Въпрос за "лакомствата"

• 7 561
  • 110
  •   1
Отговори
# 90
Рекламите лесно се избягват, просто детето не гледа телевизия и толкова. Ако  гледа нещо  то са отделни, подбрани филмчета. Няма какво да загуби всъщност от липсата на ТВ конкретно Wink
  202uu
Също съм на мнение, че децата рядко проявяват интерес към храна, която не познават, но точно затова са рекламите - да ги "запознаят"  Wink 

# 91
Има и теми за ТВ-то,ако ви се пише толкова за това Wink.Дали с реклами или не,ще си запознаят децата рано или късно.Eто,премер е детето на allana - не гледа реклами,пък иска всичко вече.

# 92
  • София
Имах предвид, че не е задължително детето нищо да не гледа, за да не гледа конкретно реклами Wink
То в телевизията на мен не само рекламите са ми "проблем", 2/3 от филмчетата са толкова зле, че предпочитам да ги спестявам до колкото мога на детето си(което като цяло не страда от липса на гледане на филми Wink). Иначе има и  канали без реклами - например бейби тв.

# 93
Оф, не мога да разбера защо се заяждаш. За 2-годишно дете е много лесно да се избегне всяка храна, която майката иска да избегне. Нито твърдя, че да се яде сладко е кой знае каква драма, нито нищо. Много е лесно детето да не знае, че има джънк фууд и е много лесно на 2г да не е опитвало. Вече дали това е целта или не, е съвсем друг въпрос, но ако майката иска, не е много трудно да го постигне.
Сега не ми вади от сто кладенеца вода с филмчета, реклами и не знам какво. И тези неща могат да се заобиколят при достатъчно желание, няма да навлизам в подробности как, понеже не е това темата, но съм сигурна, че който не иска детето му да гледа реклами, се е сетил за тайното копче на дистанционното.

# 94
  • София
Ама темата за 2 годишни ли е? Като цяло за мен има разлика дали детето е на 1,2,7 или 17 години...

allana - веднъж казваш, че си строга и може би трябва да отпуснеш малко, след няколко поста споделяш как "Сега изяжда цялата кутия. Става и лошо, спира за малко и после пак продължава. "
Последно? Защото това второто... мисля няма на къде повече да отпускаш.

Всъщност колко ти е голямо детето?

# 95
Ейнджъл,и аз съм човек и ми се гледа ТВ,а детето изцяло аз го гледам,така,че не гледаме само бейби тв.

allana,ти пък къде видя,че се заяждам? Много странен човек си.Пускаш тема и какво искаш да прочетеш в нея,незнам Tired.Дотук разбрах,че имаш ти проблем с твоето дете и със сладкото,въпреки крайните ти мнения.Аз нямам нито с ТВ-то,нито със рекламите,за да ме учиш как се гаси телевизора.Като цяло си имам разбрано дете и няма нужда да го ограничавам от нищо.

И да,аз не искам детето ми да избягва да яде шоколад,защото нямам проблеми с това,който има си е негов проблем. WinkМного строг родител ми се виждаш наистина и оттам идват проблемите ти,които описваш,но аз не съм никоя,за да те поучавам.

# 96
  • софия
allana накрая ти излезе строгия родител, :)Sunshine Mom  не е прочела моите постове,аз щях да и се видя истинска тиранка Grinning..момичета пиша го с най-добри чувства

# 97
Веднъж седмично и гледам да са домашни сладкиши..

# 98
allana накрая ти излезе строгия родител, :)Sunshine Mom  не е прочела моите постове,аз щях да и се видя истинска тиранка Grinning..момичета пиша го с най-добри чувства
А,чела съм ги,дори съм цитирала твой,май ти не четеш моите Simple Smile

Няма лошо някой да не иска да дава от тези неща,щом го е преценил за правилно.И аз преди разсъждавах като теб,че детето ми няма да вкуси нищо до училищна възраст,но за щастие си промених мнението.

А,allana сама се определя като строг родител,аз не я познавам,за да я окачествявам.

# 99
allana - веднъж казваш, че си строга и може би трябва да отпуснеш малко, след няколко поста споделяш как "Сега изяжда цялата кутия. Става и лошо, спира за малко и после пак продължава. "
Последно? Защото това второто... мисля няма на къде повече да отпускаш.
Преди не обичаше и изобщо не е ядяла нито рядко, нито често, нито въобще. Изведнъж започна много да иска и за мое изумление изяде цяла кутия, беше на гости на баба си и там са я почерпили, аз хванах само края, когато отидох да си я прибера. От този ден започна ежедневно да настоява за шоколад и аз наложих строги мерки и понеже нямам абсолютно никакъв опит с това, (както казах до момента не ядеше, сигурно за първите 5г от живота и се събират по-малко от 20гр шоколад), реших да попитам колко често е нормално да разрешавам. Очевидно беше, че ще ми се налага да измисля някаква граница, защото нито мога да кажа "Добре, яж по една кутия наведнъж", нито винаги да отказвам.
Така ясно ли е вече?
Четейки темата стигнах до извода, че разумната граница е един път седмично по нещо малко. Обикновено иска ozmo cornet или Milka oт малките. Е, тя иска голям, но се спазарихме на малка. Правилото вече се установи и за сега няма драми, съобразява се. Естествено, ако сме на гости не мога да забранявам да си вземе от почерпката и тогава гледа да се възползва от екстрата.
На почти 6г е.
Вярвам, че бях изчерпателна, но ако има още някакви неясноти относно семейната история, строгостта ми или мотивацията ми да пускам тази тема, не се колебайте да питате  Laughing

# 100
Четейки темата стигнах до извода, че разумната граница е един път седмично по нещо малко.
Не, според мен и опита ми, това не е начина. Така детето все остава искащо още и още, вечно неудовлетворено, фокусирано върху желанието си.

Начина е да спреш да купуваш, а когато все пак купиш или му донесат или го почерпят да му дадеш да си изяде цялото лакомство наведнъж. Това "може ли да си взема един бонбон - не сега, след ядене, но само един" само задълбочава проблема.

# 101
  • София
Начина е да спреш да купуваш, а когато все пак купиш или му донесат или го почерпят да му дадеш да си изяде цялото лакомство наведнъж. Това "може ли да си взема един бонбон - не сега, след ядене, но само един" само задълбочава проблема.

Съгласна съм с това на 100%. Не купувам неща, които не смятам, че децата трябва да ядат. Освен това не ги водя с мен в супермаркета.

# 102
  • София
Здравейте,

прекрасен въпрос относно всички лъскави и сладки лакомства!
Ние у дома имаме ограничения относно продуктите съдържащи маргарин и изк.консерванти.
Почти всеки ден "разрешавам" шоколад с краве масло по няколко парченца, бисквитки Милка само за малката след детска градина и до тук.
Не купувам кроасани, кексчета, вафли, шок.десертчета, зрънчо и оттам и по-малко ги виждат и по-малко ги консумират.
Но рекламите определено действат не добре върху вкусовете на децата.
Не ги одобрявам и гледам да не гледат много ТВ, а повече да играят.

Успех и хубав ден   bouquet

# 103
Кой е този шоколад с краве масло?

# 104
  • София
Кой е този шоколад с краве масло?

Например Милка млечен, виж съдържанието, мисля, че той е единствения Милка шоколад с краве масло, другите са с хидрогенирани мазнини. Има и др.марки, например в Лидъл има също шоколади без хидрогенирани мазнини.
Хубав ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт