не видях подобна тема и за това си позволявам да отворя нова,ако не е уместно,моля модераторите да ме извинят...

Родих преди 9 дни със секцио по спешност,в 27г.с. момченце с тегло 840гр,което е в кувьоз и наддава добре-сега е 1060гр...

Мъниче е,но ще порасне и след като достигне нужното тегло ще си го вземем в къщи.Кърмата ми дойде на третият ден,като първото ми цедене беше успешно и успях да замразя 80мл коластра,за да мога да му я дам когато си дойде у дома.От тогава се цедя редовно на 3-3,5 часа,но количеството,което успявам да изцедя от двете гърди общо е 20-40 мл.За сега това му стига (тъй като нося кърма в неонатологията да му дават),но ми казаха,че количеството е малко и скоро няма да му стига.На ясно съм,че гърдите не са съвсем готови в 7 месец за тази мисия,но съм твърдо решена,че искам да кърм момченцето си когато си дойде в къщи...успявам и да замразявам по минимални мл,но искам да увелича количеството на кърмата,за да има и занапред.На ясно съм също,че ще е много трудно да поддържам кърмата си с цедене за месец-два...трудна задача е,знам,но съм твърдо решена,че искам да кърмя сина си!!! Купих си чай на Хип за кърмачки,пия повече вода,взимам си горещ душ или налагам компреси,ям сурови ядки...каквото съм прочела-правя!!!

Има ли начин да стимулирам или по-скоро да увелича количеството на кърмата си,за да успея да я запазя,докато мъника си дойде у дома?
БЛАГОДАРЯ!!!
Изцежданите количества са направо завидни, имайки предвид буреносното начало. Не забравяй, коремчето на едно доносено новородено на 3 дни е голямо приблизително колкото топче за тенис на маса и побира между 22-27 мл. Та какво остава за коремчето на едно преждевременно родено..Разбира се, че и твоето бебе ще порасти и с него растат и нуждите му и щом успееш да го сложиш на гърда да засуче сам, тогава ще е още по-леко. Дотогава, ако ти позволяват в неонатологичното отделение да го гушкаш и прекарваш повечко време заедно с него кожа-до кожа контак /т.нар. кенгурова грижа/ това е идеално и за неговото развитие и за лактацията. Факт е, че при майките този контакт спомага за повишаване на количеството кърма, отделно ползите за новороденото са безспорни. Дотогава би могла да опиташ да цедиш редовно, времеспесятващо е с добра двойна помпа, ако ли не много майки се изцеждат и на ръка. Това ти ще си прецениш как ти е най-удобно.
пред теб и майчината сила, която притежаваш!
Виждаш ли! Стават чудеса!