ВИСЯЩОТО КАФЕ

• 25 000
  • 456
  •   1
Отговори
# 120
Аз мисля, че подобна инициатива в България не може да бъде като хората.
В смисъл, че ще се злоупотребява от хора, които нямат нужда от помощ, но просто за авантата ще пият от висящите кафета.
Може да съм прекалено скептична и да не е така, но това ми изниква първо в съзнанието...
Иначе идеята е повече от страхотна!

# 121
  • Linz
Идеята е много добра. Но като идея и комунизмът е добър.

# 122
  • BG
Още вчера се постна снимката. Peace

Оф, ми аз де блях?  Blush  Сори!  Peace

# 123
  • Другата България
Когато искам да помогна първо си проверявам каузата- и тук, във форума има доста истории на деца и възрастни, които имат нужда от помощ, доста често купувам нещо за ядене на бедни хора.
Според мен, ако наистина човек иска да помогне на някого би било добре поне малко да се замисли на кого и с какво иска да помогне, а не просто, анонимно, без никакви ангажименти и без мисъл да оставя "висящи" неща. Още повече че не се знае дали и до кого достига поръчаното....
Изцяло подкрепям мнението Peace
Не че идеята е лоша, напротив, мисля всеки ще отдели левче за нещо подобно-дали ще  екафе, дали храна....но когато има конкретен адресат на това някак нещата са по-.....изчистени, поне за мен.Не искам да съм бяла и добра, дори мисля, че не съм такава, но постоянно ни заливат призиви за болни и нуждаещи се хора, при това повечето от тях млади Confused Sad, че гледам когато и с каквото мога да "помогна" на реален човек.Защото тук в БГ и този благороден почин би се опорочил и от манталитет, и от начин на мислене на определен тип граждани.

# 124
То наистина в България са единици хората, които не биха се възползвали от Висящо кафе. Нали знаете максимата - шамар да е, аванта да е.  Laughing Всички знаем какво се случва и как напереният псевдозаможен българин се променя рязко, когато излезе нещо безплатно някъде. Simple Smile

# 125
  • n/a
Културата на благотворителността предполага
и двете страни (творителната или получателна-
та) да са със сходен мироглед. Разминат ли се -
нищо няма да се получи или ще е нещо, толко-
ва далеч от изначалния си замисъл, че се губи
всякакъв смисъл.

# 126
Висящото кафе не е кауза за подпомагане и благотворителност, а жест и начин на общуване. Нещо като разширен вариант на това да кажеш "Добър ден" в асансьора.

# 127
Е, тогава е още по-безсмислено начинание.

# 128
  • Другата България
Абсолютно!   Peace

# 129
  • София
Интересно ми стана, как точно си го представят изпиването на кафето възторгналите се от идеята, съвсем практически? Какви хора ще влизат да си търсят, и откъде ще знаят къде да пробват?
Аз също клоня към мнението, че е по-добре помощта да е адресирана към конкретен нуждаещ се, и че има голяма вероятност да се опорочат нещата.

# 130
  • София
Аз ще изчакам да видя, дали реален човек ще се възползва от подареното кафе.
Иначе, ако инициативата потръгне, това е добре и от гледна точка на собствениците - реклама, оборот....

# 131
  • София
Интересно ми стана, как точно си го представят изпиването на кафето възторгналите се от идеята, съвсем практически? Какви хора ще влизат да си търсят, и откъде ще знаят къде да пробват?
Аз също клоня към мнението, че е по-добре помощта да е адресирана към конкретен нуждаещ се, и че има голяма вероятност да се опорочат нещата.
Не съм изчела темата, за което  се извинявам.
Съгласна съм с Лято!

Стана от мухата слон, според мен.
Уважаемата авторка прочела историята във ФБ, споделила я, тя се харесала на страшно много хора, за часове обиколила нета, дет' се казва.  Simple Smile
От там някой хитрец - тарикат  вижда огромния интерес ....... и яхва вълната.
Инициативата е добра, но неприложима у нас, по мое мнение.
Идеята е от Италия, където пиенето на кафе си е традиция и  доста се различава от нашата. Хората влизат, поръчват и пият буквално на екс  едно късо и продължават. Поне това са моите наблюдения.  Simple Smile

# 132
  • София
Бих пазарувала висящи хлябове. Идеята е прелестна! Нека се разгръща и дано не се злоупотребява.

Голият скептицизъм е също толкова безсмислен колкото подарък кафе Wink Но всяка гениална идея първоначално е била категоризирана като нещо, което няма да проработи.

ПП. Хм, за мързеливата циганска напаст не бях се замислила...  Thinking Но все пак, търговците могат да преценят дали да дадат висящия хляб на търтеите от малцинствата... 

# 133
  • Бургас
Аз-ще-чакам"висящата-бира." Mr. Green

# 134
  • София
Аз-ще-чакам"висящата-бира." Mr. Green

Много смешно! А висящ *** няма ли да чакаш?...

Общи условия

Активация на акаунт