"Обичам" Топлофикация 2

• 189 526
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 1 830
  • София
Ако инсталацията е вертикална, за да се откачи един радиатор, трябва да се източи водата на цялата инсталация. След откачането на радиатора, инсталацията се пълни с вода. Ако блока е 16 етажен-кубиците вода са доста и те се отчитат от общия водомер. А после софийска вода го разпределя между всички клиенти от блока. Предполагам, че тези 60 лева са за общи разходи на блока-поне малко да се компенсира разхода, който правят всички. Но може и да не съм права-да кажат по-запознатите.

# 1 831
  • София
Източвал съм и пълнил инсталация на блок с 56 апартамента .Водата е по малко от кубик.Да не говорим,че през водомера на станцията се отчита и топлата вода.

# 1 832
  • Пловдив
Източвал съм и пълнил инсталация на блок с 56 апартамента .Водата е по малко от кубик.Да не говорим,че през водомера на станцията се отчита и топлата вода.
Ние имаме само парно, не ползваме топла вода.  Mr. Green

# 1 833
  • София
С колко кубика пълните станцията.

# 1 834
  • Пловдив
С колко кубика пълните станцията.
Чак толкова не съм се навирала вътре. Но ми дадоха фактура.

# 1 835
При нас 9 етажен блок с 39 апартамента абонатната станция се пълни с почти 2 кубика вода. Абонатните техници от Топлофикация отговарят за тази дейност.

# 1 836
  • Пловдив
Здравейте! Сблъсках се със следния казус. Предстои ми ремонт и реших да махна един от радиаторите, който така или иначе не ползвам. Просто ми боде очите, пък и ми заема място в и без това малката кухня. Оказа се, обаче, че това е невъзможно, или по-точно противозаконно ?!?! И Топлофикация и фирмата за топлинно счетоводство ми цитират :ь

"Съгласно чл.153 (5) от Закона за енергетиката, при въведена система за дялово разпределение на топлинна енергия, потребителите в сграда - етажна собственост нямат право да прекратяват подаването на топлинна енергия към отоплителните тела в имотите си чрез физическото им отделяне от сградната инсталация."

В същото време във входа със сигурност има съседи със официално свалени радиатори, както и със свалени лири в банята.
Моля ако някой е демонтирал радиатор да ме посъветва какво да правя! Confused Ще проуча и съседите, ама пусто не помня кои коментираха че нямат лири в банята, пък сме и 40 апартамента  във входа newsm78

# 1 837
  • София
Значи. Уговаряте се с домоуправителя, сваляш си радиатора. Оставяш врътката и слагаш метална капачка. Предаваш радиатора на скрап.
Топлинното счетоводство идват Април-Май, цупят се, слагат едно като бандеролче и си заминават.
Това е.

# 1 838
Значи ние махнахме два радиатора, викнахме домоуправител, топлофикация( тогава ни бяха и топлинен счетоводител), ама и протокол с подпис от трима съседи и ги махнахме
Застраховахме се така, защото имаше различни мнения.

# 1 839
  • София
А, да, така беше - с протокол от съседите.

# 1 840
  • Пловдив
Free Agent, ♥ HAPPY ♥   и аз така си представях нещата, само дето мислех да изчакам края на отоплителния сезон и последното засичане за да не ми начислят парно на пълна мощност за този радиатор. Пък като взеха да ми цитират тези закони и  #Crazy ...

# 1 841
Е, ако можеш, изчакай
Ние го направихме преди сезона
Ма да ти кажа, така са се омотали с водомери и топломери, нон стоп показвам документите и пак...

# 1 842
  • София
Да, по-добре изчакай да спрат парното. Да не притесняваш съседите, освен другото.

# 1 843
  • ... рееща се.
Прочетохте ли за увеличението на цените? Shocked

# 1 844
  • България-Швейцария
Прочетохме, а може би в случая е редно и да попротестираме малко?
Далеч по-смислено като повод е от това, че някоя си партия е останала извън Парламента.

Общи условия

Активация на акаунт