На море в Гърция 2013 - III

• 82 308
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте на всички! До сега не сме ходили на море в Гърция. Евентуално ще пътуваме с кола и поради тази причина сме решили да не отсядаме на юг от централна Гърция. Това, на което държим е плажът - да не е скалист, пясъкът да е ситен, а водата-кристално чиста, да наподобява тропически плаж. Нещо такова: http://gr-beaches.com/saliara_beach_or_marmaro__thassos__greece.en.aspx . Много ще съм благодарна, ако ми препоръчате определена местност или плаж! Благодаря предварително!
Vicviki,
Миртос на Кефалония и Егремни бийч на Лефкада отговарят напълно на условията ти. Обаче, и двете места са сравнително девствени, изолирани, където и да отседнете, се ходи с кола до въпросните плажове.

Параход, прощавай но нито Миртос на Кефалония, нито Егремни бийч на Лефкада отговарят на нейните условия!И двата плажа са скалисти, Миртос са си камъни отвсякъде и никак ситни,а Егремни е с много, много ситни камъчета, но не и пясък.

Темата е станала интересна, много даже!

# 511
Да ,да да, точно това. За Белица знам, но Бг не ме влече изобщо, все гледам по Европа да щъкам, нагледала съм се на туристи и лятно море. За костенурки не бях чувала, знам за една ферма с коне, която я държи една холандка, но там са повечето младежи.А и искам нещо по-различно от плаж-хотел.Лятото работя, другото време  съм си в къщи и имам време за пътуване.Параход, благодаря много за инфото, достатъчно ми е, ще си резервирам още сега.

# 512
Да се върнем на кулинарната тема, викам аз. Големи завоЙ  в последните постове.
Сериозно  - искам да питам знаете ли как се казва една гръцка салата с риба тон и аншоа, почти гладка консистенция като тарама, но се усещат частичките риба, има  някаква зелена подправка и е със светъл пясъчен цвят.

Аз като един отявлен чревоугодник (в зодията ми е, това ми е вечното извинение) да повдигна пак този въпрос.... Стана ми много любопитно, а и обичам рибна салата.

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 16:12 от Анонимен

# 513
Аз съм на мнение че трябва да се посещава нашето море

# 514
  • с/у ОколоМръсТното
Аз съм на мнение че трябва да се посещава нашето море

аааа, само този бетонен и хорски ад не ни го вменявай Naughty
Аз пък харесвам Блед и не мисля, че има нещо лошо в тона й. Още повече, че отдавна не ходим по (лъскави) хотели, но пак отварям чат-пат някой нейн линк за такъв.

Мерси на момичетата   bouquet, споделящи за Пелион. Доста се запалих. Но при нас всичко е спонтанно и непланувано, така, че може и да не ме огрее тази дестинция.

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 16:12 от Vivi

# 515
  • София
Имам огромно желание някой да сподели нещо за Парга.Най-вече ме вълнува плажа пясък ли е или камъни и водата топла ли е.Отделно се чудя на Пелопонес откъм Италия има ли хубави местенца за посещение.

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 12:35 от veka

# 516
Имаме промяна в плановете за почивка и то генерална....от Турция къ Гърция Laughing
Сега резервирах през букинга, за Паралия Катерини. Някой може ли да помогне с малко информация,ще пътуваме аз,половинката и детенце. Как са плажовете,цени на шезлонги,матраци,атракциони и т.н. Praynigмного моля, не съм фенка на тази дестинация и нямам представа от почивката по тези места. Всичко ще ми е от полза  bouquet

# 517
  • София
Така, така... wavey малко остана до петък, когато ще стягам багажа за пътешествието   car003 newsm41 За сега планът е символичен, т.е.имам план само за първите два-три дена от общо 10: тръгване в събота сутринта, посещение на Вергина (близо е до Вериа), после спане някъде до Метеора. На Цветница разглеждане на Метеора, и газ по пътя за Игуменица, спане някъде към Парга. И после какво да посетя по пътя към Лефкада? За островите Лефкада и КефалонЯ прочетох доста, но до там къде да спрем за културно-историческа отмора?

# 518
Моля, който пътува тези дни (преди 1-ви), ако има възможност и нет да сподели как е пътя преди границата. Нали има отбивка от няколко километра и в друг форум четох, че е доста неприятно -  както пътя така и скоростта.

bouquet

# 519
  • София
monikss можеш да прочетеш какво написах в темата съвсем скоро за Паралия Катерини. При малко свободно време ще ти дам още информация и хотели за семейството. Поздрави....

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 16:12 от Vivi

# 520
Viper,
Йоанина става идеално за "културно-историческа отмора". Но е преди Игуменица и Парга.
То Парга-Превеза са едни 60-ина километра.

# 521
  • София
Имаме промяна в плановете за почивка и то генерална....от Турция къ Гърция Laughing
Сега резервирах през букинга, за Паралия Катерини. Някой може ли да помогне с малко информация,ще пътуваме аз,половинката и детенце. Как са плажовете,цени на шезлонги,матраци,атракциони и т.н. Praynigмного моля, не съм фенка на тази дестинация и нямам представа от почивката по тези места. Всичко ще ми е от полза  bouquet

monikss за теб относно Паралия Катерини. Не те съветвам да си взимаш хотел в самото селище. Както вече казах плажа е доста оскъден пред малкото хотели, които го имат. Навсякъде е пренаселено от хотели и магазини и детето няма къде въздух да си вземе. Предлагам ти да погледнеш този хотел: http://www.hotelaperio.gr/
Намира се съвсем близо да селището на 10мин. пеша. Пред него, през улицата разполага със собствен плаж, шезлонги и чадъри, които влизат в цената на стаята ако си гост. Ако изберете друг хотел, може също да ползвате неговата база, но с цена 6 евро на ден/поне толкова беше/.
Хотелът разполага с 6 басейна, от които повечето за деца. Паркиране без проблем, в селището това е проблем. Стаите са широки, чисти и уютни. Единственият проблем е храната, ако държите на нея. Хотелът за да поддържа ниски цени не държи на нея. Ние сме отсядали в него за 60 евро през юни. Успех......

# 522
  • Europe

Къде точно на Пелион бяхте.От доста време препоръчваме курортчетата от Паралия Катерини на юг към Волос и Пелион като алтернатива на Тасос и Халкидики които напоследък са доста пренаселени с българи и румънци , а и ''човешкият живот е твърде кратък, а островите и плажовете твърде много за да повтаряме едни и същи места всяка година. '' Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Много е важно да се препоръчат конкретни хотелчета , комплекси , къщи за гости , таверни и т.н. защото много хора се страхуват да скочат в непознатото.

Страхуват са да скочат в непознатото - и то с основание. Пелион не е туристическо място. Това е много слабо развит от към удобства за летовниците район. Завоите са чудовищни, никъде по света не съм виждала такова чудо. Добре, че не ми пука от тях. Но хората, които трудно пътуват няма да си прекарат добре. Любителите на рибата и морските дарове, които отиват специално за това, също ще останат разочаровани. Там се ядат петли, зайци, цукини флауърс ... Аз лично обожавам риба и веднага щом открихме таверна където се предлагаше фагри си поръчах. Но така се натрових, че едва оцелях, без майтап. Но пък отслабнах  Joy  Вече ми е обеца на ухото, че в аптечката трябва да се носят и илачи за подобни гафове. Добре, че децата и мъжа ми по една случайност не ядоха от нея. А аз лакомията я опуках цялата. Аптеки аз лично не срещнах никъде, но чухме че имало на 2 места на целия полуостров!!!

Източните брегове са много красиви, но бурни и много ветровити - Потистика, Милопотамус, Мортиста. Т.е. с малки деца аз не бих рискувала. Западните брегове са лазурни и също много красиви, но в морето има много морски таралежи, обувките са задължителни и за малки и за големи.
Селцата са доста пусти - 2-3 таверни и 1-макс. 2 магазина (поне така беше през м.Септември 2012). Хляб, закуски и зеленчуци се пазаруват рано сутрин от разносни автомобили (тези с мегафоните), ако не сте от ранобудните, оставате на сухо. Но пък аз открих, че е готино денят ми да започва в 7:30-8:00 и да използвам пълноценно всяка минута от деня, вместо да се излежавам. Въпрос на нагласа е. Обичам Пелион - именно заради всичко, написано по-горе.

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 14:44 от aleina

# 523
  • В светлината на слънцето
Отделно се чудя на Пелопонес откъм Италия има ли хубави местенца за посещение.

Не е точно откъм Италия, но е много интересно място (тоест по-различно и леко нетипично гръцко - в някои от точките). Имам предвид областта Мани. http://www.thegreektravel.com/lakonia/mani.html Не мога да препоръчам конкретно място за отсядане, защото тогава бяхме гости на наши приятели-гърци, които имат в този район вила. Те ни развеждаха.

# 524
  • София
aleina , защо се е получило натравяне с риба при теб и какви са илачите всъщност? Аз нося обикновено една торба,но един или два повече няма да ми натежат.
Нашето семейство посещава Гърция по две причини чисто море, спокоен плаж и прясна риба и морски деликатеси, което автоматично означава Пелион не е за нас! Laughing

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 14:43 от veka

Общи условия

Активация на акаунт