"Обичам" Топлофикация 2

• 189 507
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 1 860
  • София
Стига да сте оставили изводи за бойлер и кабел иначе монтажа е най лесен.

# 1 861
  • София
Струва ми се, че има кабел и някакви меки връзки има, хич ме няма в тези неща. Имам много стар бойлер, оставен от предишните обитатели, който обаче не работи, т.е. ще трябва и да се демонтира. В него влиза кабел.
rumen_iankov, извинявам се за тъпия въпрос - старият бойлер е 80 литра, а аз мисля да купя 60-литров, ако използвам старите окачвачи, дали кабелът ми ще е достатъчен, за да се ползва за новия бойлер, или ще трябва по-ниско да се монтират окачвачите?
И можете ли да ме посъветвате какъв бойлер да избера (някакъв бюджетен вариант)?

# 1 862
  • София
Струва ми се, че има кабел и някакви меки връзки има, хич ме няма в тези неща. Имам много стар бойлер, оставен от предишните обитатели, който обаче не работи, .........................
И можете ли да ме посъветвате какъв бойлер да избера (някакъв бюджетен вариант)?

Има  чудесни, неръждавейки около 100 лв. Ще ти вършат прекрасна работа.
Не ми е ясно защо и ние в Лозенец влизаме в този график , след като преди две години за четири месеца нямахме топла вода лятото и ни се смениха тръбите. Лозенец беше като "Разораната целина", същото беше и по" Евл Георгиев" сменени са и са поставени в огромни  нови корита... newsm78 Какви ремонти отново..

# 1 863
  • София
А каква е тази неръждавейка за 100лв newsm78 .Бойлер обикновен  30литра е около 140-150лв,80литра около 180-200лв на елдом.При рекламации сервиза много бързо се отзовава.А ако не достига кабела може да се настави.А може да се използват старите окачвачи ако разстоянието на новия бойлер е същото като при стария.или може да се използва старата планка.На място се преценява.

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 15:13 от rumen_iankov

# 1 864
  • София
Благодаря за отговорите!

# 1 865
Бясна съм им на Топлофикация.
Погрешка пуснали в моята пощенска кутия сметката на съседката.
Машинално я отворих без да гледам име на получателя.
Дължима сума - над 12 000 лв.
Жена на средна възраст с  младо семейство на дъщеря си. Видимо нямат вид на бедни, социално слаби.
Тримата са със сравнително хубави коли.
Защо не ги съдят е загадка за мене.
Май е права същата съседка като ме е наричала в очите глупачка.
Плащам си сметките месец за месец. За двустаен панел без изолация не са били повече от 150 лв/месечно.

# 1 866
.... Не ми е ясно защо и ние в Лозенец влизаме в този график , след като преди две години за четири месеца нямахме топла вода лятото и ни се смениха тръбите. ...
защото ще спират целия ТЕЦ :"...За изпълнението на набелязаните дейности се налага временно да бъде спряна работата на двата големи топлоизточника – ТЕЦ „София Изток” и ТЕЦ „София”, като това ще доведе съответно до спиране на топлата вода в част от столичните квартали..." http://toplo.bg/single-news/?id=59
Ами, поредното безумие на софийската топлофикация - точно през май да спират топлата вода. ...
Вие като че ли за първи път разбирате, че (почти) всяка година в СФ има седмица-две профилактики и ремонти. И дали е май или който и да е друг месец все си е гадно, няма подходящо време. Ако е зимата е студено, ако е лятото е горещо и се къпем по няколко пъти...

Emi Daniel и аз така... в нашия вход има длъжници за сигурно над 50000лв. А от Топлофикация нас са ни хванали за канарчета и все ми се обаждат че им дължим едни 50-100 лв  Mr. Green ами няма да ги плащам, чакам изравителните  Mr. Green

# 1 867
  • София
Фри, зная, че водата се спира.
Доста лета сме карали без топла вода (спряна за цяло лято), тогава даже и пералня нямахме и беше ужасно (говоря за 90-те и началото на века). Профилактика, обаче, не сме имали скоро (поне през последните пет години).
След края на учебната година доста хора изчезват от София, така че тогава е по-удачно (ако изобщо е удачно един месец в годината човек да не си получава услугата). Аз нямам възможността да бъда извън София, но поне детето мога да изпратя някъде, щом не е на училище. А и на празник да се прави планиран ремонт ми се вижда някак неуважително към "потребителите". Още повече, че спирането на топлата вода, ще повлече допълнителни разходи за немалко хора.

# 1 868
Ако това ще те поуспокои - не е един месец, а два пъти по десетина дни, аз така го разбрах от съобщението: "С цел временно извеждане от експлоатация на дефектиралия през зимата магистрален топлопровод, осъществяване на цялостен преглед на топлопреносната мрежа, както и за извършването на необходимите укрепвания на трасетата, подмяна на свързваща и секционираща арматура и спирателни кранове, в периода от 3 до 14 май 2017 г. и от 1 до 11 август 2017 г. ще бъде спряна работата на ТЕЦ „София Изток”."
А другият ТЕЦ само 10 дни - "ТЕЦ „София” ще спре работа в периода от 07.06.2017 до 16.06.2017 г."

# 1 869
  • София
Да - два пъти по 10-ина дни, плюс останалите спирания през годината - събира се близо месец.

# 1 870
  • София
да спират колкото трябва, ама да вземат да оправят всичко.
при нас поне веднъж месечно за по ден два няма топла вода, все повреди по някакви проводи  Rolling Eyes

# 1 871
  • София
А каква е тази неръждавейка за 100лв newsm78 .Бойкер неръждавейка 30литра е около 140-150лв,.............
Точно,, около 100 лв +/- 40 лв. З0 л е, бързонаграващ, напълно достатъчно за период на ремонти на ТФ. от 10-15 дни. Има и такива за по 90 лв те са за моментно пускане на гореща вода, за баня са.
Имам от 50 л и е предостатъчен, бързонагравящ, но е много по-скъп, но не виждам смисъл от високата цена.  STIEBEL ELTRON, но такъв съм взела , такъв ще си  ползвам.

# 1 872
Бясна съм им на Топлофикация.
Погрешка пуснали в моята пощенска кутия сметката на съседката.
Машинално я отворих без да гледам име на получателя.
Дължима сума - над 12 000 лв.
Жена на средна възраст с  младо семейство на дъщеря си. Видимо нямат вид на бедни, социално слаби.
Тримата са със сравнително хубави коли.
Защо не ги съдят е загадка за мене.
Май е права същата съседка като ме е наричала в очите глупачка.
Плащам си сметките месец за месец. За двустаен панел без изолация не са били повече от 150 лв/месечно.

И аз съм много учудена. И познавам хора, които имат подобни големи задължения, но Топлофикация не ги закача, не ги съди. А хора с по 500, 1000 или 3000 ги съдят и заплашват.
Аз бях една от тях. Наложи ми се да спра да плащам за един дълъг период и се събраха. Обаче при нас не беше защото ей така не ни се плащаше. Просто ни дойде периода когато половината от домочадието решиха да се разболеят - я някой си строши крака, друг таза, че и да получи инсулт  Laughing
След това възобновихме плащането като се стабилизирахме. Всеки месец вкарвахме повече от месечната сметка и вече от доста време съм ги изчистила. И въпреки малкото, но редовно плащане, са ни тормозили по телефон, с бележки, че и със съд. А виждат, че плащаме над сумата от месечната сметка.
Но ми е непонятно защо хора с такива задължения не ги закачат. В съседния блок познавам жена с 18 000 лв задължения. От години не го плаща, но си го ползва с кеф. А има възможност. Апартамента е неин и ми е казвала, че въобще никой не я закача за тези задължения.

# 1 873
Ами в Топлофикация е пълно със споразумения и документи по дела, но вероятно не е възможно всички наведнъж. Но са много много . И моята свеки лежеше на тая кълка, че не съдят хората, ама на...засъдиха я. Не ги мислете тия с многото хиляди, рано или късно ще си ги вземат.
Мен малко ме е яд, че не се спира топлоподаването в сгради с много неизправности и неплащащи, но не ми се спори сега по темата...

# 1 874
  • София

Мен малко ме е яд, че не се спира топлоподаването в сгради с много неизправности и неплащащи, но не ми се спори сега по темата...
Хммммм, и аз като глупачката Еми си плащам всеки месец.
Блока е с доста неплащащи, добре облечени измекяри.
Направо си мечтая да спрат топлоподаването на всички заради тях.
Така ще  осъдя Топлофикация като редовен клиент, че после поне 10 г. няма да плащам.
Сега имам друг проблем - дъщеря ми си идва от чужбина в началото на май.
Ако разбере, че няма да има топла вода може и да не се качи на самолета. Но пък ние със Скъпия искаме да си я видим. Върти ми се в главата за бързонагряващ бойлер, цената е без значение. Но трябва да се купи и монтира тия дни, преди 28.04. Някакви предложения - Стибел, Елдом, подобни и къде да го купя с монтаж. Също и се притеснявам - да не ни хване ток докато се къпем. Та приемам съвети по повода.

Общи условия

Активация на акаунт