Отговори
# 15

Даа, негов тип  Mr. Green

# 16

И още една снимка-младо,сочно не е като кака си Азра ,само рагу и зъби Mr. Green

# 17
И на мен ми хареса новата колежка ! Wink Много гореща, обаче, да не ни подпали чергата ! Mr. Green

svetal4o27, Hug много ти благодаря за милите думи ! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 18
Спят в косите ми слънчеви зайчета,
а над тебе звездите се спускат.
Тишината с нащърбени крайчета
се е слепнала с хладните устни.
По земята са пръснати маските,
върху масата – купища проза...
Малко рими сега да подраскаме,
да подишаме въздуха розов!
Самотата да зъзне във локвите...
Да потърсим в очите си синьо,
да се смъкнат в краката ми с роклята
предразсъдъци, страх и години...
Но... звездите потънат ли в тихото –
бързо своите дрехи обличам.
И си тръгва от нежните стихове
най-доброто и вярно момиче...

Глътка вечност, обвита в мистерия…
Върху хладните трепетни устни
две звезди отражение спрели са.
Тишината – малиново вкусна...
Кратък поглед – и всичко е казано!
И бездушната купчина проза
с всички строги задръжки на разума,
с повсеместната пълна психоза
кой какво и къде – стават мънички,
незначителни… Кой ти ги гледа?!
Вечерта е омайно-изтънчена,
а Селена е тиха и бледа,
заслепена от слънчеви зайчета
кротко спящи в коси на момиче.
И стихът сам се ражда – незнайно как…
Кратък стих с аромат на обичане!

автори Kadife_&Heartfelt

# 19

Не съм се налюбила още.
 Пие ми се живот.
 Целува ми се в късни нощи,
 лежи ми се в прясно сено.
 Мечтае ми се до мъжко рамо,
 гледат ми се очи,
 гали ми се сутрин рано,
 наричат ми се звезди.
 Сънува ми се в обятия,
 потъва ми се в небе,
 разтапя ми се в стихове,
 гори ми се в сърце.
 Усеща ми се вятъра,
 лети ми се с криле,
 слушат ми се ноти,
 мирише ми се море.
 Люби ми се-по зазоряване,
 изгаря ми се в обет,
 отдава ми се неистово,
 единствено и само на теб...

Маргало

# 20
# 21
# 22
# 23
# 24
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Искам и аз да ви почерпя едно стихотворение:

ЛЮБОВНИЯТ ЗАЕК

Георги Господинов

Ще се върна след малко, каза,
и остави вратата отворена.
Вечерта беше специална за нас,
върху печката къкреше заек,
беше нарязала лук, кръгчета моркови
и скилидки чесън.
Не си взе връхната дреха,
не сложи червило, не питах
къде отива.
Тя е такава.
Никога не е имала точна представа
за времето, закъснява за срещи, просто
така каза онази вечер -
Ще се върна след малко,
и дори не затвори вратата.

Шест години след тази вечер
я срещам на друга улица,
и ми се струва уплашена,
като някой, който се сеща,
че е забравил ютията включена
или нещо такова...

Изключи ли печката, пита тя.
Още не съм, казвам,

тези зайци са доста жилави.

# 25

Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година да стане лято и цял живот да са щастливи." Умберто Еко

Петък е ! Бъдете щастливи днес ! Hug

# 26
# 27
Нещо, което много ме впечатли и искам да го споделя с вас !   bouquet

Скрит текст:
Влизаме в едно малко кафене, поръчваме си и сядаме на една маса. След нас влизат двама човека:
 - Пет кафета. Двете са за нас и три "висящи".
 Плащат петте кафета, изпиват своите две и си тръгват. Питам Де Сика:
 - Какви са тези "висящи" кафета?
 Отговаря ми:
 - Почакай и ще разбереш.
 След това влизат други хора. Две момичета си поръчват две кафета - плащат нормално. След малко влизат трима адвокати, поръчват седем кафета:
 - Трите са за нас, а четирите "висящи".
 Плащат за седем, изпиват своите три и си тръгват. След това младеж поръчва две кафета, изпива само едно, но плаща и двете. С Фелини и Де Сика седим, говорим си и гледаме през отворената врата огряния от слънцето площад пред кафенето. Изведнъж на вратата се появява тъмна сянка, някакъв много бедно облечен човек, пристъпва на прага и тихо пита:
 - Имате ли "висящо" кафе?"

Този род благотворителност за първи път се появява в Неапол. Хората предварително плащали кафето на някой, който не може да си позволи чаша горещо кафе. Там оставяли в заведенията, по този начин не само кафета, но и храна. Вече е напуснала границите на Италия и е разпространена в много градове из целия свят.

"Висящото кафе" - Тонино Гуера, разказ на една негова случка с режисьорите Федерико Фелини и Виторио Де Сика. Случка, която според неговите думи може да докара сълзи на всяко лице.

И една приятна изненада. Вчера направих тази публикация и тя се приема с голям интерес, което много ме радва. А сега разбрах, че вече има и създадена група с име "Висящо кафе"... Доста хора казват, че това в България не можело да стане. А аз казвам "Нека опитаме." Simple Smile

# 28
Нещо, което много ме впечатли и искам да го споделя с вас !   bouquet

Скрит текст:
Влизаме в едно малко кафене, поръчваме си и сядаме на една маса. След нас влизат двама човека:
 - Пет кафета. Двете са за нас и три "висящи".
 Плащат петте кафета, изпиват своите две и си тръгват. Питам Де Сика:
 - Какви са тези "висящи" кафета?
 Отговаря ми:
 - Почакай и ще разбереш.
 След това влизат други хора. Две момичета си поръчват две кафета - плащат нормално. След малко влизат трима адвокати, поръчват седем кафета:
 - Трите са за нас, а четирите "висящи".
 Плащат за седем, изпиват своите три и си тръгват. След това младеж поръчва две кафета, изпива само едно, но плаща и двете. С Фелини и Де Сика седим, говорим си и гледаме през отворената врата огряния от слънцето площад пред кафенето. Изведнъж на вратата се появява тъмна сянка, някакъв много бедно облечен човек, пристъпва на прага и тихо пита:
 - Имате ли "висящо" кафе?"

Този род благотворителност за първи път се появява в Неапол. Хората предварително плащали кафето на някой, който не може да си позволи чаша горещо кафе. Там оставяли в заведенията, по този начин не само кафета, но и храна. Вече е напуснала границите на Италия и е разпространена в много градове из целия свят.

"Висящото кафе" - Тонино Гуера, разказ на една негова случка с режисьорите Федерико Фелини и Виторио Де Сика. Случка, която според неговите думи може да докара сълзи на всяко лице.

И една приятна изненада. Вчера направих тази публикация и тя се приема с голям интерес, което много ме радва. А сега разбрах, че вече има и създадена група с име "Висящо кафе"... Доста хора казват, че това в България не можело да стане. А аз казвам "Нека опитаме." Simple Smile

Много мил и деликатен жест. Харесва ми идеята. Защо да не може и в България? Винаги се учудвам как тук, хората, въпреки крайната си бедност, успяват да съберат пари за благотворителни каузи. Не е вярно, че българинът е коравосърдечен и бездушен.

# 29
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Госпожата,
здравей!

Много красив Киво, благодаря за удоволствието да се порадваме на хубавото му лице.

Историята с "висящото кафе" - пленителна! И много докосваща и затрогваща. Прегръщам я без всякакви резерви. Последният абзац - твои думи ли са? Питам, защото никога не съм чувала за тази идея и се чудя на колко хора е известно това, т.е. ако платя в кафенето "висящо" кафе ще знаят ли за какво става дума и още по-важно - тези, за които е предназначено, те знаят ли?

И още нещо, според мен е страхотно начинание, но как да го разпространим? Не може ли да го сложиш в Кузейската тема без спойлер?

Общи условия

Активация на акаунт