СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 2

• 82 140
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Shoni, имах предвид това, че най-много състезатели са събрани в "А" клас. Там записват и децата с най-високи балове, които не са кандидатствали в немската паралелка, дори и външни. Дъщеря ми имаше съученичка от старото училище, която сега е в този клас. Така че децата там също са подбрани, макар да не е официално, по отделна класация. Учителката по математика, която им е и класна, води и отбора, ги занимава доста сериозно. Не че няма състезатели и в другите класове, просто там са най-много и ги подготвят по-интензивно. В немската пък е ясно - децата са с наистина много висок бал и този подбор си е предварително регламентиран!
Иначе според мен съвсем не е задължително отличните ученици да са състезатели, въпрос на приоритети е. За втората ми дъщеря това е важно и затова повдигнах темата.

# 106
Shoni, имах предвид това, че най-много състезатели са събрани в "А" клас. Там записват и децата с най-високи балове, които не са кандидатствали в немската паралелка, дори и външни. Дъщеря ми имаше съученичка от старото училище, която сега е в този клас. Така че децата там също са подбрани, макар да не е официално, по отделна класация. Учителката по математика, която им е и класна, води и отбора, ги занимава доста сериозно. Не че няма състезатели и в другите класове, просто там са най-много и ги подготвят по-интензивно. В немската пък е ясно - децата са с наистина много висок бал и този подбор си е предварително регламентиран!
Иначе според мен съвсем не е задължително отличните ученици да са състезатели, въпрос на приоритети е. За втората ми дъщеря това е важно и затова повдигнах темата.
Ясно.Но мисля си, предвид високият бал не само на децата от А клас, а и на останалите приети в СМГ, то подготовката е по принцип много добра или греша? Rolling EyesИма ли различни изисквания да речем в различните паралелки, т.е. дали нивото на обучение е еднакво?И също така ме интересува къде мога да погледна учебните планове за определените класове-след 9, 10кл. и т.н.

# 107
  • Вече на светло в София
Shoni, тук на края на страницата

http://smg-bg.info/index.php?option=com_content&view=categor … 43&Itemid=159

# 108
А какво става с бройката на приетите ученици при официалния прием след 7 клас? Увеличават ли се както в 5 клас или не? И всъщност по колко деца са в паралелките?

# 109
  • София
А какво става с бройката на приетите ученици при официалния прием след 7 клас? Увеличават ли се както в 5 клас или не? И всъщност по колко деца са в паралелките?

Не мърдат, шест паралелки са достатъчни, даже последната я попълват с деца с четвърто-пето желание за СМГ. По 28 деца са в паралелка.

# 110
  • Sofia, Bulgaria
Има и такива, които след първата седмица в немската паралелка, усетили големия чанч, сами избират да отидат в английска, на тяхно място идват други деца, които попадат по не съвсем ясен за мен начин.

# 111
Има и такива, които след първата седмица в немската паралелка, усетили големия чанч, сами избират да отидат в английска, на тяхно място идват други деца, които попадат по не съвсем ясен за мен начин.

Не съм чувала за такъв случай. Може ли малко повече инфо - в кой випуск се е случило?

# 112
  • Sofia, Bulgaria
тазгодишните осмокласници

# 113
  • София
kkondova, случаят е единичен и струва ми се изключение. Момчето избра да се върне в А клас,
директорът разреши и на негово място дойде другото дете. Не е ясно как точно беше избрано това дете и дали наистина е за негово добро, но ...

# 114
  • Sofia, Bulgaria
Не знаех подробностите, признавам, само казвам, че не е невъзможно преместване от една паралелка в друга. 

# 115
  • София
Не знаех подробностите, признавам, само казвам, че не е невъзможно преместване от една паралелка в друга. 
В нашия клас вече са 30 деца. smile3516 Едното дойде по средата на годината в 8-ми клас, другото по средата на годината в 9 клас. И двете са от други паралелки на СМГ. Класът вече прелива, а колко ли ще станат, докато завършат.Mr. Green По официални данни на ВО в 8-ми клас от набора на сина ми са се явили 172 деца. При официален план прием 168. Ако това ви успокоява, във всички така наречени елитни училища реалният брой на децата е по-голям от предварително обявения план прием. Горе-долу по 1-2 деца в паралелка. Shocked
Знам и за 2 напуснали деца в 9-ти клас, може и да са повече. И двете са в НПМГ.
Скрит текст:
едното е по собствено желание, другото "по взаимно съгласие". Mr. Green

# 116
  • София
Гледам учебния план на СМГ за 8 клас и за 9 -ти В 8-ми се учи един чужд език английски 5 паралелки и немски 1 паралелка. Но нищо не виждам за 9 клас кой е вторият език? Ако си в паралелка с англ. съответно немски ли е вторият език и кога се решава това? В края на 8 клас? Може ли малко повече информация по този въпрос, моля.

Ако си в паралелка с английски,вторият език може да бъде немски или руски по избор.

В "А" клас какъв е вторият език?

# 117
  • София
Гледам учебния план на СМГ за 8 клас и за 9 -ти В 8-ми се учи един чужд език английски 5 паралелки и немски 1 паралелка. Но нищо не виждам за 9 клас кой е вторият език? Ако си в паралелка с англ. съответно немски ли е вторият език и кога се решава това? В края на 8 клас? Може ли малко повече информация по този въпрос, моля.

Ако си в паралелка с английски,вторият език може да бъде немски или руски по избор.

В "А" клас какъв е вторият език?

Според мен е немски.Децата с втори език руски са в отделна паралелка.

# 118
  • София
Благодаря   bouquet

# 119
Благодаря , но това съм го гледала GrinningИскам да видя география, химия, биология, физика-защо не пише в сайта им за тези предмети? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт