жена и понеже бързо й доскучава от всичко, следвала в няколко университета, включително и медицина, много преди Великолепният век е регистрирана в GSM-a му, под името Майка султанка.  С баща му, актьор от общинските театри и в същото време композитор на арабеск, в апогея на тази музика, Саит Ергенч, са се запознали в обща компания от театъра и литературните кръгове, където се подвизавали на младини.  Раждането на Азаде, сестричката на Халит, дете с умствени увреждания, изискващо непрекъснато присъствие, както и затрудненото икономическо положение, са факторите, които задържат тази дейна жена, задълго затворена у дома.
“Баща ми и майка ми се разделиха, когато тръгнах на училище, но и дотогава у дома атмосферата беше много бурна. Между тях нямаше съпружеска връзка, а постоянна кавга. Чувството за бягство ми е останало оттогава.”  
Когато, вече във втори курс, застава лице в лице с “реалността” на професията, която изучава в Истанбулския технически университет, посещаемостта на лекциите рязко спада. Скришно от всички, решава да остави този факултет и да влезе на приемните изпити на Мимар Синан (Академията за изящни изкуства), Билкент или Оперно майсторство, в Истанбулския университет. Изпитите са взети с успех... Но сега пък решава, че не иска да става оперен певец... Презаписва, в отдела за мюзикъли, като в същото време взима уроци по танц.  Това толкова му харесва, че почва да печели пари, като дава уроци на по-неопитните. Заедно с това, прави вокал на Леман Сам.
“Като погледна сега, виждам, че всеки период от живота ми е сякаш животът на отделен човек. Продавал съм и изтривалки за врата, и билети, на черна борса...  Залепял съм и противослънчеви филми на прозорците, и ноти на Истанбулския музикален фестивал съм обръщал... Докато учех в университета, започнах представления в Театър Дормен, с мюзикъла “Ако замлъкнат песните”. След това в “Пази любимата ми” бате Халдун (Дормен) ми предложи роля... Много неща научих от него. Всъщност, голяма част от това, което съм сега, дължа на него. Благодрение на Халдун Дормен, играх главна роля в “Кралят и аз”... Като луд играех в мюзикъли и правех проучвания.  Като ме видя, колко съм ентусиазиран, той реши, че ще ми бъде от полза, ако ме заведе в Америка. В предпоследната ми година (в университета), отидохме там за 12 дни, да гледаме мюзикъли. “Кралят и аз”, “Рент”, “Булевард Сънсет”... Изгледахме всички известни представления. След като се върнахме, дойдоха 1-2 предложения за роли, от сериали. От ролята си в “Дядо, Гофрет и аз” спестих малко пари и веднага пак заминах за Америка.  
 Там, по едно време, прочетох една книга - Acting as a Business (Актьорството, като професия)... На първата старница пишеше така: Докато си седите в къщи, никой няма да ви открие... Значи, си казах, проблемът навсякъде е един и същ. На приемния изпит за “ Клетниците” бях подготвил Жавер. Два дни чаках пред вратата. Накрая ме изгониха, с думите: “Не разбирате ли, че не Ви искаме!” Там разбрах колко трудна е тази професия. И без това бях на 30, когато отидох. Диалогът ми с хората не преминаваше една известна граница. Мислех, че няма да успея да остарея там, но вече бях дошъл и упорствах да остана. Реших да сменя професията си. Toчно тогава дойде предложение от Турция. Дотогава, от една страна играех в една пътуваща трупа за деца, от друга бях барман в мюзикхол, което си е твърде трагично за мен. В антрактите на “Кралят Лъв” раздавах питиета, жалко положение...”

Предложението е за една адаптация на West Side Story, проект за 3 месеца. Ергенч смята да поспести малко пари и да се върна пак в Америка. Затова, оставя целия си багаж у братовчед си Азиз и се връща в Турция, само с един малък куфар.
“ Слязох от самолета и преминавайки по моста, над Босфора погледнах морето. Сякаш някакъв невидим ключ отключи гръдния ми кош и отвътре излетя ято гълъби... Там изживях едно неизразимо чувство...
После проектът се провали. На оперативката, в понеделник, ни казаха, че тази работа няма да стане и даже са ни купили билетите, за връщане... Нека билетите почакат една седмица у вас, аз малко да пообиколя, че ми е домъчняло, им казах. Те са още у тях. И, което е най-интересното, толкова години минаха, чак миналото лято отидох пак, в Америка. Не ми се и ходеше. Повече от 10 години са минали. Мига, в който минах по моста, е най-несравнимият момент, за мен. Даже и днес, всеки път, без изключение, когато мина, отварям прозорците, поглеждам към Босфора и благодаря за живота си.”

След завръщането си за късо време не работи и после... всичко идва, като разплетен чорап... Кино, рекламни филми, сериали, идват един след друг: “Баща” , първата работа на братя Дурул, после “Зерда”, “Алие”, “1001 нощ”, “Великолепният век”... На място е да се пошегуваме, че “завръщането му беше великолепно”...
“Бащинството е състоянието, да се отървеш от себе си. За мен е така... Когато за първи път взех Али в ръцете си, усетих едно старнно спокойствие, сякаш от раменете ми се вдигна товар. Отървах се от всички свои безпокойства и страхове за бъдещето... Дотогава, значи, съм бил погълнат с мислите за себе си, повече, отколкото е трябвало... Пред мен вече имаше нещо по-важно, по-чувствително, с по-голямо предимство. То ме освободи от страха за себе си... Най-много обичам да го разхождам на раменете си. И татко така ме носеше... Тъй като, не мога да го нося така, в затворени помещения, преди да излезем за някъде, ме пита там отворено ли е или затворено място... Понякога ми се глези, опитва се да ми се наложи, опитва се да порастне...
Причината, да вляза скришно на изпита, в Консерваторията беше, че ако не бях влязъл, ми се струваше, че ще умра...За мен беше въпрос на живот и смърт, така да се каже...И усещах, че ако не бях го направил, животът ми щеше поеме в нежелана от мен, посока...”

# 668
Ариииииии чок шекер -страхотно !!!!!!  Joy Joy Joy   bouquet
Мистик благодаря !  bouquet
Прекрасен Халит !

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 15:19 от trendafilka

# 669
  • планетата Земя и по точно до морето
Mistik, много благодаря!  Hug Heart Eyes  bouquet

Такъв страхотен изказ има Халит, че си мисля, че и книга би написал и то добра! Има някаква мъдрост в него и то супер непретенциозна и естествена! 

# 670
Халит е целунат от бога - това излъчване ,тази харизма, тази мъдрост и не на последно място таланта - бог не дарява всекиму Peace
МИСТИК сърдечно ти благодаря Hug

Наде Hug   bouquet страхотни снимки на Халит- в очакване съм на нови колажи Heart Eyes

Ари Hug  bouquet благодаря за настроението  Grinning

# 671

Mistik, благодаря ти, че ми помогна да се докосна още веднъж до изумителния Халит! Hug Hug

Наде, Аpи - думи нямам! Hug Hug

# 672

И още една снимка от тази сесия - май не съм я виждала досега... Heart Eyes Heart Eyes

# 673
Благодаря ,Мистик,за това,че ни даде възможност да се насладиме
на словото на невероятния,неповторим ,чаровен и речовит Халит !
И аз като Лили смятам,че е целунат от бога.

# 674
  • Най слънчевото място в БГ, 360 дни в годината
Лили, благодаря за снимките   bouquet

Последно Gürkan Uygun щял да играе Мимар Синан.

Въх, тоз Синан отгоре що ли ми напомя на Ъйтва

Само малко ушичките му трябва да издърпаме.

Общи условия

Активация на акаунт