Отговори
# 30
ABBYY,  Hug аз също мисля като теб - колкото и да се опитват да го смачкат и обезверят, българинът е човек, със широка душа и обичливо сърце . Милосърдието също ни е характерна черта, просто на хората трябва да им се напомни ! Забравихме, че можем да бъдем и по- добри и по- човечни и по- щедри, но това ни е вродено, само някой да ни напомни трябва ! Peace
Скоро правихме с ансамбъла благотворителен концерт за едно от нашите момичета, което се разболя от рак, мисля споменах . Толкова народ дойде, толкова хора се отзоваха, че няма как да не вярваш, че доброто е това, което е изначално у хората.  Peace
Аз имам приятели, които имат кафе, а други - с кръчма ! Ще им прдложа да започнем със сервирането на такова кафе, мисля, че ще е супер да опитаме поне !  Peace

# 31
 svetal4o27,  Hug радвам се, че и на теб харесва инициативата ! Мога да го сложа, разбира се, не мисля, че е редно да е открито, защото не е по темата, ще го сложа в спойлер пак. Просто тук съм сигурна, че всички ще откликнат и ще припознаят това предложение и инициатива. Peace

# 32
# 33
Аз също ще го споделя с познати. Дълбоко вярвам в човечността и милосърдието на нашия народ. Убеждавам се ежедневно в това, въпреки многото поводи и да се срамувам. Знаете, с.Бисер, земетресението и мн.др. Хората помагат винаги. Всеки ден виждам , как дават на просяци по улиците пари, кой колкото може, та не ми се вярва да не се намерят човеци и за едно кафе. Само трябва да се разпространи идеята.
Съжалявам за твоята позната. Дано Господ бъде с нея.   Praynig  Толкова млади хора засегна тази ужасна болест.

Ах, Бааде и Берен. Красавици.   Heart Eyes Heart Eyes

# 34

Съжалявам за твоята позната. Дано Господ бъде с нея.   Praynig  Толкова млади хора засегна тази ужасна болест.
Благодаря ти от сърце !  Hug И аз се моля всеки ден за нея, дано  !  Praynig
И тя е съвсем млада, на 41г. е .

# 35
Да се напием двамата

Да се напием двамата с абсент
 В цигарения дим да се изгубим.
 Похарчили последния си цент,
 до сутринта – свободни – ще се любим.

Не са ни нужни повече пари.
 Не са ни нужни ароматни свещи.
 Достатъчно е огън да гори.
 Достатъчно е да ми кажеш нещо.

Обичам всяко кътче, скрито в теб.
 Светът да свърши, пак ще бъдем двама
 дори в един пиян от страст куплет…
 Наздраве! С теб съм. Друго няма.
Добромир Банев

# 36
Мъжко момиче

Аз съм мъжко момиче -
 мога в нощите да си легна сама.
 Под дъжда много често съм тичала -
 с пълни чанти - и мокри крака.
 Аз съм мъжко момиче -
 не отричам. Боря всеки ден смело - с гърди.
 Милиметри - минути, години -
 всяка битка обстрелвам - с очи.
 Аз съм мъжко момиче -
 за Бога.... И вратите отварям със крак
 и цигара си паля в движение -
 аз мъжко момиче! Че как...
 Не, не ме съжалявай изобщо.
 Няма смисъл... Нормално - съдби!
 Да, разбирам - раздвоен си и тежко е...
 Тя е нежна... Аз съм мъжко момиче - върви!

Маргало

# 37
Добро утро, дружки ! Hug Пожелавам ви спокоен и слънчев уикенд !

Днес е Тодоровден ! Да са живи и здрави всички, които имат повод да празнуват и почерпят !  bouquet

Скрит текст:
Тодоровден (Тудурица, Конски Великден) е църковен празник, празнуван в съботния ден от първата седмица на Великия пост.
 На този ден, както и на 17 февруари, Църквата възпоменава паметта на Св. Теодор Тирон. По време на гоненията на християните, император Юлиан Отстъпник (332-363) продължавал да иска връщането на езичеството. Знаейки, че 40 дни преди Великден християните спазват строг пост, той решил да се подиграе с тях и да ги застави да ядат идоложертвена храна. Юлиан наредил на градоначалника на Константинопол да напръска тайно с кръв от езически жертвоприношения всички постни храни на пазара, така че християните, макар и без да знаят това, да се осквернят и да бъдат подиграни. Св. Теодор Тирон се явил на патриарх Евдоксий и му известил наредбата на Юлиан Отстъпник. Заръчал му също да предупреди християните да не вземат храна от пазара през тази седмица. Предупредени своевременно, християните се хранили с варено жито (коливо). Юлиан разбрал, че замисълът му е разкрит, останал посрамен и пуснал неосквернена от езичниците стока на пазара.
 Почитането на християнския светия Тодор от българите, исторически е засвидетелствано още през ранното средновековие, обединявайки култа към свети великомъченици Тодор Стратилат и Теодор Тирон.
 В иконографията светецът е представен като ездач на бял кон и змееборец.
 Празнува се главно за здравето на конете, от там и името му - Конски Великден. Рано сутринта жените омесват и изпичат обредни хлябове във форма на конче и подкова. Бързат да раздадат от тях, защото се вярва, че който остане последен, неговите коне ще окраставеят.
 Най-интересният момент от празника е надбягването с коне - кушия. Мъже и ергени извеждат накичените си коне за надбягване. Победителите получават: конят - юзда, а стопанинът - риза или кърпа.
 След надбягването ездачът-победител обикаля селото, за да честити Тодорица. Навсякъде мома запоява коня с ненапита вода или вино.[/b][/color]
[/spoiler]

# 38

Събота
 Във събота - след липовия чай
 заплитам си косата с пеперуди.
 Вълшебен прах в очите - морски чайки,
 запалвам с дъх фенерчетата на светулките.
 Във събота започвам да мечтая.
 Записвам в облаците всяка моя мисъл.
 Небето става розово и слънцето -
 с лъчите си ги гали и орисва.
 Във събота - частичка съм от лятото,
 преставам да съм строга и ревнива.
 Във събота съм малкото момиченце,
 което със пчелите мед събира.
 Във събота - отвътре ставам песен
 и в два акорда всичко ти прощавам.
 Усмихвам се - целувам те и весела
 с целувката рефрена ти дарявам.