За релактацията...

• 791
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте ,искам честното ви мнение за релактацията!Случва ли се такова нещо ,има ли майки ,които са възвърнали кърмата си и при какви условия се получава.Четох ,че най-добрата помпа ,която мога да закупя е Медела Суинг.Кърмата ми е почти напълно спряла и усещам ,че това е последния шанс в близките дни да започна с опитите за релактация ,а не знам ,дали има шанс да се получи.  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 1
  • София
по принцип най-добрата помпа е бебето и то най-добре ще стимулира.Слагай го често да суче и го ръж,колкото поиска,пък ако ще и да повиси.В началото синът ми се е случвало да е с часове на гърдите ми.Може да си вземеш лактогонен чай - аз съм доволна от българският на Билек,хомеопатия - смучех рицинус комунис 5 СН  при всяко кърмене.Хапвай ядки,лук,жито.
 Иначе тази помпа е много хубава според мен и тя много ми помогна,когато бях тръгнала да правя мастит.

# 2
Аз ползвах Медела Мини Електрик и се родих. Но имах много мляко. Но когато от стрес дори и с помпата не се получаваше, слагах дребния и тръгваше.Та ако при теб е от стрес, дори и помпата няма да помогне.Успокой се, дишай дълбоко и изгледай някой хубав и весел филм да избягаш от действителността и после гушни бебо и докато гледаш пак нещо хубаво не мисли дали има или не и тя сама ще тръгне  Peace

# 3
Иска ми се да беше стрес или да си въобразявам ,но за съжаление не е.Доста фактори се натрупаха за спиране на млякото и вече почти нямам.Бебко суче ,той не иска да спира ,но суче докато има -демек 1-2-3 минутки докато изяде всичко и спира и нервничи.Аз също имах много кърма в началото ,даже имах 2 литра замразена ,но свърши отдавна.Причините при мен са кърмаческа стачка ,която продължи 2-3 месеца ,не искаше да се храни ИЗОБЩО ,ревеше на гърдата ,ревеше на шишето с АМ ,хранила съм го с лъжица едвам-едвам,беше нещо страшно.Разбира се кърмата намаля от несукане ,защото не се усетих да си купя тогава добра помпа и ползвах Томи Типи ,която си е посредствена.Тогава и цикъла ми дойде и същинската мъка започна.Половината месец има-другата се е случвало и капка да нямам ,буквално.Пълна суша.Почнах да вадя запасите  и така...
Не мога да разбера ,какво стана от този цикъл ,колко жени чета ,че си кърмят без проблем или с леко намаляване ,а мен ме пресуши!Друго идва ,той вече е на 7 месеца ,захранен е ,яде о-малко мляко ,въпреки това преди пюре го слагам на гърда ,оххх Simple Smile  Wink

# 4
На мен цикълът не ми влияеше, но при всяка е различно. Не се тормози-нали е захранено детето, все пак не е толкова малък, ако не стане, не стане   bouquet все пак досега щом си успяла  Hug
Иначе се сетих, че някои мацки от групата ни казаха, че като пият бира или ядят сварено жито имаха повече. пробвай първо това, че все пак помпата не е евтина и ако не стане с нея язък за парите. Аз моята, ако някой ден ми се наложи бих и сменила фунията и шишето и пак бих я ползвала. Много съм доволна. М/у другото, ако я вземеш и почне по слабо да дърпа се капе спирт в една дупчица и се пуска на празен ход малко-ако трябва ми пиши и ще ти дообясня. Че една позната така я подари-мислела си че се е развалила. И като ѝ казах се хвана за главата  ooooh!

# 5
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравей, аз имам опит с релактация със средното ми дете. По принцип да се възстанови млякото е възможно, но изисква доста усилия, търпение и нерви. Когато аз установих, че млякото ми е ужасяващо намаляло след тежко боледуване на бебето и отказ да се храни, предприех следните мерки - започнах да се изцеждам на всеки 1,5 - 2 часа, включително и нощем, както и да слагам бебето преди това на гърда (той в началото отказваше изобщо да яде, изсукваше някакви мин количества и аз после се опитвах да го дохранвам с пипета). Мисля, че първото увеличени усетих след около седмица, след това на всеки няколко дни количествата се увеличаваха и след няколко седмици имах достатъчно кърма, но си признавам, че беше много тежко, особено в първите седмици, също така се цедях с двойна електрическа помпа, без нея не знам дали щях да се справя.

Като консултант, това което мога да ти дам като информация сега е, че за да увеличиш количествата кърма е нужно да увеличиш стимулацията на гърдите, т.е. да започнеш редовно и пълно изцеждане на гърдите, като продължаваш да цедиш и няколко минути след като изобщо пускат нещо, щом суче, дори и за малко също е важно да му даваш да суче колкото може по-често, но без да го насилваш - само ако иска.(Предполагам след всички преживени перипети, вече знаеш, че повечето бебета са най-склонни да сучат когато са в сънено състояние, леката фаза на съня, спокойни и не много гладни.)
 Би могла да си направиш един режим на изцеждане през 2 - 2,5- 3ч. през деня и да включиш поне 1-2 нощни изцеждания/кърмения. Това, че бебчо вече яде и друга храна всъщност е хубаво - няма да ти се налага да достигаш големи количества.  Mr. Green
 Ако си здрава, нямаш някакви хронични заболявания и тн би могла да се посъветваш с ЛЛ и да започнеш да приемаш фенургрийк (сминдух) на капсули, ако са от  500 mg количеството е 7 – 14 капсули (общо) на ден, като най-често майките ги пият 3 пъти х 3 капсули на ден. При повечето жени има добър ефект за увеличаване на лактацията.
 Нищо не ти пречи да пробваш, ако това е важно за теб, но и да не се получи или да нямаш нужното време и нерви недей да се обвиняваш - правиш най-доброто за детето си и самият факт, че търсиш информация го доказва.   bouquet

# 6
На мен цикълът не ми влияеше, но при всяка е различно. Не се тормози-нали е захранено детето, все пак не е толкова малък, ако не стане, не стане   bouquet все пак досега щом си успяла  Hug
Иначе се сетих, че някои мацки от групата ни казаха, че като пият бира или ядят сварено жито имаха повече. пробвай първо това, че все пак помпата не е евтина и ако не стане с нея язък за парите. Аз моята, ако някой ден ми се наложи бих и сменила фунията и шишето и пак бих я ползвала. Много съм доволна. М/у другото, ако я вземеш и почне по слабо да дърпа се капе спирт в една дупчица и се пуска на празен ход малко-ако трябва ми пиши и ще ти дообясня. Че една позната така я подари-мислела си че се е развалила. И като ѝ казах се хвана за главата  ooooh!
Да ,вярно е ,това си е солидна инвестиция и ,ако не ми се получи мъжът ми много ще ми се разсърди.  Money

# 7
Здравей, аз имам опит с релактация със средното ми дете. По принцип да се възстанови млякото е възможно, но изисква доста усилия, търпение и нерви. Когато аз установих, че млякото ми е ужасяващо намаляло след тежко боледуване на бебето и отказ да се храни, предприех следните мерки - започнах да се изцеждам на всеки 1,5 - 2 часа, включително и нощем, както и да слагам бебето преди това на гърда (той в началото отказваше изобщо да яде, изсукваше някакви мин количества и аз после се опитвах да го дохранвам с пипета). Мисля, че първото увеличени усетих след около седмица, след това на всеки няколко дни количествата се увеличаваха и след няколко седмици имах достатъчно кърма, но си признавам, че беше много тежко, особено в първите седмици, също така се цедях с двойна електрическа помпа, без нея не знам дали щях да се справя.

Като консултант, това което мога да ти дам като информация сега е, че за да увеличиш количествата кърма е нужно да увеличиш стимулацията на гърдите, т.е. да започнеш редовно и пълно изцеждане на гърдите, като продължаваш да цедиш и няколко минути след като изобщо пускат нещо, щом суче, дори и за малко също е важно да му даваш да суче колкото може по-често, но без да го насилваш - само ако иска.(Предполагам след всички преживени перипети, вече знаеш, че повечето бебета са най-склонни да сучат когато са в сънено състояние, леката фаза на съня, спокойни и не много гладни.)
 Би могла да си направиш един режим на изцеждане през 2 - 2,5- 3ч. през деня и да включиш поне 1-2 нощни изцеждания/кърмения. Това, че бебчо вече яде и друга храна всъщност е хубаво - няма да ти се налага да достигаш големи количества.  Mr. Green
 Ако си здрава, нямаш някакви хронични заболявания и тн би могла да се посъветваш с ЛЛ и да започнеш да приемаш фенургрийк (сминдух) на капсули, ако са от  500 mg количеството е 7 – 14 капсули (общо) на ден, като най-често майките ги пият 3 пъти х 3 капсули на ден. При повечето жени има добър ефект за увеличаване на лактацията.
 Нищо не ти пречи да пробваш, ако това е важно за теб, но и да не се получи или да нямаш нужното време и нерви недей да се обвиняваш - правиш най-доброто за детето си и самият факт, че търсиш информация го доказва.   bouquet
Сигурно ти е било много трудно ,мога да си представя.Не съм убедена ,че имам нерви за това начинание ,малкото ми съкровище е много сложно от към хранене ,много обича "циците" ,но като че ли суче за успокоение и за "крастата" повече ,отколкото за да се нахрани вече.Сминдуха го ядох на сандвичи и намерих едни семена от някъде ,имаше ефект ,но еднократен ,както и всичко останало между впрочем  Tired Много исках да си го откърмя поне до годинка само ,като видя шише с АМ ми се повдига,а и на него  Sick ,позволих си да заместя едно хранене с КМ даже ,просто защото не иска друго освен кърма и КМ,а гладно не може.    Peace
Имам още два-три дни цикъл ,искам да видя ,какво ще се случи ,дали ще има промяна и тогава ще взема бързо решение относно релактацията.Много ти благодаря ,страшно много ми помогна поста ти ,технически и емоционално.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт