Първа пролет се задава, АВГУСТовски бебета в коремчетата шават - 8

• 25 611
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Аз да питам малко ламерски въпрос. Каква е разликата между стерилна и обикновена урина. Аз досега давах два пъти на гладно и сутрин рано, идея си нямам каква е била. Само знам, че вторите тестове бяха да видят нещо си, защото ми се беше подул единия крак.

# 601
Обикновената урина я даваш в чашка/бурканче, каквото ти дадат от лабораторията. Стерилната урина се дава в специално стерилно контейнерче. Първата сутрешна урина - първата струйка вън от контейнерчето, после малко в него и останалото навън. (и обикновена можеш така да "изпишкаш", та де факто стерилният контейнер е най-голямата разлика).

# 602
Момичета, не си спомням коя от вас пиеше чай от коприва, затова се обръщам към всички.

Какъв, по колко и как го приготвяте?
Защото на мен в аптеката ми предложиха от корени, но аз взех от листа, на опаковката пише да се сложат 2 супени лъжици във вряща вода (400 мл) и да се оставят така 1 час, след което се пие по 120 мл на ден.
По този начин не става ли много силен, когато стой 1 час?

# 603
 Rolling Eyes Мхмм аз имам сухи листа от коприва от една позната и преди да забременея си правих по обичайния начин.Имам една кръгла лъжица с капаче, напъхвам листата там и я слагам в чашата, отгоре изсипвам  заврялата вода  newsm78 Държа като другите чайчета, да ми хареса на цвят и на вкус. Не е ли правилно?
В началото четох за копривата, че е противопоказна в начална бременност, но после можело... Не съм си правила още.   bouquet

# 604
Здравейте и от мене.Моята ФМ също мина и всичко е наред.Бебка тежи 375 гр. и само се криеше с ръчички. Party Исках да ви кажа ,че от днес в Lidl има промоция на фитболи.Много се кефя, защото аз вече си взех и не спирам да скачам на нея.Много е яко:)  Crazy
Ей, мамче, успокой топката с подскоците, попази се още някой и друг месец Wink

# 605
Rolling Eyes Мхмм аз имам сухи листа от коприва от една позната и преди да забременея си правих по обичайния начин.Имам една кръгла лъжица с капаче, напъхвам листата там и я слагам в чашата, отгоре изсипвам  заврялата вода  newsm78 Държа като другите чайчета, да ми хареса на цвят и на вкус. Не е ли правилно?
В началото четох за копривата, че е противопоказна в начална бременност, но после можело... Не съм си правила още.   bouquet

Виж това http://www.rodilnitza.com/blog/pregnancy/herbs-in-pregnancy/

# 606
Хубава е статията, но в повечето сайтове в интернет пише да се внимава с билките, не били толкова безопасни. А чая от малина съм чувала, че е противопоказен и може да предизвика раждане...на кой ли да вярваш?!  Rolling Eyes
Иначе сега се сещам и за супа от коприва, която много обичам, а там листата са в изобилие в тенджерата с пресен лук и малко оризче  Crazy Охххххх  Crazy

# 607
Ахаха стана ми ясно! СЕга прочетох тук във форума за чая от малина има тема. Използва се към края на бременността за по-безболезнени контракции.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5153.0
    "
Това е естествен начин за узряване на маточната шийка, който я прави по-мека и еластична. Мускулатурата на матката се тонизира, което допринася за по-ефективни и (евентуално) по-безболезнени контракции."
[/list]
Девикици, къде са кученцата  Mr. Green На пИпИруТки ли мина?
МНого е сладка   bouquet

# 608
Здравейте мили мами Grinning  Напоследък само Ви следя и не пиша,но след ФМ-то нямаше как да не го направя.Мн сме HAPPY  newsm44 момиченце ще бъде smile3521  Вървим 5 дни напред и всичко е наред. 
За стриите и аз да кажа,че имам нови по гърдите,които са с розово-червен цвят,но не съм забелязала да са релефни.
А колкото до шаването на бебка,не съм на 100% сигурна тя ли е или са червата ми.Стори ми се че по време на ФМ-то я усетих няколко пъти,доктора каза че не е проблем ако все още не я усещам,въпреки че съм 21г.с. 
Та това е от мен в тва гадно време.Мн  smile3503  Ви пожелавам въпреки дъжда!!!

# 609
Ахаха стана ми ясно! СЕга прочетох тук във форума за чая от малина има тема. Използва се към края на бременността за по-безболезнени контракции.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5153.0
    "
Това е естествен начин за узряване на маточната шийка, който я прави по-мека и еластична. Мускулатурата на матката се тонизира, което допринася за по-ефективни и (евентуално) по-безболезнени контракции."
[/list]
Девикици, къде са кученцата  Mr. Green На пИпИруТки ли мина?
МНого е сладка   bouquet

Joy да вече съм пИпИруТка, по- пролетно ми е така.

Лятото ще ходя по витошките малинаци да се запася с листа от малини Simple Smile .

И аз знам, че с другите билки трябва да се внимава, но тези двете ги започвам, поне копривата за сега, акушерката ми също ми каза да пия чай от коприва, защото съм бледа, въпреки че изследванията са ми добри.

# 610
Обикновената урина я даваш в чашка/бурканче, каквото ти дадат от лабораторията. Стерилната урина се дава в специално стерилно контейнерче. Първата сутрешна урина - първата струйка вън от контейнерчето, после малко в него и останалото навън. (и обикновена можеш така да "изпишкаш", та де факто стерилният контейнер е най-голямата разлика).
+ това, че си правиш тоалет преди да я дадеш тази урина. Демек специалното й е, че се прави сутрин(както ти си казала първата сутрешна урина) след като се измиеш и изпишаш малко отвън после в бурканчето и останалото пак навън..

Заради тази стерилна урина висях 4 дена допълнително в тая болница  Crossing Arms

# 611
Току що видях, че и ние вече сме  на първа страничка. Благодарим  Hug

# 612
Забравих да кажа за урината - в контейнерче, от вкъщи, НО при мен се случи втората урина, защото първата беше доста рано сутринта  Simple Smile А също така не знаех, че първата струйка трябва да бъде встрани, а втората в контейнерчето. Следващият път ще го направя правилно  Wink 

# 613
... вторите тестове бяха да видят нещо си, защото ми се беше подул единия крак.

UNynaeve, за да се установи защо са отоците се гледа дали има белтък в урината. Аз имах същия проблем - когато отекох за първи път,беше само десният крак. Тестът показа,че няма белтък в урината, както и други медицински причини за отока,та доки каза,че е от това,че доста бързо натежах ( 8 кила за 2 месеца) и това е стресово за крачетата. Ти как си с килограмите?

# 614
Добро утро момичета,аз да споделя че след обяд съм на преглед,та се чудя дали няма да има изненади в пола,малко ме съмнява,но все пак.Довечера ще пиша как е минало  Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт