Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 78 969
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • София-в сърцата на моите деца
Фри   Ами те колите се боядисват в сервиз.  newsm78 Продават например в серзива едни малки такива, като фулмастери, ако имаш някоя драскотина да оправиш. Поне за нашата кола така беше. Тук трудът е скъп и никой не съм видяла да си боядисва колата, освен ако не е нещо повредено от катастрофа, ама там се плаща от застраховката. newsm78 Например, на мен една баба ми беше одраскала капака на багажника с една изпусната количка от супера и ми искаха около 1000 долара за да го оправят. (Малко изчукване и боя.) Ами то коли на старо има и по за 500 долара.

и тук трудът е скъп, а най-скъпата боя е от порядъка на 100лв за литър. За моето малко рено ще идат макс 2 литра.
Въпросът ми беше има ли боя на водна основа, която е устойчива на външни условия и евентуално предпазва от ръжда.
А иначе много ме влече да го боядисам с Протекта  Grinning но нямат син цвят...
Имат синьо,но е със състарен ефект LaughingМожеш да го видиш на вратата и оградата на един ресторант на Ас.Златаров и Оборище Peace

# 721
Аз да напомня само за себе си, че след час тръгвам да купувам, ама още не знам какво...за запълването на дупките на диблите иде реч.

Буболечо май си пропуснала моя въпрос - дали  това, което си ползвала - ще ми свърши работа?  Embarassed

Пък и за раклата още се чудя, май ще е цялата бяла...

# 722
  • София
   За раклата си мисля цялата бяла, а капаците дърво като краката на леглото. За дюбелите защо не направиш (издялкаш) от дърво или не купиш един размер по - големи.

# 723
  • Пловдив
Аз да напомня само за себе си, че след час тръгвам да купувам, ама още не знам какво...за запълването на дупките на диблите иде реч.

Буболечо май си пропуснала моя въпрос - дали  това, което си ползвала - ще ми свърши работа?  Embarassed

Пък и за раклата още се чудя, май ще е цялата бяла...
Съжалявам, на работа съм и влязох за малко по обед ... Лепилото не засъхва много бързо, имаш известно време за поправки и нагласяне, обаче става много яко и плътно като изсъхне, затова излишното се почиства относително скоро / след около час/. Ще ти трябва пистолет обаче - тубата се поставя в пистолета /и тубите силикон се поставят в тези пистолети/ и се работи като със спринцовка. Не съм виждала дали го има в друг вид разфасовки, защото не  съм и търсила такива ...
Янтра, ето снимки на коша за играчки, мерих го - 43 х 62 х 45 см, за профилите съм се объркала - 3х3 см и 1,5 х 3 см са, на снимките се виждат следите от керемидите по летвите, виждат се телчетата, както и как съм си оставила ръцете при лакирането  Laughing, така е, не ги изпипвам нещата, всичко правя набързо, защото сега ми е потрябвало ...
Някой искаше чертеж - ето, и щях да меря краката на трапезарната маса - 9х9 см ...
Не съм правила снимки на етапите на изработка - то щяхме да се изпокараме как да станат нещата и защо така съм го измислила, а не онака  Embarassed, та оставаше и да снимам ...
А след поста на mari_eta отново се ядосах сама на себе си, че не си поръчах от маслото в тъмен цвят - нямаше така да се надишам на разтворител, нямаше да я има тази неприятна ми лъскавина /да не говорим, че всичко личи - прах, пръсти, вече се появиха и леки драскотини - за три! дни ползване/, щеше да се вижда повече фладера на дървото ... Ако отново се навия да правим нещо /щото ми държи влага/ - само с масло вече.

# 724
  • Пловдив
Страшен кош!

# 725
Здравейте,

В момента си правим кухненска маса от пале и искам да го боядисам с бороконтакт и акрилатна боя. Дали ще е достатъчно издръжливо покритието така или трябва да го мина само с лак?

# 726
    В някои сайтове показват кухненска маса, облепена с нещо като мушама отгоре - шарено, цветно... За маса от палета изглежда добра идея, освен ако не държите на "дървения" ефект. Иначе с акрилатната боя се страхувам при намокряне да не се изпорти...
    И да задам един въпрос към "старшите" - открих стар кош за пране на тавана, изглежда здрав /но прашен/. Четох ви, че ползвате стар латекс за такива малки и неизискани неща, но ако нямам останал, с акрилатна боя ли? И как - пръчка по пръчка ли го правите - вижда ми се много пипкаво. Най-лесно ми се струва със спрей, какво ще кажете?
    И още - като имам плъзгащи се етажерки Algot от Икеа, с които се родих, защото там си сортираме прането, - за каква  /може би по-скоро декоративна цел/ бихте  ползвали такова произведение?

# 727
  • България-Варна
Това за облепените маси отгоре и аз го гледах в сайтове но не знам какво е и на мен ми стана интересно какво е.

# 728
Ами мушама си е, дори в Икеата си го има като опция. Тънка и мека, за да се опъне добре. Но като започнеш да експлоатираш - не знам как ще издържи. Декоративно ми се струва.

Аз доникъде не съм стигнала с моите идеи, сега се прибирам, това време не ме оставя да работя просто и само ме вика вънка  Laughing

# 729
Аз втасах със снимки най-накрая  Tired До никъде не съм като цяло,но поне мога да покажа това което правих по "старите" мебели.Барплота и холната секция бяха чисто нови чамови,но преди 5 години исках да са венге и станаха,което пък ми дойде дюшеш за състаряването сега.
Умишлено не ги показвам отдалеч целите защото по тях само мен няма  Embarassed
Дръжките от камъчета са гордостта ми  bowuu Не че са моя идея,но съм много щастлива че се получи.
Кафявата маса съм снимала недовършена.Бях я олепила със салфетки ...уж декопаж,но нищо не стана и сега ги изстъргах,изшкурих я и в момента е бяла.Това не е снимано.Идеята ми за нея е отгоре да залепя различни фаянсови плочки в синята гама- начупени.Ще фугирам между тях с бял фугин.Поне това е замисъла.Ако някой е правил нещо подобно приемам всякакви съвети.

https://plus.google.com/u/0/photos/113053587030952437949/albums/ … 68917151474611617

# 730
Муки, много красиво се е получило   bouquet! Дръжките от камъчета са мечта  Hug!

# 731
Може ли някой да ми каже в това клипче какво размеси дамата накрая- това с което намаза и после го забърса? И с какво го полира накрая?

# 732
До колкото разбирам е някаква пигментирана "глазура" която в случая придава състарен вид на боята.
пример:

Използва се и за подчертаване на жилките на дървото примерно или за ето този ефект
- това потъмняване в ъглите.

# 733
Material list.
• Screwdriver and other necessary tools to remove hardware
• Paint can opener
• Stir sticks
• Coarse grit sandpaper and medium grit (60 grit and 100 grit)
• Dust Mask
• Damp and dry rags
• Drop cloth
• Water based primer
• Latex paint (eggshell or satin finish)
• Glazing medium (from the craft or home improvement store...a quart or smaller size)
• Colorant for the glaze (grayish brown craft paint...small bottle)
• 2" foam brush for the polyurethane
• Angled brushes for the primer and paint (I like one called Shortcut from the home improvement store)
• Inexpensive 2" brush to apply the glaze
• Water based polyurethane (matte finish)
• Matte finish spray (optional)

Това което смеси в прозрачната купичка беше акрилна боя (craft paint) и мидиум (Glazing medium), за да направи glaze (както е казала mioki) нещо като глазура, да стане боята не толкова плътна, а да стои по-стъклено.

Накрая намаза с полиуретанов лак - Water based polyurethane (matte finish).

Eто страничката във фейса:
https://www.facebook.com/DecoratingMagic?fref=ts

# 734
Муки, много ми харесват творенията ти!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт