Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 69

• 50 049
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ахахахахахахах! Представих си принца, как си тананика песента на белбелчетоhahaha
Не е лошо да напишем и една ода под името "На сбогуване"  Laughing

Я не се кахърете!!!  Hug Ние ще оцелеем, защото се смеем! За всички, на които чувството за хумор не им е чуждо! Назраве!  cheers Останалите, да се давят в собствената си жлъч.

Випче, не се знае дали е по темата Матракчъ! Все пак, ако с някой от доносниците си го гледате едновременно, ще се получи конфликт на интереси и....чашата прелива!

# 601
Доиде ми на гости на Тренди музата......
Скрит текст:
Хатиджето след лабута ....Джихангирчо я гледа жалничко....
-Леличко какво ти е ? Защо така ти мирише устата ?
Маика ти ми  счупи зъбките и еи на  ,хекимина ми  тури тука един мост ....
След известен размисъл Джихангирчо пак пита:
- Добре леличко за мама  разбрах ама не можах да разбера аджеба кои  ти сра  под моста?

Joy Joy Joy Joy

# 602
С този весел колаж на Нур (по темата) и с една песен "Никове...пардон Цветове" (индиректно по темата) ви поздравявам от сърце Hug  love001

http://www.youtube.com/watch?v=MbgdOc0fLMc

# 603
Слагам две снимки зад кадър от утрешната серия и дим да ме няма  Laughing

За удобство подпирам и метлата в снимката зад кадър. Ако стане много мръсно и се наложи пролетно чистене
  newsm75 newsm28

# 604
  • Пловдив
Току що в "Осман Нюз" излезе новина - намерили са мумията на Хатиджето

Скрит текст:

# 605
  • София

За удобство подпирам и метлата в снимката зад кадър. Ако стане много мръсно и се наложи пролетно чистене
  newsm75 newsm28[/center]

По-скоро някой си е забравил превоза в бързината!  Joy

# 606

newsm75 newsm28[/center]

По-скоро някой си е забравил превоза в бързината!  Joy

може да е Шах Султан! Joy Joy Joy

# 607
Форумен диспут се води,
гледам никовете твои,
колко много ги смени.
Първо беше Лин,
бързо каза и Амин,
но премина в Мери,
кдето много се чумери,
и дойде ред на алина,
сякаш чума тук премина,
върна се като калина ,
седнала върху малина,
днес пристигна кат мирела,
ай сектир от тази кариера!
най-досадно е да си доносник,
при това размахващ пръст,
затуй на всичко слагам кръст!
Аз ще замълълча,
но тази тишина дори,
не ще да те смути!
На това му викат затишие,
преди раздяла.
Само ти не виждаш не!
всеки ден ни посещаваш,
и ощипано пищиш,
мислиш че на луди,
ще ни правиш,
ала инор имаш ти!
само ти не виждаш не!
Очите ти ще избоде!
Но не виждаш не!
Чао,адиос,бай и сбогом,
с хамелионския ти  лик!
 bowuu

# 608
  • Истанбул
Добър вечер! Искам да ви попитам за Фатма султан-сестрата на СС, която не ни я представят в сериала. Ще съм ви изключително благодарна ако ми кажете нещо за нея

Явуз Султан Селим е имал шест дъщери и един син. Фатма султан e една от тях. За съжаление те нямат късмета на брат си в любовта и браковете им или не са много сполучливи, или сърузите им имат твърде къс живот. Първоначално Фатма е омъжена за санджакбея на Теке, Мустафа бей. Обаче той твърде малко се интересувал от жена си и предпочитал мъжките компании. Ако и да е поискала да разкаже на баща си ситуацията, в която е попаднала, писмото й не достига до него, а попада в ръцете на кадията Сеид Махмуд, който е съучастник на мъжа й в сексуалните оргии, заедно с ординареца му Давуд. Освен това същият има зъб на султанската дъщеря, защото тя е обадила на времето на баща си оплакванията на хората, по повод злоупотребите на мошеника-кадия... В крайна сметка, султанката намира начин да отиде в столицата, при баща си и да му се оплаче, вследствие на което зетят е наказан...
 След време Фатма султан е омъжена, този път за Кара Ахмет паша, който става Велик везир, на мястото на Рустем паша, през 1552г. Кара Ахмет паша е добър държавник и войн, участвал в превземането на Темешвар (Тимишоара, предполагам), но е жертва на интригите на Хюррем и Михримах, които успяват да издигнат Рустем паша още веднъж за Велик везир. На 28.09.1555г. пашата е убит пред самата врата на Дивана, набеден за виновник за неуспехите. Тъкмо намерила благополучието в брака, Фатма султан е трябвало да се прости и с този си съпруг, като това доста се отразява на здравето й. За трети път султанката е омъжена за Хадъм Ибрахим паша, като по случая летописците пишат, че двамата съжителствали като брат и сестра. Фатма султан не след дълго умира.

# 609
trendafilka  newsm10  smile3501   love001

# 610
  • Пловдив
Мистик newsm20

Явно Фатма не е толкова интересна на сценаристите като другите две сестри или пък мъжовете и не са достатъчно известни .....

# 611
  • Пловдив
Тренди  Hug Hug

# 612
Мistik   newsm51 newsm51 newsm51

Абе, много мъже,много нещо..

# 613
Мistik  Hug Много си елегантна newsm10  благодаря за информацята smile3525
и за Шах султан нищо не споменаха два сезона , но я вкараха в сериала...нищо чудно и Фатма да се появи Wink

Трени    love001

# 614
Мистик   bouquet    bouquet    bouquet
Боряна Дянкова извинявай ,но ни свари в един сублимно-вулканичен момент ,затова не ти отговорихме ,но най-добър отговор ти е дала Мистик! Hug

Общи условия

Активация на акаунт