На море в Гърция 2013 - III

• 82 245
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
Параход, благодаря! Тя доста писа за разни места за нощуване в района. Мен само едно ме вълнува- става ли плажът, т.е. много ли е каменист?

# 676
Ами... много е различен, плажната ивица е километри дълга и има както по-каменисти участъци, така и пясъчни, както по-дълбоко влизане в морето, така и по-плитки заливи (към Ставрос). Най-добре я питай, не познавам района толкова детайлно, та да се ориентирам по местоположението на къщата за плажа пред нея.
Вероятно тя, като види къщата в гугъл, дори и да не я знае, не е проблем да ти каже каква е ивицата пред нея и какво има в околността. Поне аз съм така с добре познатите ми райони, картите са достатъчно ясни за човек, който поназнайва ландшафта.

# 677
Благодаря за отговорите, аз всъщност знам, че няма да ходим на плаж в Порос, а ще обикаляме това е ясно.. ама се чудех като има пристанище дали не е по-автентично като градче ли е, село ли е незнам и аз...Ще помислим.

# 678
  • София
Касита, не за плажа, а за самата къща, намерих това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=654513.msg22896073#msg22896073

# 679
  • България, София
Здравейте!
От скоро чета тази тема  Simple Smile Почти съм я изчела  Simple Smile Благодарности на всички безкрайно отзивчиви дами и господа. Много безценна информация споделяте, особено за неопитни като мен.
Досега не съм ходила изобщо в Гърция, но с приятелско семейство сме си харесали ето това местенце
http://www.calypso-village-resort.com/page.php?id=42
Въпросът ми към по - запознатите е дали имате представа от това място, плажът с пясък ли е или каменист, включително и във водата дали е пясък или камъчета? И последен въпрос: в коя част на юни е по - добре да се отиде, в смисъл ако е в първата половина водата дали ще се е затоплила достатъчно, та децата да се киснат на воля по цял ден? Ако пък е втората половина - има ли вероятност жегите да ни принуждават да стоим повече на климатик?

Предварително благодаря и се връщам 5 страници назад, за да ви доизчета  Simple Smile

# 680
Vivi, мерси! Касита резервира за една почивка само с половинката в непретенциозното Студио Александра. Пре букинг беше на стойност .... 20 Е!!!!!! Тамън да проучи бива ли го точно там района!

# 681
Благодаря за отговорите, аз всъщност знам, че няма да ходим на плаж в Порос, а ще обикаляме това е ясно.. ама се чудех като има пристанище дали не е по-автентично като градче ли е, село ли е незнам и аз...Ще помислим.
По-автентично - със сигурност. Обаче като ровех м.г., ми направи впечатление, че няма голям избор на места за настаняване и са някак по-старички. Ти нещо конкретно си харесала ли там?

# 682
  • София
veka Няма никакво място за спор, защото сигурно си напълно права. Били сме на Кефалония няколко пъти, мисля че познавам острова, но когато минахме през въпросните места беше далеч извън сезона. Нашата цел тогава беше обиколна и най вече  Mellisani Underground Lake и Drogarati Cave. На Порос имаше повече хора, явно заради порта, а плажа на Скала ми се стори, че в летният сезон ще бъде доста приятен, но по това време нямаше никой. Колкото за почивка винаги сме били в района на Argostoli и Lassi. Спирали сме два пъти в Argostoli и с круизен кораб. Поздрави

Bled, аз вече отдавна съм разбрала,че много хора в този форум ходят извън сезона на повечето от местата и имат изкривена представа за обстановката,за атмосферата и т.н. Кефалония съвсем не е Мелисани, Другарати, Миртос и Фискардо.Отделно повечето минават обиколно за 4-5 дни и после пишат, пишат, все едно през целия си живот са живяли там.

enny, Скала със сигурност е по-автентично градче, защото там можеш да разгледаш останки и от т.нар. стар град.Скала е ориентирана на юг и слънцето я огрява през целия ден.
Порос пък е на източния бряг, сред изумрудено синьото море в подножието на вечнозелената планина, някакси закътано е селището.В Порос при всички случаи температурата ще е по-ниска, отколкото в Скала.Това е предимството на планината, която го обгражда отзад.Мен ми харесват и двете,но са различни.Успех в избора! Peace

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 18:43 от veka

# 683
*2K* - честито. Чакам с нетърпение разказа ти за района на Превеза + Парга...  Hug
Благодаря Шани, то си е за честитене  Mr. Green след толкова чудене и смяна на посока --- то не бе Кипър, Крит, Олимп.ривиера, р-н Кавала, Закинтос ....  #Crazy направо се ошашавих  hahaha
Имам N-мейла с цени....вече врътнах няколко и с хотела ...нали пусто си падам по директната комуникация ...та не се стърпях и "преслушах" условията на агенцията директно от първоизточника  Grinning Много съм обнадеждена от девойката дето ми отговаря и се надявам да разказвам само хубави неща  Praynig

# 684
Кораби няма да има, както и метро, електрико, автобуси и т.н. Погледнах в официалния сайт.Нищо ново под слънцето, свиква се. Ще икономисат гориво и на следващия ден всичко кораби ще са тъпкани, което значи двоен оборот на кафенетата и бързото хранене. Лошото е, че не спират да стачкуват и  през лятото, туристите губят полети, плащат допълнително нощувки, остават недоволни.

# 685
  • София
Здравейте!
От скоро чета тази тема  Simple Smile Почти съм я изчела  Simple Smile Благодарности на всички безкрайно отзивчиви дами и господа. Много безценна информация споделяте, особено за неопитни като мен.
Досега не съм ходила изобщо в Гърция, но с приятелско семейство сме си харесали ето това местенце
http://www.calypso-village-resort.com/page.php?id=42
Въпросът ми към по - запознатите е дали имате представа от това място, плажът с пясък ли е или каменист, включително и във водата дали е пясък или камъчета? И последен въпрос: в коя част на юни е по - добре да се отиде, в смисъл ако е в първата половина водата дали ще се е затоплила достатъчно, та децата да се киснат на воля по цял ден? Ако пък е втората половина - има ли вероятност жегите да ни принуждават да стоим повече на климатик?

Предварително благодаря и се връщам 5 страници назад, за да ви доизчета  Simple Smile

velina_v, в самото хотелче не съм ходила и не знам точно какъв е плажа там. Наблизо на 2 - 3 км от Созополи по крайбрежния път в посока Неа Каликратия, пред хотел Georgalas има много добър организиран  пясъчен  плаж. Също и в Неа Каликратия (на 5-6 км от Созополи) плажът е хубав. В самото Созополи не съм ходила, а само на 2 км от него. Знам, че е много малко селце без нищо особено.
Що се отнася до температурата на водата, била съм първата петдневка на юни и водата ми беше малко студена. След 14 юни водата е чудесна, но вече определено има нужда от климатик. Всъщност, всичко зависи и от времето, но след средата на юни времето се стабилизира.

*2K* - честито. Чакам с нетърпение разказа ти за района на Превеза + Парга...  Hug
Благодаря Шани, то си е за честитене  Mr. Green след толкова чудене и смяна на посока --- то не бе Кипър, Крит, Олимп.ривиера, р-н Кавала, Закинтос ....  #Crazy направо се ошашавих  hahaha
Имам N-мейла с цени....вече врътнах няколко и с хотела ...нали пусто си падам по директната комуникация ...та не се стърпях и "преслушах" условията на агенцията директно от първоизточника  Grinning Много съм обнадеждена от девойката дето ми отговаря и се надявам да разказвам само хубави неща  Praynig

*2K*, ти поне намери хотелче Simple Smile. Аз за добро или зло ще почивам тази година в БГ. Кофти ми е, но дано есента се доредя за 2-3 дена някъде на бялото -  ("нашето си") Wink море. Sad

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 19:38 от bibi_2

# 686
  • България, София
bibi_2, много благодаря за отговора.
Ние сме замислили 8 нощувки от 10 - ти юни, та дано до тогава моренцето се е стоплило  Simple Smile Днес дори звънях на телефоните за контакт и ми казаха, че имали вече клиенти, които се къпели в морето.
Това, че селцето няма забавления не ме притеснява. Ние търсим спокойствие и тишина. Целта ни е децата да играят колкото се може повече навън.
Живот и здраве, като се върнем, ще споделя отзиви  Simple Smile

# 687
bibi_2 и ние след 2 лета тук слава богу всичко беше супер и само по 1 уикенд в GR ... мъжа ми беше категоричен ..."Не знам какво ще го мислиш, но гледаш само на юг" ... и аз се отгледах  Joy
Важното е почивка и море да има ...а бялото няма да избяга  Peace

# 688
  • София
Аз сега съм с директен въпрос:)
Някой случайно да е бил тук?

http://bg.sithoniagreece.com/sithonia/vourvourou/%D0%BD%D0%B0%D1 … 0%B0%D0%BD%D0%B0/

# 689
Здравейте - бихте ли ми препоръчали агенция (гръцка или българска), която да ми помогне с квартирите? Искаме да сме във Вурвуру, така че някой който работи с / в Ситония.

bouquet

Четох, четох, кликах по къщи и страници, писах на разни - много малко ми отговарят, и все няма места, а сме голяма група  ooooh!

Много благодаря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт