Въпрос за "лакомствата"

• 7 535
  • 110
  •   1
Отговори
# 105
Не можах да се справя с тези навици. Големия беше добре, додето не тръгна на училище. Там повечето деца се тъпчат с всякакви боклуци и той това да пробва, онова....сега стой та гледай.
Има ограничения. По 1 макс. 2 по-дребни нещица. Например вафла и малко шоколадче на Милка през целия ден.
Много обичат сладко, какво да правя...Задоволих се с ограниченията и вечните обяснения за вредата на сладкото...и дано сами да осъзнаят и да си поставят забрани за напред.

# 106
Ще осъзнаят със сигурност.Брат ми като малък беше "наркоман" за сладко.Не познавам човек,който е изял толкова сладко през живота си - до обяд беше в сладкарницата,следобед майка след работа не спираше да върти сладкиши.

Не го е спирала,нито ограничавала.Все си викаше,че ще дойде време и ще му омръзне.Желанието му започна да намалява горе-долу след 9-10 клас.Сега е на 36г.и хапва по 1 парче торта на някой празник 4-5 пъти годишно и по толкова шоколадови бонбони.

А и не се е отказал,защото сладкото му се е отразило по някакъв начин - напротив,няма нито развалени зъби,нито наднормено тегло и е напълно здрав.Вярно,че сега се влагат всякакви боклуци в производството на тези неща и дечицата,които искат да хапват повече е нужно да им се казва,че е вредно и те сами да се откажат,а не да бъдат ограничавани.

# 107
  • София
Ще осъзнаят със сигурност.Брат ми като малък беше "наркоман" за сладко.Не познавам човек,който е изял толкова сладко през живота си - до обяд беше в сладкарницата,следобед майка след работа не спираше да върти сладкиши.

Не го е спирала,нито ограничавала.Все си викаше,че ще дойде време и ще му омръзне.Желанието му започна да намалява горе-долу след 9-10 клас.Сега е на 36г.и хапва по 1 парче торта на някой празник 4-5 пъти годишно и по толкова шоколадови бонбони.

А и не се е отказал,защото сладкото му се е отразило по някакъв начин - напротив,няма нито развалени зъби,нито наднормено тегло и е напълно здрав.Вярно,че сега се влагат всякакви боклуци в производството на тези неща и дечицата,които искат да хапват повече е нужно да им се казва,че е вредно и те сами да се откажат,а не да бъдат ограничавани.
Съгласна съм до някъде с теб, но трябва да имаме предвид, че преди 30 години вафлите бяха вафли, сухите пасти бяха пасти, т.е имам предвид, че в днешно време се използват много консерванти, хидрогенирани мазнини, палмово масло, аспартам вместо захар и ....... Вижте само съдържанието на кроасаните или любимите зърнени закуски на децата ....това за мен е достатъчно да се опитам да намаля предлагането им към моите деца. И точно поради това и аз като майка ти майсторя разни кремчета, кексчета, баници и др.подобни. Дори мога да ви дам рецепта за домашни овесени сладки със орехи, шоколад или др.ядки

# 108
  • софия

Съгласна съм до някъде с теб, но трябва да имаме предвид, че преди 30 години вафлите бяха вафли, сухите пасти бяха пасти, т.е имам предвид, че в днешно време се използват много консерванти, хидрогенирани мазнини, палмово масло, аспартам вместо захар и ....... Вижте само съдържанието на кроасаните или любимите зърнени закуски на децата ....това за мен е достатъчно да се опитам да намаля предлагането им към моите деца. И точно поради това и аз като майка ти майсторя разни кремчета, кексчета, баници и др.подобни. Дори мога да ви дам рецепта за домашни овесени сладки със орехи, шоколад или др.ядки
Искаме рецептата!!!

# 109
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми е почти на 4 години ,старая се да я науча да се храни здравословно.Не я ограничавам , но преди да излезем на детската площадка в 10 сутринта и давам 1 банан или някакъв друг плод.
На площадката винаги една от бавачките носи 2-3 пакета чипс и бонбони и черпи наред. Детето си
взема, но не ги яде.В магазина се случва да си поиска шоколадово яйце или гризки заради играчката-от яйцето изяжда половината, а гризките не ги харесва защото и лепнели по зъбите.

# 110
  • София
Здравейте!
Иска ми се да си сверя часовника по един въпрос. Какво количество вафли, шоколади, кроасани, Барни-та и други дивотии от този сорт, смятате, че е нормално да ядат децата на ден?
Според вас лично къде е границата? Налагате ли някакви ограничения (ако се налага) или не?

Шоколад му дадох наскоро, облизваше се цял час след това.
Какао пие, но слагам една чаена лъжичка на чашата с прясно мляко.
Не изпадам в крайности, просто предлагам от всичко по-малко, защото няма да мога вечно да го пазя, а вижда и приятелчетата му как ядат.
Каквото мога, му правя вкъщи, рядко купувам. Няколко бисквити, кроасани също съм му правила, яде, защото обича сам вече всичко да прави. Навън често го черпят човека и той не казва "не"  Laughing
Кремчета също яде, но не от нишестените, а домашни - добавям бисквити, какао, счукани ядки, плодове, не е отказвал.

Общи условия

Активация на акаунт