ВИСЯЩОТО КАФЕ

• 25 000
  • 456
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Цитат
Преди малко ни писаха от Сдружение на заведенията в България с 6 657 члена. Идеята е Висящо кафе в България. Искат да се включат! Всичките!
Одобрявам напълно!

# 106
От същата страница:
"Бирохолици
Нас веднага ни настигна аналогичната идея за "висяща бира". Замечтахме се как във всеки град, във всеки бар, там някъде ни чака нашата висяща биричка, потна и нетърпелива да я погълнем... ех"
 Mr. Green

# 107
Много ясно, че всичките кафенета ще искат да се включат, като ще се плащат 2, а ще се дава 1:)

# 108

Да, но на тези хора алкохолът не само, че не им е най-големия проблем като спят по пейките и храстите, докато аз прибирам уличните котки на топло, ами най-вероятно и алкохолът им помага да оцелеят и физически и психически. Брутално, цинично, но е така.

Напротив. Точно алкохолът им е най-големият проблем и повечето от тях спят по пейките и храстите, именно защото са алкохолно- или наркозависими.
Проблемът е прекалено сериозен и трябва да си се сблъскал отблизо с него, за да го проумееш. Само с гледане през витрините на кафенетата и минавайки с колите покрай контейнерите не става.
Което не означава, че тези хора нямат нужда от помощ, имат, но не от алкохол и цигари, а от лечение. Ако сте толкова загрижени за тях, хванете поне един за ръчичка и му платете лечението. А ако случайно не е зависим, намерете му работа, дом, нещо, от което наистина се нуждае. Малцина от тях са родени на улицата, повечето са имали дом, семейство, образование, работа...
Кафенцата не са за бездомниците, а за вас самите - да се самовъзхитите колко сте бели и добри.
Ама коя пък съм аз да ви преча...

# 109
Сийке, наистина ли смяташ, че единствено осигуряването на дом, работа и лечение може да се нарече помощ, а всичко друго заслужава присмех? 
 И защо личните вълнения на решилия да остави един лев са ви толкова важни?

# 110
  • Fort Worth, TX
И аз това се питам?Който има и иска нека купува, който не иска да не го прави, без да дава акъли и да си мисли,че е винаги прав.

# 111
Аналогията на висящото кафе, която отдавна се практикува в България, е висящият обяд - отсипваш от манджата си в един буркан и закачаш на кофата за боклук. Най-много 15 минути да се застои. Е, не е така красиво като написаното в историята за кафето, но със сигурност обядът отива по предназначение.

# 112
Кафенцата не са за бездомниците, а за вас самите - да се самовъзхитите колко сте бели и добри.

На никого не пречиш, но като питаш да ти отговоря. Никоя не си, че да казваш кой какво на кого да дава. Това за самовъзхитата - без коментар. Много ниско слизаш.

# 113
Когато искам да помогна първо си проверявам каузата- и тук, във форума има доста истории на деца и възрастни, които имат нужда от помощ, доста често купувам нещо за ядене на бедни хора.
Според мен, ако наистина човек иска да помогне на някого би било добре поне малко да се замисли на кого и с какво иска да помогне, а не просто, анонимно, без никакви ангажименти и без мисъл да оставя "висящи" неща. Още повече че не се знае дали и до кого достига поръчаното....

# 114

По-точно не бих могла да го кажа.За мен по-удачно е да дадеш конкретно или закачането на храна до контейнера.Едно кафе е един хляб.Но друго си е в заведението Пена да види колко ди щедър,да имаш публика и аплодисменти,нали.

# 115
А възможно ли е да си провериш много добре каузата без да се обвържеш емоционално? Аз например, имам лични причини, поради които не искам да се запознавам с нещастните съдби на нуждаещите се от помощ. Което не означава, че анонимно и без ангажимент не бих могла да съм полезна.

# 116
  • град-държава
А защо трябва да има някакво противопоставяне изобщо?  Crazy
Какво общо има инициативата с благотворителност... това е просто жест (на и за добро настроение примерно), какво толкова и защо да го няма и нека всеки, на който му е близка тази идея да я прегърне.
Разбира се, че едно кафе няма да нахрани някого, нито ще намери дом на бездомен и т.н. - единия хляб решава проблема точно, колкото и едно кафе.
Каква приспана/купена съвест, тотални глупости, за благотворителност и помощ ли се говори изобщо с толкова негативна нагласна?
Всеки е свободен да прави каквото иска, да участва в инициативи, които са му близки, да помага или да не помага, да осинови лъвче или да храни дом за изоставени и кой е този, който ще го сочи с пръст  - не твоята идея е зла, безполезна и ти си онзи, който според мен е лош човек с гузна съвест, онази другата е тази, която те прави този, който намирам за добър и прекрасен. Crazy

# 117
  • София
а за вас самите - да се самовъзхитите колко сте бели и добри.
Та, аз съм си бяла и добра по природа. Каква самовъзхита да търся в себе си. Не е необходимо. Минавам, плащам, доволна съм от себе си, че съм се сетила за някой друг.  Елементарен жест на доброта, нищо повече. Тук какво ли не се изписа, че си плащаме за греховете и за чиста съвест. Какви грехове, какви съвести, това е нещо нормално да помогнеш на друг, който е по-зле от теб. А и какви грехове чак толкова големи мога да имам, че да искам да  си ги изплащам по този начин..глупости.  newsm78  Идеята е добра и дано да допринесе нещо хубаво на този, който си няма. Това е. Елементарно. Едното кафе....

# 118
  • BG
СУПЕР! ПЪРВОТО "ВИСЯЩО КАФЕ" В "RED HOUSE" ВЕЧЕ Е ФАКТ Simple Smile))

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 12:20 от Benisima

# 119
  • София
Още вчера се постна снимката. Peace

Общи условия

Активация на акаунт