ВИСЯЩОТО КАФЕ

• 25 000
  • 456
  •   1
Отговори
# 270
Оф,стига глупости-щом изказваме мнение с неодобрение,значи се чувстваме задължени.Но ако така ви е по-угодно да си го тълкувате,ок.Но темата не е с рекламна цел,за да се пишат само положителни коментари,нали?!

# 271
Големи глупости!
За благотворителност може да се говори, когато се помага на някой, който има нужда от помощ.
А не просто да си правим жестове и да се лигавим...
И зададена така, темата ще има и положителни, и отрицателни коментари. Свиквайте!  Flutter

# 272
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не знам колко хора се замислиха, че тази инициатива, която е по- подходяща и разпространена сред кварталните кафета и магазинчета, а не сред веригите магазини, всъщност подпомага и въпросните малки обекти, защото дори с малко увеличава оборота им.

# 273
Не знам колко хора се замислиха, че тази инициатива, която е по- подходяща и разпространена сред кварталните кафета и магазинчета, а не сред веригите магазини, всъщност подпомага и въпросните малки обекти, защото дори с малко увеличава оборота им.

Именно де.Това го повтарям от началото на темата.Ползата от инициативата е единствено за нечии бизнеси.И дай сега да се юрнем да купуваме висящи стоки под красивата идея уж за човечността,за да напълним на търговците кесиите.Това е,което ме дразни-че уж под благородна кауза се цели единствено повишаването на оборотите.Злоупотребява се с наивността и добрите намерения на хората.

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 15:42 от Мидичка

# 274
Аз предлагам всяка тема да се обозначава Позитивна/Негативна и така да не се допускат коментари, различни от посланието Mr. Green

# 275
  Няма нищо лошо да се повиши оборота на малките магазинчета, нали трябва да се подкрепя дребния бизнес.

# 276
Именно де.Това го повтарям от началото на темата.Ползата от инициативата е единствено за нечии бизнеси.И дай сега да се юрнем да купуваме висящи стоки под красивата идея уж за човечността,за да напълним на търговците кесиите.Това е,което ме дразни-че уж под благородна кауза се цели единствено повишаването на оборотите.Злоупотребява се с наивността и добрите намерения на хората.

Тия нечии бизнеси дават нечии заплати, та нуждаещите се от подаянията на такива като теб са по-малко. Що за злоба в дребните ви душици, та намесвате бизнеса в случая? На фона на 2000 фалирали малки предприятия за мин.година, с по 4-5 раб. места минимум във всяко, сметни си колко хора са изпаднали в немилост без работа и с деца навярно. Ако това ще помогне на няколко фирми да не фалират и работниците им да имат заплати, защо пък не?
Да не говорим, че това нещо не е измислено вчера и не в България, и то от хора с много чисти намерения.
Мислех, че ще се изроди самото получаване на висящата стока, но не и че ще се злобее срещу ентусиастите на идеята ooooh!
Много оскотял народ сме. Мани.

# 277

Какво разбираш под нечии бизнеси? Аз, оставяйки свободно нещо, не го оставям в кафенето на Иванчо, когото виждам за първи път, а го оставям на Мария, която познавам от години, разговаряла съм за какво ли не, знам, че е черпила не веднъж и дваж бедни съседи точно с кафе, знам, че държи кафето повече заради социалните контакти, защото е пенсионер, а печалбата е минимална и в момента много трудно оцелява. И не смятам, че този увеличен оборот /200 лв. месечно, от които колко да е нейната печалба  newsm78/ ще я направи богата.

# 278
  • град-държава
Що за наглост си позволяват, да изкарват пари...  Crazy

# 279
Що се правите,че не разбирате?

# 280

Тия нечии бизнеси дават нечии заплати, та нуждаещите се от подаянията на такива като теб са по-малко. Що за злоба в дребните ви душици, та намесвате бизнеса в случая? На фона на 2000 фалирали малки предприятия за мин.година, с по 4-5 раб. места минимум във всяко, сметни си колко хора са изпаднали в немилост без работа и с деца навярно. Ако това ще помогне на няколко фирми да не фалират и работниците им да имат заплати, защо пък не?
Да не говорим, че това нещо не е измислено вчера и не в България, и то от хора с много чисти намерения.
Мислех, че ще се изроди самото получаване на висящата стока, но не и че ще се злобее срещу ентусиастите на идеята ooooh!

Не мога да разбера, защо винаги, когато някой има проблеми с нечии поведение, почва да обижда животните?

Хайде, да се разберем. Животните са прекрасни.

# 281
...
Ако това ще помогне на няколко фирми да не фалират и работниците им да имат заплати, защо пък не?
...

Т.е. идеята е - да се подпомогне бизнеса на кварталните бакалии и кафенета и работещите в него, а не толкова онези, които не могат да си платят едно кафенце или хляб, така ли? Откакто се взеха някакви нищожни мерки срещу сивата икономика, сума народ фалира май.
Срещу ентусиастите аз не видях някой да злобее. Но виж, срещу тарикатите, пиещи и хапващи на аванта, видях възмутени! Злоба и възмущение са съвсем различни неща.
Да, оскотял народ сме и точно затова трябва да мислим повече... Преди да се впуснем да копираме всичко и дословно от онези с чистите намерения, трябва да си оправим начина на мислене...

# 282
Т.е. идеята е - да се подпомогне бизнеса на кварталните бакалии и кафенета и работещите в него, а не толкова онези, които не могат да си платят едно кафенце или хляб, така ли?

Така ти я виждаш. А аз виждам - с един куршум, два заека.

# 283
...
Ако това ще помогне на няколко фирми да не фалират и работниците им да имат заплати, защо пък не?
...

Т.е. идеята е - да се подпомогне бизнеса на кварталните бакалии и кафенета и работещите в него, а не толкова онези, които не могат да си платят едно кафенце или хляб, така ли? Откакто се взеха някакви нищожни мерки срещу сивата икономика, сума народ фалира май.
Срещу ентусиастите аз не видях някой да злобее. Но виж, срещу тарикатите, пиещи и хапващи на аванта, видях възмутени! Злоба и възмущение са съвсем различни неща.
Да, оскотял народ сме и точно затова трябва да мислим повече... Преди да се впуснем да копираме всичко и дословно от онези с чистите намерения, трябва да си оправим манталитета първо...

За мен това не е първоначалната идея, а допълнителен плюс.

А кой и къде е видял авантаджии, разкажи по- подробно.

Как точно според теб се оправя манталитет?  Защото според мен се оправя точно с такива постъпки, а не с приказки, че трябва да се оправим. Но е интересно да чуя за другите начини за оправяне на манталитет.

# 284

Виждам,че не можеш да мислиш,затова специално за теб ще го кажа кратко-не вярвам в искреността на каузата нито от страна на търговците,нито на ползвателите.

Общи условия

Активация на акаунт