Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 68

• 27 849
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Госпожа, Абби, Hug Много ми е чудно, какъв точно сюжет сте очаквали да видите? newsm78
На мене ми се струва, че самата връзка ''двама братя, едно севгили''се засегна още 1-ва серия и от това се развъртя нататък сюжетната линия. Whistling
Още отдааавна ни дадоха да разберем, че връзката Гюней-Джема е немислима. Значи беше ясно, че нещата ще се завъртят в тази посока, особено след като и Зейно падна зад борда безславно.

Та в тоя ред на мисли...нищо не се е обърнало. Просто предполагам, че сценаристите са проучили общественото мнение и са си дали сметка, че трябва да възкръсне ВНЛ-то за да има рейтинг.

# 571
# 572
Съжалявам, че трябва да се повторя, за някои това ще е досадно, защото съм го казвала много пъти, но за мен този филм не започна като сериал за двама братя и една жена. За мен този филм даде заявка за сериозна психологическа драма, третираща въпросите за вината, за прошката, за разделението,  отношения в едно семейство, за трудните уроци, съпътстващи едно порастване, за раните, белязали дълбоко душите на едно младо и добро момче, за пътя .....И почти до края та първи сезон, тази линия беше на лице, колкото и за изтъняваше на моменти . Във втори сезон, нея просто я няма, затова и аз смятам, че просто подмениха сюжета, разбира се не без влиянието на настроенията на драгия турски зрител.
И когато казвам, че това не е първоначалният сценарий, не го правя, защото не виждам накъде отива действието, към какъв финал ни водят/ макар че и това е относително/, не защото съм
“сляпа“, “неразбираща, неумееща да анализира “ и още ....бла-бла ......, а защото все още мисля, че накрая ще ни върнат към първоначалният замисъл ! Това е !  Peace

# 573
Госпожа, Hug Нямам спомени да съм те наричала, незнаеща, неразбираща, сляпа.
Просто исках да разбера какви са били твоите очаквания от сериала. Отговори ми... Благодаря!   bouquet
 Не искам да остават недоразумения и го пиша защото твоят пост е отговор на моя.
Всеки си анализира нещата от неговата си гледна точка. Нали за това сме тук...  Peace
Пак ли трябва да споменавам за колорита и толерантността която споделяме? Тук винаги ще има две или повече страни, едни понякога бъркат в преценката си...други понякога познават. Това по никакъв начин не прави едната страна по висша от другата. Peace

# 574
# 575
+1   Госпожата  newsm10

Зизу, най-малко съм искала да гледам такива опростени персонажи. Всичките злодеи и мръсници, само Джемрета чиста и неопетнена. Ама, това според сбърканите представи на сценаристките. Щото и те се оплетоха вече в моралните си норми.
Очаквах да видя дълбоки отношения между братя. Това, че все пак човек може да се промени към по-добро, да надделеят братските чувства. Всеки един от тях да направи компромис и  крачка към другия. Родителите да си дадат сметка какво са причинили на децата си. Все такива нещица, които да те докоснат дълбоко и да те накарат да повярваш в пречистването и израстването на една личност, а не да гледаш пълната и деградация и падение. Между другото, това се случи с почти всички персонажи.

Идеята за сериала уж беше взаимствана от  "Богат, беден". Когато се придържат към някое произведение, им се получават нещата, но като развихрят "въображение", нещо започват да се пообъркват.

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 15:41 от ABBYY

# 576
Госпожа, Hug Нямам спомени да съм те наричала, незнаеща, неразбираща, сляпа.
Просто исках да разбера какви са били твоите очаквания от сериала. Отговори ми... Благодаря!   bouquet
 Не искам да остават недоразумения и го пиша защото твоят пост е отговор на моя.
Всеки си анализира нещата от неговата си гледна точка. Нали за това сме тук...  Peace
Пак ли трябва да споменавам за колорита и толерантността която споделяме? Тук винаги ще има две или повече страни, едни понякога бъркат в преценката си...други понякога познават. Това по никакъв начин не прави едната страна по висша от другата. Peace

Зизу,  Hug ами той колорита доста поизбледня, да ти кажа, размиха му се цветовете .  Laughing
Кой мой пост е отговор на твоя ? Освен това, аз никога не съм си позволявала да подценявам интелигентността на опонентите си, а не мога да кажа същото и за ответната страна - едно противопоставяне, едно превъзходство и назидание в постовете, ще речеш, че от гората сме хванати и нищо не разбираме от човешки отношения, характери, поведение . И понеже ги виждаме по различен начин, априори следва, че не умеем да анализираме, че не можем да обичаме, че сме слепи, щото не виждаме голямата ВНЛ / въпреки че аз никога не съм я отричала/ , че даже, сега вече със сигурност твой пост цитирам Wink, сме си раздвоили езиците от злоба, коментирайки  ! Не знам точно каква толерантност и уважение на различното мнение имаш предвид, ама моите представи за тези понятия, са различни !  Peace

# 577
+1  Госпожата   newsm10

Зизу, най-малко съм искала да гледам такива опростени персонажи. Всичките злодеи и мръсници, само Джемрета чиста и неопетнена. Ама, това според сбърканите представи на сценаристките. Щото и те се оплетоха вече в моралните си норми.
Очаквах да видя дълбоки отношения между братя. Това, че все пак човек може да се промени към по-добро, да надделеят братските чувства. Всеки един от тях да направи компромис и  крачка към другия. Родителите да си дадат сметка какво са причинили на децата си. Все такива нещица, които да те докоснат дълбоко и да те накарат да повярваш в пречистването и израстването на една личност, а не да гледаш пълната и деградация и падение. Между другото, това се случи с почти всички персонажи.

Идеята за сериала уж беше взаимствана от  "Богат, беден". Когато се придържат към някое произведение, им се получават нещата, но като развихрят "въображение", нещо започват да се оплитат.

newsm10

# 578
 Зизу...виж сега  newsm78 проблема е Джемре, трябваше във втори епизод на първи сезон да я блъсне кола и да не оцелее, да дойде Зейнеб и Кузей да се влюби безпаметно и да се повторят горещите сцени от ЗП,  а Гюней да целува ръцете на Бану гледайки я в очите, Сами да ушие нови рокли на Хандан , а тя пък да му подари панталон ....
Кузей и Гюней да плеснат с ръце и да се прегърнат наслаждавайки се на обща семейна идилия .
 Това трябваше да е психологическа драма, обаче уви от АЙ Япам не са направили социологическо проучване в руския форум що е това "тряпка" и има ли почва то у Кузей Гюней  Mr. Green
Нищо де идва и следващ филм.. Hug все пак... Wink

# 579
Зизу...виж сега  newsm78 проблема е Джемре, трябваше във втори епизод на първи сезон да я блъсне кола и да не оцелее, да дойде Зейнеб и Кузей да се влюби безпаметно и да се повторят горещите сцени от ЗП,  а Гюней да целува ръцете на Бану гледайки я в очите, Сами да ушие нови рокли на Хандан , а тя пък да му подари панталон ....
Кузей и Гюней да плеснат с ръце и да се прегърнат наслаждавайки се на обща семейна идилия .
 Това трябваше да е психологическа драма, обаче уви от АЙ Япам не са направили социологическо проучване в руския форум що е това "тряпка" и има ли почва то у Кузей Гюней  Mr. Green

Ето точна илюстрация на това, за което говоря ! Толерантност - какво да я правиш !  Joy Joy Joy

# 580
Госпожа, Абби, Hug Много ми е чудно, какъв точно сюжет сте очаквали да видите? newsm78
На мене ми се струва, че самата връзка ''двама братя, едно севгили''се засегна още 1-ва серия и от това се развъртя нататък сюжетната линия. Whistling
Още отдааавна ни дадоха да разберем, че връзката Гюней-Джема е немислима. Значи беше ясно, че нещата ще се завъртят в тази посока, особено след като и Зейно падна зад борда безславно.

Та в тоя ред на мисли...нищо не се е обърнало. Просто предполагам, че сценаристите са проучили общественото мнение и са си дали сметка, че трябва да възкръсне ВНЛ-то за да има рейтинг.
[/color]
Е, точно тук идва техният пролем /на екипа/. Рейтингът се срина, защото се отклониха от темата.   Peace

# 581
# 582
Филмът, който гледам е това, което очаквам още от първата серия.
Винаги съм знаела, че в живота на Кузей ще има една единствена жена и това ще е Джемре и че целият филм ще е построен върху това да се осъществи тази дълбока, истинска любов.
Щастлива съм от това, което гледам, това е третият турски сериал , след Листопад и Забраненият плод, където всичко е така добре поднесено, очаквано или неочаквано, че след последната серия да не съжаляваш за изгубеното време. За К/Г, винаги съм знаела - това е моят филм, с най-невероятната актриса в главната роля, която е брилянтна в играта си от първия момент. С най-чаровният, неотразим и амбициозен турски актьор Къванч. С талантливия и чаровен Буура, красивата Бааде, Сами, Хандан. Открих и Зерин текиндор, най-вече с този филм, не че не я бях харесала от ЗП още. Но тук е просто върховна. Щом един филм дава възможност за творческо израстване на актьорите, щом успява да пресъздаде една такава любов, на фона на иначе банален и срещан вече сюжет, това е филм от най-висока класа. Щастлива съм , че го гледам и съпреживявам историята на максимум.
И съчувствам на разочарованите, но времето си е тяхно.
Никога не бих го губила за филм, който не отговаря на очакванията ми.
Веднъж го направих, но никога няма да повторя.

Пропуснах моя любимец, откритието ми сред мъжете в този филм - Баръш... Hug
Нищо, че играе малко кофти роля... Wink

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 16:00 от allisas73

# 583
Да ама ако я нямаше Джема, полемиката отиде у космоса...сюжета който обрисува току-що води към вкиснала боза, коята байдъуей няма да има кой да гледа. Joy
Аз не съм с разбити очаквания за развоя на нещата...това започнах да гледам.

Абби, Hug

Госпожа, Hug Ако се върнеш назад ще разбереш защо казах, че има раздвояване на езици. Peace

Ще спомена и нещо друго което е много показателно....когато тъй наречената целувка не се получи зарад Гюла, никоя от нас не излезна да плюе сценария, играта на Киво, прическата на Джема...не обвинихме никой освен Гюла и то за кратко. Whistling

Това естествено в някой моменти ни прави по-обрани в емоциите си. Laughing

# 584

Ето точна илюстрация на това, за което говоря ! Толерантност - какво да я правиш !  Joy Joy Joy

Joy Joy JoyКакво сега  newsm78 ? Не мога да виждам нещата по различен начин ли?  Joy baby_neutral
Каква толерантност , чувствам се дискриминирана... ooooh!  smile3511

Общи условия

Активация на акаунт