Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 78 984
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Може ли фото на така обработен паркет или е прекалено вече ...

С Бенджи сме писали едновременно едно и също
Ето тук се вижда част от паркета https://picasaweb.google.com/113017414192368085673/Feb262011#5791261883757117794
Бенджи, аз съм ползвала натурален цвят.Така или иначе има потъмняване на дървото, за съжаление, толкова е хубаво след циклене Simple Smile.
Как 2л. за 8м2. Shocked!Аз омаслих 16м2. с 1л. и остана. За другия, който е над 20м2 се презастраховах с две кутии и от втората остана половината.Като аз си мажа сериозно, не съм от пестеливите.
Няма да казвам какво ми е мнението за консултантите в повечето големи магазини Sunglasses. Като стана въпрос за това я ми кажете, чували ли сте за  такова нещо  като блажна боя на водна основа?
Вече в два магазина ме убеждават, че имат такава.

# 571
  • Пловдив
  bouquet
Значи 1л. ще  ми стигне за двете ръце. Супер!
Цветът е идеален! Нашето може и да стане по -светло, щото е чам...

Гледахме и някво масло за дърво в ЮСКа и омаслени техни мебели - еее ми много тъмно става, като че ли...

# 572
Теа, моля те кажи на коя фирма са ти диваните и дали си доволна.

Никой ли не знае кой цвят осмо ще направи чама в светло орехов цвят.

# 573
Теа, моля те кажи на коя фирма са ти диваните и дали си доволна.

Никой ли не знае кой цвят осмо ще направи чама в светло орехов цвят.
beca, диваните са от Икея, от 1г. ги имаме и всички сме доволни Simple Smile.Диваните са купувани от софийската Икея, а  калъфите от истанбулската, че бяха двойно по-евтини от тук.
Супер мекички и удобни, калъфите  ги пера най-редовно.Заливани са с червено вино и какво ли не, всичко се изпира.
Мисля да си взема още 1-2 десена, и да си ги сменям  Simple Smile.

И ад ви покажа къде бях преди 10-тина дни:

Това е един от битпазарите в Брюксел, случайно го нацелих, както и антикварната им уличка.
С кървящо сърце поразгледах купищата съкровища, и си тръгнах само  с едни чашки Mr. Green.
Другия път ако се ходи в тази посока, само с бус Laughing.

# 574
Tea*, те продавачите пак не са рабрали... Laughing Laughing Laughing

Не знам за Европа, по в Северна Америка не се продава вече блажна боя, май от 2012 или от по-рано.

Почти всички бои на водна основа обаче имат няколко разновидности - мат, сатен, полу-гланц и гланц.  Тази, която е гланц си седи точно като блажна боя на вид.

# 575
Melany99 а с какви бои боядисват колите там? имам една подвижна стара "мебел" (рено клио) която е за боядисване....  и се зачудих... момичета, някакви препоръки?

# 576
  • Пловдив
А тези бои на водна основа могат ли да се нанесат върху блажна боя?

Искам да си обновя старите кухненски шкафове, боядисвани са преди години с блажна боя. Няма да сменям цвета /червено/...

# 577
Фри
Ами те колите се боядисват в сервиз.  newsm78

Продават например в серзива едни малки такива, като фулмастери, ако имаш някоя драскотина да оправиш.
Поне за нашата кола така беше.

Тук трудът е скъп и никой не съм видяла да си боядисва колата, освен ако не е нещо повредено от катастрофа, ама там се плаща от застраховката. newsm78

Например, на мен една баба ми беше одраскала капака на багажника с една изпусната количка от супера и ми искаха около 1000 долара за да го оправят. (Малко изчукване и боя.) Ами то коли на старо има и по за 500 долара.

*Бенджи* , може да се боядисва върху блажна с боя на восна основа. Аз така съм си боядисвала една врата.
Или шкуриш и боядисваш, или Боро и боя след това.

# 578
Не знам за Европа, по в Северна Америка не се продава вече блажна боя, май от 2012 или от по-рано.

Това не е вярно, и в Канада и в САЩ съм купувала блажна боя и то последната година.

# 579
Кажи къде, защото аз търся черна блажна за една външна врата.

Общо-взето в големите вериги казват това:
The federal government started the changes two years ago. In September, 2010 manufacturers could not produce or import products that were not compliant with the new regulations, such as trim and wall paints. There was a two-year selling period for retailers of the old products and Scott said he no longer has any of them in stock.
As of Sunday, Sept. 9, exterior and interior oil-based floor paints and interior penetrating stains were discontinued
As of September 9, 2010 the Government of Canada has prohibited paint manufacturers in the country from producing paints and varnishes with high levels of volatile organic compounds (VOCs).  As of September 9, 2012, manufacturers and retailers will be prohibited from selling these products in Canada.

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 18:10 от Melany99

# 580
Пак да попитам-извинявам се предварително ако не е по темата, но пак е свързано с преправяне Embarassed
С какво може да се почисти мозайка-от тези обикновените черно-бели, най-разпростарнените. Казаха ми кислол или белина, но черната част ще побелее с тях Thinking

# 581
Десито, в никакъв случай кислол. Преди години си почистих с него мозайката (обикновена) в банята и я направих да изглежда като строителна площадка, ужасна. Побеля, стана на петна и капки.....и трябваше да минат няколко години докато се оправи. Аз излях бутилката с кислол директно върху мозайката, може би ако се разреди ще почисти, без да побелее ужасно, но ще чакам някой друг да изпробва и евентуално да сподели.

# 582
Кажи къде, защото аз търся черна блажна за една външна врата.

Онзи ден от Хоум Депот, но от САЩ. Кафява, че някой е решил за боядисва с такава външните дъски ( не ми харесва, но не съм готова да платя  25К - толкова ни искат за да сменят нещата).

# 583
В САЩ може.
Тук си спазват стриктно.
Сметнах, че може някое малко магазинче да знаеш някъде.
То може и да има за дек бои, които да са блажни, но те са едни такива много рядки и в едни смотани цветове...
Излъгах се веднъж с една кутия, но може и да е била преди 2012 купувана.

# 584
  • Вече на светло в София
Сръчни момичета, темата е много полезна и много хубава. Може ли да ми обърнете внимание  за един въпрос,(засега) моля. Могат ли да се преправят така наречените русенски легла от този тип http://prodavalnik.com/promotsiya-rusensko-leglo-za-20-lv-i16100447
това не са моите, но досуш са такива Laughing
Пружината е много провиснала, като легнеш си все едно в лодка. Тъй като са ми на село и не ми се сменяват с други легла има ли някакъв начин да ги направя по-удобни и по-привлекателни на вид.
А по нататък ще ви питам и за стар бюфет, гардероб, стари столове, абе въобще стари мебели как да ги реновирам  Grinning, ама за да ги снимам трябва да поразместя след майсторите дето се вихриха на село Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт