Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 070
  • 751
  •   1
Отговори
# 630

Ето плотовете в Икеа http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82588 , само че моя  е 246x62 см и струва 240 лв. Всъщност дъба е около 3-4 мм отгоре и отстрани. вътре е някакъв изкуствен пълнеж, ама много не се замислих - все пак му дават 25 години гаранция

Аааа, а аз се чудя къде да ги търся, защото бях убедена, че са изцяло дървени тия плотове. А сега, като гледам и линка от mioki - ми те са омаслени масивните! Почти няма шанс да им се промени цветът с ново омасляване, защото икейските масла не са като Осмо.

baibibi, mi то си станА нова кухня  Joy

Е, да, ама постепенно и поетапно.

viliko, не се съобразявай толкова с това "връзване". Кой е казал, че мебелите трябва да са в същия цвят като паркета? Ако наистина държиш да ти жълтее, взимай кой да е български безцветен лак и мажи. Те всичките жълтеят.

# 631
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
baibibi, спомням си смътно, че казваше за лак Сократес (?), че не променя цвета, или греша?
само не помня кой вид лак беше?
би ли споделила отново?

# 632
Да, на Сократес. Този, който е за паркет. Но е от смръдливите и за пълно изсъхване дават 15 дни. Но някои момичета се оплакаха наскоро, че и той бил "пожълтял".
Аз сега ползвам един български, на Лакпром - водоразтворим лазурен лак. Той е безцветен наистина, но пък е леко сатен. А и не знам доколко предпазва дървото от окисляване /потъмняване, пожълтяване/. Ползвам го само върху байцвани дървении.

Оф, не мога да реша в какъв цвят да изпидепсам гардероба в нашата спалня. Имам няколко бели шкафа, а нощните шкафчета са тъмно дърво. Ако вкарам и трети цвят мебел май ще стане прекалено.

# 633
Tъмно дърво - корпус, и бели вратички  Simple Smile

# 634
Tъмно дърво - корпус, и бели вратички  Simple Smile
+1

# 635
След като почти свърших коридора, сега започнах да се  замислям какво да направя в кухнята-трапезария. Разделено е с плот: вратичките на кухненските шкафове са чам-лакиран преди време и естествено е потъмнял. Стените са леко бежави. Имам една соц. секция в тъмен цвят, масата е с орехов фурнир, столовете и те тъмни, килима в бежаво и кафяво. Какво ще ме посъветвате?

Като начало съм вдигнала мерника на секцията.

# 636
  • Пловдив
Чакай де Simple Smile Ти много се втурна Simple Smile Първо - завърши коридора. Второ - снимай кухнята и покажи да е ясно какво обсъждаме Simple Smile

# 637
След като почти свърших коридора, сега започнах да се  замислям какво да направя в кухнята-трапезария. Разделено е с плот: вратичките на кухненските шкафове са чам-лакиран преди време и естествено е потъмнял. Стените са леко бежави. Имам една соц. секция в тъмен цвят, масата е с орехов фурнир, столовете и те тъмни, килима в бежаво и кафяво. Какво ще ме посъветвате?

Като начало съм вдигнала мерника на секцията.

Joy
Така става като се запали човек – и аз вече имам списък на неща за правене, само като видя я щайга, я вратичка по тавана – и започват да текат едни идеи в картинки
Но наистина - снимай да видим как стана, пък и идеята беше моя, затова трябва да видя  Mr. Green

# 638
  • София
   И да снима коридора  Laughing
  Миоки, а фолиото с принта лепи ли се и за стъклото ли или за основата (т.е. прозрачно ли е или плътно самото фолио и къде ти го отпечатаха ако може  Embarassed) Мисля си дали ще стане за гръб на цветарник на балкон или непременно трябва да има стъкло отгоре...  newsm78

# 639
viliko    bouquet идеята беше твоя определено за стените. Не съм сложила още дръжките и за това не съм показала какво стана. Мъжката част нещо май още се чуди дали е по-добре сега в по-тъмния вариант стени.  newsm78

# 640
Със сигурност като е прясно боядисано - е по-добре  Wink
Пък и вече имаш опит - ако нещо решиш - можеш пак и пак да си боядисваш и сменяш цветовете, нали  Joy
А шкафовете боядисва ли?

Биби – зная, че не е задължително, че дори е по-добре пода и мебелите да не са е днакви, ама при мен пода е паркет, мебелите черно и бяло. И сега да сложа втори дървен цвят се чудя как ще застане...иначе съм много за необработеното сега светло дърво...
А по твоя въпрос – бих комбинирала бяло с дървесен цвят, но не изцяло бели предници. Виж пак снимките на Миокито – бяло с дървено комбинация, може да ти хрумне нещо

# 641
  Миоки, а фолиото с принта лепи ли се и за стъклото ли или за основата (т.е. прозрачно ли е или плътно самото фолио и къде ти го отпечатаха ако може  Embarassed) Мисля си дали ще стане за гръб на цветарник на балкон или непременно трябва да има стъкло отгоре...  newsm78
Фолиото е залепено върху задната стран на стъклото, а то ще се хване с винтове през гръбчето окето е 8мм пдч и в стената. Само фолио при мен е с плътен принт. Печатах го в j-point, но изображението е мое и аз му правих предпечата и оразмеряването.
Не разбрах ти какво точно искаш да направиш, да лепиш фолио върху гърба на цветарника ли?

# 642
  • София
   Да, балкона е остъклен, но си е балкон с масичка и цветя. Т.е. вътрешно е и е като градина, но ми се иска като гръб на цветарника да сложа нещо като алея с висящи цветя по оградата... абе да стане малко като фон - перспектива, която да преминава в цветята от цветарника...  newsm78 Не знам дали се разбра какво си представям, но както ти го обясняваш лепилото ти е нанесено върху принта, а на мен ми трябва принта да е отгоре, а лепящата страта отдолу и в същото време да е с качествен печат, а не като плакат или фототапет...  ooooh! hahaha

# 643
Фолиото е залепено върху задната стран на стъклото, а то ще се хване с винтове през гръбчето окето е 8мм пдч и в стената. Само фолио при мен е с плътен принт. Печатах го в j-point, но изображението е мое и аз му правих предпечата и оразмеряването.
Не разбрах ти какво точно искаш да направиш, да лепиш фолио върху гърба на цветарника ли?
     mioki, страхотно е, влюбих се в тези цветя!
      katri, твоята идея много ми допада.

# 644
katri - това което искаш го правят всички фирми за печатане, намери си картинката и уточни размера - после звъниш, питаш и така.

Общи условия

Активация на акаунт