Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 106
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Ок,ще омасля плота,но какъв цвят масло да взема?
Няма да ти кажа къде живея Laughing

# 436
Ок,ще омасля плота,но какъв цвят масло да взема?
Няма да ти кажа къде живея Laughing
Вземи такова каквото ти харесва Simple Smile с тъмно ще има хубав контраст, но зависи къде ще го сложиш и какви ще са останалите цветове в помещението, ако имаш дървесни елементи.

# 437
mylili, аз като българка ще кажа, че няма начин да няма начин.

Как така да не може да се сменя кабела?
Ами ако изгори или нещо се случи?
Аз, въпреки че съм по слабите токове, мога да кажа, че няма такова нещо да не може да се смени!
Вземи говори с читав електричар.

# 438
От кога следя темата и що идеи ми се искаше да направя, но той мързела не мори а мъчи.  Laughing След прекрасната маса на tanq8  Heart Eyes чак неудобна работа да пусна моето просто шкафче, което изглеждаше доста мъчително преди шкуренето, боядисването и т.н.  Whistling
Скрит текст:

След малко започвам тази щайга
Скрит текст:
. Мисля да я правя за легото на детето, но само ще лакирам, надпиша, сложа колелца и ушия нещо като торба, за да не се разпиляват парченцата през дупките. Не съм сигурна обаче как да я закрепя тази торба, тъй като не я искам с ластик по края т.е. искам да си има ръб от шайгата видим. Мислех си евентуално да лепя с горещ силикон. Дали ще е удачно и разбира се достатъчно здраво?  Thinking

# 439
От кога следя темата и що идеи ми се искаше да направя, но той мързела не мори а мъчи.  Laughing След прекрасната маса на tanq8  Heart Eyes чак неудобна работа да пусна моето просто шкафче, което изглеждаше доста мъчително преди шкуренето, боядисването и т.н.  Whistling
Скрит текст:

След малко започвам тази щайга
Скрит текст:
. Мисля да я правя за легото на детето, но само ще лакирам, надпиша, сложа колелца и ушия нещо като торба, за да не се разпиляват парченцата през дупките. Не съм сигурна обаче как да я закрепя тази торба, тъй като не я искам с ластик по края т.е. искам да си има ръб от шайгата видим. Мислех си евентуално да лепя с горещ силикон. Дали ще е удачно и разбира се достатъчно здраво?  Thinking

На мен шкафчето много ми харесва Simple Smile

А за щайгата - може би е добре да не е залепена торбата, за да може да се пере. Дали закрепване с велкро или нещо подобно няма да е по-подходящо?

# 440
Хм...как ми пролича каква домакиня съм. Въобще не помислих за прането.  Laughing  ooooh! Велкро е добра идея, но като че ли не съм много склонна. Сега се сетих за тик-так копченца, но пак идва момента как да ги закрепя здраво към дървото.  Thinking

# 441
Хм...как ми пролича каква домакиня съм. Въобще не помислих за прането.  Laughing  ooooh! Велкро е добра идея, но като че ли не съм много склонна. Сега се сетих за тик-так копченца, но пак идва момента как да ги закрепя здраво към дървото.  Thinking
  Аз пък мисля, че велкрото е прекрасна идея! Залепяш грапавата част за щайгата, а на торбата зашиваш "пухкавата" лепка.

# 442
Все по-добри резултати, браво! Много вдъхновяващо  Simple Smile

Как можем да преобразим обикновената кухненска маса:

И целия процес тук

# 443
Здравейте момичето, възхищавам се на нещата, които правите-едно голямо браво!
И едно питане-това масло върху какви повърхности може да се ползва?
Предстои ми евентуален ремонт на спалнята-леглото и шкафчетата са чам с тъмен лак . Иска ми се да ги направя с това масло, но не знам как ще свалим лака-има много трудно достъпни места Tired
Гардероба е от тези големите, старите-отгоре е май с някакъв фурнир, който се чупи на клечки, ако тръгнеш да го сваляш / оффф как го обясних ooooh! /-с него как може да процедираме?
Много са удобни мебелите и са абсолютно здрави-не ми се иска да ги сменям с нови със съмнително качество / за качествени няма да стигнат парите /, но пък цветовете съвсем ни омръзнаха.

# 444
Лакът може да свалите с Ремовал - става много лесно и бързо. Подходящ е за по-сложни повърхности. За да омаслиш добре, най-хубаво е да свалиш стария лак. Щом се бели - задължително.

nana_cool Много хубаво е станало шкафчето и щайгата ми харесва. Копчетата, мисля че ако със силикон ги залепиш няма да се отлепят. Веднага познах, че не си в БГ - тук такива красотички ги продават на безбожни ценички.
Вчера получих оферта за дъбов плот 2см дебелина размер 120х60см 260лв  Shocked
Просто ме забиха в земята.  Crazy

# 445
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
моля за помощ!

трябват ми 2 листа дунапрен 8-10 см дебели.
вчера ходих до магазинчето, от което винаги съм си купувала каквото ми е било необходимо в тази област- на спирката на Хр.Ботев и Сливница /София/, но са го затворили!  Shocked

бихте ли ми дали информация къде на друго място мога да си купя?

предварително благодаря!

# 446

Хм, да ме прощаваш, Ема, ама това хич не е една "обикновена" маса. Това е една Много Хубава Кухненска Маса, която е прекрасен изходен материал за всякакви трансформации. Страшно ми харесва този модел, затова на вилата съм се обзавела тамън с три такива. Ако имах още кухни и трапезарии там, със сигурност щях да добавя още поне три! На едната имам и колеца.
nana_cool, шкафчето ти е чудесно, а за такава щайга съм склонна да наруша закона. Можеш отвътре да завиеш кукички, а на торбата да ушиеш стърчащи илици /уши/ и така да я закрепиш, а също и лесно да я махаш за пране.

D_e_s_i_t_o, свалянето на лак от спалня е ужасно трудоемка задача. А за нанасяне на масло е необходимо да се остърже изцяло лакът, иначе ще стане на петна /просто там, където има остатъци няма да проникне маслото/. Но ако решиш да ползваш контрастен цвят масло /не тъмно кафяво/, а примерно бяло, синьо, червено, би станало пък интересно да има и тъмни деруги. За гардероба, както го описваш, е доста наранена повърхността му. Там ще трябва да изчоплиш подкожушения фурнир, да запълниш с кит и после да боядисаш с плътен цвят боя /първо Боро контакт, после боя/.  Ако намажеш с масло, ще си личи къде е китосвано. Фурнир принципно може да се омасли, но трябва да е здрав, да няма олющено.

# 447
mioki - по строителните хипермаркети и складовете за дървен материал продават работни слепени плотове от различни видове дърво. Скоро гледах брошура на един от баумакс или баухаус или практикер - вече не помня кой, а и не намирам в брошурите в нета - слепен плот от смърч дебелина 3см и ширина 60 см цената беше 36лв на линеен метър. Това по памет, смърч е най-евтиното, но и по-качествени и по-дебелите пак ще са на поне 2 пъти по-добра цена от офертата която са ти предложили. Слепен плот е това от което е направена масата на снимката по-горе.
Преди време гледах брошури и цени и на мебелни плотове на фирма Технотоп - много ме впечатлиха, но размерите на един плот са големи от порядъка на 2.5 * 1.20, цените започваха от около 65 лв на кв.м.

dtra - аз съм купувала дунапрен от Практикер - 1 лист 135*200*10см = около 70лв. Цената не е най-ниската на пазара, разбрах че в Пловдив има и по-евтини.

# 448
  • Пловдив

затова на вилата съм се обзавела тамън с три такива.

Baibibi, от къде се сдоби с такива? Нови или стари?

# 449
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Фри, благодаря за информацията!

Общи условия

Активация на акаунт