Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 099
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Фри, аз тия директно ги отсвирих - за канарче ме взеха, пък аз знам как вървят горе-долу цените. Държа да е дъб. Имам и едни первази, които ще се сложат вместо водобран, ама повече от 100-120лв не струва. За съжаление по тези магазини няма дъбови плотове или аз поне не съм попадала.
Сега се чух с korkos, хората ще ми вземат 100лв с транспорта до Сф.

baibibi, от де имаш такива маси? На мен ми трябва една с размери ш40/д60/в70 в Икеа има ама са ми много високи. Иначе си права - масата е разкош и изобщо не е обикновена поне за нашата родна действителност.

# 451
работните плотове по магазините са точно същите като на крокос и горе долу същите цени  Peace
а големите мебелни плотове в складовете изглеждат например така:

# 452
Този който си показала не е масивен, тоест изцяло е от дърво но е композит някакъв. Този е хубав, че се минимизира вероятността от измятане, но отстрани се вижда пълнежа.
Както и да е, благодаря че сподели информация   bouquet честно да си призная до Баумакс не се бях сетила да отида  ooooh!

Поне може да си направя помощната масичка за която писах по-горе  Grinning

# 453
Намазах стените вече и съм направо изненадана от бг. боите. Купих латекс на Лакпром и оцветителя от същата фирма. Минах една ръка и въобще не се налага да минавам 2-и път. Не очаквах. Освен това имаше изказани съмнения, че ако си оцветяваш сам латекса няма да се получи желания цвят, но се получи. Няма синкави нюанси, или някакви други. Обаче така белите врати сега ми жълтеят на общия фон, така че ще се наложи и тях да мина. Сега ще мажа шкафчето, вчера го изшкурих. Ако ви е интересно какво се получава ще сложа снимки по-късно днес или утре. Благодарности за съветите.

# 454
Покажи, разбира се  Peace
С какво ще мажеш шкафчето?

# 455
Не съм обяснила добре явно-по гардероба, по леглото и по нощните шкафчета, няма никъде наранено, или обелено. Просто за гардероба ми се струваше, че така по-ясно ще обясня какъв точно е фурнира-не е от старите лакирани гардероби, ами е матов фурнир. Пробвах да го снимам, но не стават достатъчно показателни. Единствената забележка по гардероба е че около двете дръжки е леко захабено,. Май няма да успея да се справя със свалянето на лака, защото и шкафчетата и леглото имат доста трудно достъпни места, а и са тъмни мебелите.
http://bogora.com/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE Тук има като моите шкафчета № 696, но моите са по-тъмни. На таблата на леглото също има такива завъртяни орнаменти Crazy
Остава вариант да се боядисат

# 456
Покажи, разбира се  Peace
С какво ще мажеш шкафчето?

Е, тук пак възникнаха въпроси. Шкурих много старателно, но с времето явно лака, който е бил положен първоначално /не съм го правила аз/ си е  казал своето ... След шкуренето е в доста нюанси на дървесен цвят, а пък реших, че ще е бяло. Отгоре е дървен фурнир и не посмях да го подкарам с лентовия шлайф, за да не го протрия съвсем, но има разни петна. Май ще е боя-акрилна? Ако може да ме посъветвате.

# 457
И пак въпрос....вратите са мазани с автоемайл бяла боя, става ли да сложа от акрилните? Май няма как да стане, а така ми се иска...

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 15:30 от ehopepi

# 458
ehopepi , ти от едно шкафче започна, а сега и вратите чак? Laughing
Нищо не казвам де, просто то ние жените по копче - балтон... Laughing Laughing Laughing

Боята - естествено, че ще стане. Съветите идват от професионалисти! (Тук умря циганката щото. Laughing)

Вратите може да ги минеш първо с Боро-контакт, след това с акрилна, или дори с латекс става.
На мен външната врата ми беше боядисвана с блажна боя, желязна врата. Отвън имах си едно сиво, блажно и си я боядисах, то беше по план. Но отвътре исках да е черна, че са ми черни первазите, прозорците, вратите на един дрешник, който е в антрето. Ноо, точно по това време започна да изчезва блажната боя от магазините, нищо имаше почти година до крайният срок за спирането и от продажба. Нямах друг изход просто. Поизшкурих малко, сложих грунд, дори не такъв като борото, ами някакав си там обикновен и отгоре си сложих латекс.
Три години вече няма поражения.

# 459
  • Пловдив
У нас е с латекс върху позашкурена блажна боя на вратите от 15 години. Simple Smile

# 460
Хм, да ме прощаваш, Ема, ама това хич не е една "обикновена" маса. Това е една Много Хубава Кухненска Маса, която е прекрасен изходен материал за всякакви трансформации. Страшно ми харесва този модел, затова на вилата съм се обзавела тамън с три такива. Ако имах още кухни и трапезарии там, със сигурност щях да добавя още поне три! На едната имам и колеца.

Ааааа, Байбиби, хич не я обиждам масата, то от всяко дърво свирка не става, така че ако изходния материал не струва, няма как да се постигне такава красота като на втората снимка  Peace

# 461
ehopepi , ти от едно шкафче започна, а сега и вратите чак? Laughing

Laughing Laughing :lol:q ами така се получи явно.  От доста време се каня да започна радикални промени...и съм се развихрила сега /но никой от домашните не се е прибрал още и не знам каква ще е реакцията/, но все пак да отбележа, че ако не бях попаднала на тази тема нямаше как да стане. Laughing

# 462
Да ви покажа какво направих днес..http://tanq8.snimka.bg/experiment/tanq8.744714.30145737
Снимките не са много хубави,защото са от телефон,плота е по-сив в действителност!Минат е една ръка,има ли нужда от втора? newsm78

# 463
  • Пловдив
Според мен няма.

Сега една дузина жени почват да си мислят как да крадат шкафче Simple Smile

# 464
Не знам дали сивее в действителност, но е супер. Имам една маса в трапезарията, която ми се иска да е в такъв вариант:отгоре шоколадово, а надолу бяло или ванилия.

Общи условия

Активация на акаунт