Гримиране - идеи, продукти  и предизвикателства - 35

• 45 350
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • Отвъд алеята зад шкафа
 Joy Спомням си преди време във фотографската тема как риех с копито, че снимка с фотошоп не е снимка. А от месеци не съм пускала във фликър необработвана снимка. Като си снимам грима снимките стават толкова лоши, че не ми се занимава да ги обработвам, ще загубя 2 дни. Но в интернет 99 % от снимките на грим са....ОБРАБОТВАНИ. Това се прави не за заблуда на "противника", а за да не гледаш в едър план косми, пори, бръчки, капиляри и прочие. Повечето са ме виждали на живо и знаят каква кожа имам, но на светлинните условия вкъщи моят ДСЛР с портретен обектив прави кожата ми "нереалистично" гадна. Цветовете на грим не се хващат и с леко бърничкане по фотошоп мога да ги направя такива, каквито са наистина, а не каквито ги е заснел фотоапаратът. В крайна сметка това, което фотоапаратът улавя не винаги е действителността, а това, което машината успява да възпроизведе с определени настройки и при дадените условия. Човешкото око вижда много по-различно от това, което изкарва фотоапаратът. Понякога допълнителната обработка просто намества нещата да са по-близки до това, което окото вижда.

# 616
Мерси на всички, които ме одобриха с днешните гримове Simple Smile Иска ми се да кача снимките, на които двете очи са ми с различните сенки, да се посмеете малко Mr. Green Ама няма да спамя излишно.

Веси, и аз се сетих, че Алена каза, че снима с "мека светкавица", но вчера й гледах снимките във ФБ и смело мога да кажа, че тази жена има супер кожа Peace И спокойно може да мине и без меката светкавица. Това обаче си е личен избор.
... Но в интернет 99 % от снимките на грим са....ОБРАБОТВАНИ. Това се прави не за заблуда на "противника", а за да не гледаш в едър план косми, пори, бръчки, капиляри и прочие. Повечето са ме виждали на живо и знаят каква кожа имам, но на светлинните условия вкъщи моят ДСЛР с портретен обектив прави кожата ми "нереалистично" гадна. Цветовете на грим не се хващат и с леко бърничкане по фотошоп мога да ги направя такива, каквито са наистина, а не каквито ги е заснел фотоапаратът. В крайна сметка това, което фотоапаратът улавя не винаги е действителността, а това, което машината успява да възпроизведе с определени настройки и при дадените условия. Човешкото око вижда много по-различно от това, което изкарва фотоапаратът. Понякога допълнителната обработка просто намества нещата да са по-близки до това, което окото вижда.
Абсолютно съм съгласна с казаното от Гадамер Peace

Моята кожа на живо не е толкова равномерна колкото изглежда на снимките. Затова винаги търся подходяща светлина. Апарата ми не е толкова хубав и постоянно правя проби със снимките. Случвало ми се е да си махна някоя пъпчица или петно (с хронична уртикария съм и никога не знам в какъв вид ще се събудя сутрин) и го правя, за да не развалям впечатлението от самия грим.Нали тук всъщност това гледаме? Освен това когато се снимам със светкавица челото ми яко лъщи. Е как да не блърна малко Laughing

# 617
Не е истина какъв конфликт предизвикват писанията на Арабела, направо се хващам за главата как се развиват темите след нейното включване. Поради това мисля, че ако модераторите искат да сторят добро, редно е да елиминират първоизточника на конфликта, а не да се борят с последвалите реакции, които явно са неизбежни.

Ще кажа още веднъж: нека бъдем наистина толерантни към онези, които се осмеляват да показват тук снимките си (било необработени, било фотошопирани, което изисква допълнителен труд). Самата аз опитах да снимам грима си, не ми се получи, изобщо не успях да го фокусирам; а и да бях, може би нямаше да ми стигне смелост да се покажа пред всички. Поради това съм длъжна да оценя усилията на онези, които споделят снимките си. И ако не ми искат мнението си, да не ги критикувам. Ако пък толкова не ме сдържа и искам да го изкажа, да го направя по достатъчно възпитан и недразнещ начин. Елементарно е.

# 618
  • София/Бургас
Момичета,
пиша ви като страничен човек, който само следи темата, защото в последните 6 месеца нямам време да чета навреме (добре, че има всякакви таблети и смартфони да наваксвам). Ако имах време бих се включила даже и дано това стане някога.
Моля Ви не обръщайте време на заяждания и глупостите на определени хора, а продължавайте да ни радвате с красотите си. Това е една от малкото теми, в която нямаше такива дразги и крамоли. Както се казват пуснете тази коментари между очите си и не им обръщайте внимание. Винаги има "дребни души", които завиждат на възможностите на другите. Горе главата и продължавайте да ни радвате с красотите си.

И за да не е много спам - да попитам можете ли да ми кажете кои сенки на Inglot могат да бъдат дупликати на палитрата Urban Decay Basics. Ще се прибера в София чак месец май и има голяма вероятност да е свършила до тогава (а нямам възможност да поръчам от нета).

# 619
Тrоy, последният ми пост не е насочен към теб, не чета между никакви редове и не те обвинявам в нищо.
Говоря по принцип.  Peace

# 620

А къде е обяснението как да не правим това, което не трябва - защото аз го правя? Simple Smile Само за молива във водната линия ли иде реч  Rolling Eyes

Някой има ли впечатления от нюд палитричката на Катрис? Става ли за нещо?

# 621
В крайна сметка всеки ще реши кои от съветите може да приеме и кои не и не виждам никакъв повод за сърдене, само защото някой те вижда по различен начин Wink

Така е, но все пак зависи и съвета как е поднесен, и колко пъти е повторен/натъртен  Wink

Нямам представа колко пъти е повтарям и натъртено.   
Освен мен са го казали само още 1-2 момичета, така че хайде да не търсим под вола теле;)

И пак повтарям защото гледам че или не искате да разберете или и аз не знам какво ...
Няма нищо лошо в фотошопа, когато е употребен с мярка и с цел дооправяне, доразкрасяване и т.н, но при въпросните снимки определено фотошопа не е направил добра услуга Wink

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 17:28 от Troy

# 622
Ще кажеш ли кои са снимките, защото мисля, че аз и другите момичета наистина не разбираме за кого говориш?

# 623
Самсара, да няма светъл цвят сенки под окото и молив във водната линия, защото оптически смалява.
Правилната снимка показва как е опушено с по-тъмен цвят, който придава дълбочина на погледа.
Аз лично опушвам много здраво долният клепач, и ако не го направя очите ми изглеждат много по-малки и се виждат много повече бръчки.

# 624

А къде е обяснението как да не правим това, което не трябва - защото аз го правя? Simple Smile Само за молива във водната линия ли иде реч  Rolling Eyes

И освен обяснението дадено от Жаки, според това, което знам, трябва да сложиш коректора (да изсветлиш) под торбичката, там където дефакто е като сянка. Уф, тъпо го обясних, дано си ме разбрала.

# 625
  • София
Самсара, коректора се слага само по линията под торбичката (където е тъмно от сянката, която тя хвърля) и съвсем леко се размазва нагоре.

# 626
  • Отвъд алеята зад шкафа
А какво се прави с това долно опушване при по-кръгли очи? Ако сложа опушване отдолу очите ми придобиват опулен вид, защото още повече се подчертава закръглената форма.

# 627
Ох, не знам кои са въпросните снимки, защото съм пълен дебил на тема фотошоп. Трябва да е нещо мега фрапантно за да заподозра намесата, а самата аз два пъти пробвах да направя нещо, но вместо това си изтрих очите и в крайна сметка деинсталирах програмата. Единственото, което правя понякога е да натисна бутон за автоматично подобряване на изображението с програмата за снимки на Microsoft Office, но аз толкова и показвам. Ако става въпрос за съфорумката, за която си мисля, много бих се ядосала, защото без да съм я срещала на живо съм имала възможност да се убедя, че е страхотен човек.

Както и да е. Темата ще става ли пак за четене или не? Уж анкета има отгоре с недвусмислени резултати, а напоследък гримовете и идеите се губят между да не казвам какво. Еми модераторите да тропнат по масата, лопатата по гърба и това е. Който има неизразходвана енергия за дразги и интриги да заповяда в Клюкарника.
Няма ли опция бан за определен форум/тема? Да се направи ако няма. Mr. Green

# 628
Много, много Ви благодаря - разбрах  Hug

Аз слагам коректор  под цялото око и не винаги опушвам, а пък нося молив във водната линия и се получава точно лошия ефект.

# 629
Фокси Heart EyesЕпона,харесва ми,че всеки ден сменяш както цветовете,така и техниката-поздравявам те за което  :bouquet:B&C,много нежни и ако мога така да ги нарека-изискани гримове показа  :bouquet:Le Soleil*-много нежно и пролетно  bouquetЛазурит-семпло ,но много красиво  bouquetИвче,това е твоето червило,аз си го представям в пинъп версия върху теб  bouquetДобито и твоите ми харесаха,не бих променила нищо,понякога за разнообразие може би щях да опушвам повече  bouquetДано не съм пропуснала някого  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт