Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 094
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Благодаря ти много за мнението, за мен е много важно. Дали обаче според теб ще е уместно да намажа въпросния гардероб в бяло...

Като гледам светлия коридор със сивия мрамор, бих направила гардероба графитен цвят. Нещо такова

# 391
В този коридор аз бих пипнала стените, не мебелите първо.  Embarassed Една сива боя като начало, да се върже с пода. Вратите да си останат бели. После вече можеш да си боядисаш гардероба и шкафчето също бели.

# 392
В този коридор аз бих пипнала стените, не мебелите първо.  Embarassed Една сива боя като начало, да се върже с пода. Вратите да си останат бели. После вече можеш да си боядисаш гардероба и шкафчето също бели.
Да, това също ще се получи добре. По-възможност по-тъмно сив цвят. Може би не чак графитен (доста смело е и не знам дали ще ви се понрави). Simple Smile но така ще изпъкнат белите мебели и врати.   Peace

# 393
Да, това също ще се получи добре. По-възможност по-тъмно сив цвят. Може би не чак графитен (доста смело е и не знам дали ще ви се понрави). Simple Smile но така ще изпъкнат белите мебели и врати.   Peace
Наистина съм много благодарна за мненията. Стените и те разбира се за промяна след активната намеса на домашния любимец. Това със сивия цвят ми допада, обаче дали няма да стане "студено" така да се каже? В голямо чудене съм. Rolling Eyes

# 394
Има голяма палитра на сивите нюанси/както и на всеки цвят де. Отиваш в един по-голям магазин и отваряш каталозите. Нещо много млечно, бледичко  Peace С белите врати, каси и евентуално мебели - ще стане супер  Laughing Пък и да не боядисваш бебелите - пак стените в тон с пода и дървени врати - ще е ок. Може просто да опиташ да прикриеш дефектите на гардероба и шкафчето - нещо козметично само.

# 395
Има и по-топли сиви, с отенък на кафяво, но общото излъчване е на сиво. Съжалявам но цветове трудно се обясняват Simple Smile
Така гардероба може да го боядисаш бял, а шкафчето да изшкуриш и омаслиш с масло. Може и цветно масло на Осмо в подходящ нюанс.  Peace
Ако всички елементи са в кореспондиращи си, но не еднакви цветове картината става по-живописна Simple Smile

# 396
Има и по-топли сиви, с отенък на кафяво, но общото излъчване е на сиво. Съжалявам но цветове трудно се обясняват Simple Smile
Така гардероба може да го боядисаш бял, а шкафчето да изшкуриш и омаслиш с масло. Може и цветно масло на Осмо в подходящ нюанс.  Peace
Ако всички елементи са в кореспондиращи си, но не еднакви цветове картината става по-живописна Simple Smile
Добре, че най-накрая се реших да питам след толкова дълго четене и гледане на красотите, които правите. Дано да успея в начинанието и да показвам промяната.
А това шкафче и то е една голяма питанка: има дървен фурнир отгоре а кантовете са пластмасови. Може би ще се наложи да ги отлепя, после да китвам и чак тогава да мажа.

# 397
Не знам защо да ги отлепяш...мисля, че може направо с кита и шкурката после. Но да кажат тези, дето са правили. Аз, досега, съм оправила само две неща - бързо и лесно, дори не съм шкурила, а направо боядисвала, но вярно - за неща за двора или терасата...

# 398
Не знам защо да ги отлепяш...мисля, че може направо с кита и шкурката после. Но да кажат тези, дето са правили. Аз, досега, съм оправила само две неща - бързо и лесно, дори не съм шкурила, а направо боядисвала, но вярно - за неща за двора или терасата...
ами не са читави-отлепени се на много места

# 399
Ама като ги отлепиш отдолу остава грапава повърхност. Нея само с кита ли ще загладиш - това също незная... Thinking

# 400
Или ги подлепи (ако са здрави и само отлепени), или трябва да ги смениш изцяло. Само да ги махнеш няма да е добре защото ако е ПДЧ отдолу няма заглаждане и каквото и да го мажеш, ще стои незавършено.

# 401
Можеш да махнеш внимателно стария кант с нож и да сложиш нов. Има кантове от естесвен фурнир които се слагат лесно - мажеш обилно плоскостта (каквато и да е) с Ц200, слагаш канта като го центрираш и оставиш стърчащи части и от двете страни (при подравняване от едната страна има риск да не се залепи добре); за да изсъхне по-бързо - поизглаждаш с някоя стара ютия, с натиск, но без пара Grinning и оставяш да изсъхне добре. Като изсъхне обрязваш стърчащите части от канта с макетно ножче, леко минаваш с фина шкурка и после както ти харесва- лак, масла... Пробвано е, става суперско.

това са въпросните кантове: http://balkanyug.bg/v3/bg/catalogue/product/1017... преди ги имаше и в Бриколажа но скоро не съм срещала... има ги и по магазините за мебелен обков.

Има и меламинови кантове с лепилен слой които просто се залепят с ютията но не ме кефят... на практика са нещо като пресована хартия с добавки... не става особено здраво по ръбовете и много се зацапва, но пък ако ще боядисваш (т.е. няма да са открити) и те ще свършат работа... разбира се, ако са добре залепени.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 14:23 от lozette

# 402
Буболечо, много хубаво шкафче се е получило, браво  Hug!

mioki, обожавам големи огледала  Grinning! Можеш ли да ми кажеш с какво са залепени? А тези дръжчици откога ги гледам, ммм....

Luboznatelna, интересен цвят са гредите, поздравления!

Melany99, благодаря  Hug! Много хубаво се е получила кутийката с конец   bouquet.

Имам въпрос. Дали е възможно да се залепи с лепило С200 хартия или плат върху фолирано ПДЧ?

# 403
Дали е възможно да се залепи с лепило С200 хартия или плат върху фолирано ПДЧ?

Може би ще стане ако е грубо надраскано, за да се образува все пак някакъв ретенционен слой... само с лепило няма да хване... Ц200-то ще попие в материала който лепиш, но не и в основата.

# 404
mioki, обожавам големи огледала  Grinning! Можеш ли да ми кажеш с какво са залепени? А тези дръжчици откога ги гледам, ммм....
С черен силикон са залепени директно на стената Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт