На море в Гърция 2013 - III

• 82 245
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Не напразно тук е сниман знаменития филм с Пенелопе Крус и Никълъс Кейдж, Мандолината на Капитан Корели.

И понеже ми е един от любимите филми -да споделя, че в петък ще го дават по Нова  Hug

# 661
  • София
enny Наистина Порос и Скала са доста близо и едва ли има голямо значение къде сте. От едното място, спокойно може да отскачате до другото. Порос е малко по-населен и си има пристанище. В Скала има един доста романтичен плаж, сега се сещам някой наскоро търсеше нещо подобно. Цялата Кефалония е една безкрайна романтика и ако не бяха честите земетресения в миналото, сега щеше да е една ненадмината дестинация. Не напразно тук е сниман знаменития филм с Пенелопе Крус и Никълъс Кейдж, Мандолината на Капитан Корели.

Bled, мога леко да поспоря с теб.Да, Порос и Скала са близо за разстоянията на острова,но Скала е далеч по-пренаселена в сезона от Порос и е абсолютно логично.Плажът на Порос да е метър ивица камъни, дори не съм виждала плажуващи.Не намирам и нищо романтично в плажа на Скала,но хората са с различен вкус и възприятия, затова няма да задълбавам.Като цяло Скала е предпочитано място за хора с деца, защото повечето постройки са в близост до дългата няколко км пясъчна плажна ивица.
Колкото до земетресенията,то те не са спирали никога и съмнявам се някога да спрат,дано всеки който отиде има късмет да не се повтаря голямото земетресение от 1953 година.
И да неслучайно филмът "Мандолината на капитан Корели" е сниман на Кефалония, защото е по мотиви на невероятната /според мен/ едноименна книга на Луис де Берниер, чието действие се развива именно на остров Кефалония.Филмът е изключително тъп и слаб на фона на книгата.Както вече в друг свой пост писах аз определям острова като много,много различен във всяка негова част, някои наистина са романтични,а други драматични и т.н.

# 662
  • София
Параход много много  Hug

# 663
За тези които ползват ферибот утре!!!!!!

Сутринта по новините обявиха, че за утре е обявена национална транспортна стачка. Няма да се движат корабите и влаковете.

# 664
  • с/у ОколоМръсТното

Сутринта по новините обявиха, че за утре е обявена национална транспортна стачка. Няма да се движат корабите и влаковете.

http://www.blitz.bg/news/article/196856

много тъпо го правят, бре... Не стига, че са зян, ми още си позволяват.  Tired

# 665
  • София

http://www.blitz.bg/news/article/196856

много тъпо го правят, бре... Не стига, че са зян, ми още си позволяват.  Tired

Утре все пак е 1-ви май и гърците държат да го отбележат подобаващо,но аз все си мисля че фериботи ще има Peace

# 666
Здравейте, знам, знаааам, че някъде бяха обсъждани Afrodite Rooms в Паралия Врасна, както и самият плаж, но ако се намери поне едва добра душа да каже, че и двете биват, то ще съм безкрайно благодарна!

# 667
http://house-theodoroula-giota-sarti-chalkidiki.gr/index.php/en/
никъде не открих информация дали някой е ходил,интересува ме  много ли е отдалечено от центъра на Сарти, има ли къде да се храним наблизо, въобще всякаква информация относно този апартамент ще е от значение за мен.
В коя къща ще бъдете - Тодорула или Йота? Едната е баш в центъра на Сарти, другата малко по-настрани. Заведения има много.
Морето - ако времето се запази толкова горещо, ще е ОК.

Enny,
Порос е в гората. Плаж, както са ти казали, почти няма. Въпреки че е пристанището на Килини и е на 12 км от Скала, е доста по-изолирано от всичко останало.
Скала е бая по-туристическо - и като населеност и като attitude. Има приемлив плаж, има борова гора до плажа с хубава сянка, детски площадки и мнооого комари. Обаче! Веднага след Скала на запад почват изключителните плажове между Мунда бей и Кателиос.

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 10:54 от Параход

# 668
Момичета, да се похваля, моята одисея с чуденето за място и посока приключи  Mr. Green
Вече резервирах за края на юни в хотелчето, дето "измъкна от ръкава" Bled http://www.ioniantheoxenia.gr/ Peace
Букнах и една нощувка на връщане на Метеора  Wink поне като ни е на път
Сега приемам всякакви препоръки за района  Praynig

# 669
Ето още нещо за стачката от Министерство на външните работи:

http://www.mfa.bg/index.php?page=63&event_cat=2&event_id=1628

# 670
http://house-theodoroula-giota-sarti-chalkidiki.gr/index.php/en/
никъде не открих информация дали някой е ходил,интересува ме  много ли е отдалечено от центъра на Сарти, има ли къде да се храним наблизо, въобще всякаква информация относно този апартамент ще е от значение за мен.
В коя къща ще бъдете - Тодорула или Йота? Едната е баш в центъра на Сарти, другата малко по-настрани. Заведения има много.
Морето - ако времето се запази толкова горещо, ще е ОК.

Enny,
Порос е в гората. Плаж, както са ти казали, почти няма. Въпреки че е пристанището на Килини и е на 12 км от Скала, е доста по-изолирано от всичко останало.
Скала е бая по-туристическо - и като населеност и като attitude. Има приемлив плаж, има борова гора до плажа с хубава сянка, детски площадки и мнооого комари. Обаче! Веднага след Скала на запад почват изключителните плажове между Мунда бей и Кателиос.
В Йота ще бъдем, по-отдалечено е ,но не мога да преценя на какво разстояние е от центъра.

# 671
  • с/у ОколоМръсТното
*2K* - честито. Чакам с нетърпение разказа ти за района на Превеза + Парга...  Hug

# 672
Мама Лони,
не зная точно къщата, но така като я гледам на картата, определено извън града, до хубава част на плажа, в непосредствена близост до къмпинг Сарти.

# 673
  • София
veka Няма никакво място за спор, защото сигурно си напълно права. Били сме на Кефалония няколко пъти, мисля че познавам острова, но когато минахме през въпросните места беше далеч извън сезона. Нашата цел тогава беше обиколна и най вече  Mellisani Underground Lake и Drogarati Cave. На Порос имаше повече хора, явно заради порта, а плажа на Скала ми се стори, че в летният сезон ще бъде доста приятен, но по това време нямаше никой. Колкото за почивка винаги сме били в района на Argostoli и Lassi. Спирали сме два пъти в Argostoli и с круизен кораб. Поздрави

# 674
Здравейте, знам, знаааам, че някъде бяха обсъждани Afrodite Rooms в Паралия Врасна, както и самият плаж, но ако се намери поне едва добра душа да каже, че и двете биват, то ще съм безкрайно благодарна!
Касита, нищо не намирам. Сигурно е било в темата за Аспровалта и Врасна (има отделна). Хотелче Афродита има и в Керамоти, него сме обсъждали, обаче тоя - убий ме, не помня. Що не драснеш едно ЛС на Old Sport? Тя е местна в района.

Общи условия

Активация на акаунт