Момичета помагайте

• 3 640
  • 44
  •   1
Отговори
  • там край реката
Имам бебе на 23 дена.Кърмя го на поискване от 3-4 дена реве неистово.Мислех че е от колики но се оказа че кърмата не му стига.Имам Автоимунен Тероидит на Хашимото,когато ходих на мамолог ми каза че имам много малко млечна жлеза и повече мастна тъкан.Искам да си я кърмя но кърмата не и стига и дохранвам.Пия чай на хип и един билков но май не помагат,пия и бирена мая и чай от хмел вече се побърках от чайове.По някога и стига но понякога не.Пия и товаhttp://apteka.framar.bg/30060036/%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%81-5-%D1%81%D0%BD  хомеопатично но и от него няма май голям ефект.Записала съм си час при хомеопат и сякаш в него ми е последната надежда.Дайте ми съвет какво да правя.Много ми е тъжно че имам желание и полагам всички усилия но не се получава.Ще съм ви благодарна за всеки съвет. Hug

# 1
Не се притеснявай само,защото и това се отразява на кърменето и количеството.Щом наистина се налага,дохранвай.Нали все пак и кърма пие бебенцето.Всеки милилитър си ценен.Може просто сега да е такъв период,а после да се нормализират нещата и да има повече кърма.
Аз също пиех чая на Хип,после го смених с български лактогонен чай.Пиех боза (био Simple Smile ),бира понякога.Цедях и с помпа.
Успех!

# 2
защо смяташ, че не му стига кърмата? Може наистина да си реве от колики. Иначе хубаво си се ориентирала към чайове и билки. Хапвай млечни продукти без прясно мляко, яж жито, овесени ядки, орехи. Кърми често и по дълго. Колкото повече суче, толкова по-често ще се образува нова кърма. Няма по-добро стимулиране от сукането. Дохранването може да измести на по-късен етап кърменето, но ако наистина се налага, ще се дохранвате, няма как. Затова и попитах защо смяташ, че не му стига от теб - защото плаче, защото го теглиш след храна или защото не излиза нищо при цедене?

# 3
  • Плевен
Кърми и от двете гърди на кърмене,по-често(дори и през час),през ноща е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КЪРМЕНЕТО.Ако не се събужда бебето,ти го събуждай.Трябва да има поне 2 нощи хранения .Това са основните принципи.Това всичкото поне седмица трябва да го спазваш,и кърмата ще се увеличи спрямо нуждите на бебето.За това дали му стига кърмата се съди по броя напишкани и наакани памперси на ден.5 или 6 е броя им.

# 4
  • Плевен
от кой град си?Или ако искаш звънни на консултант по кърмене -Национален телефон на консултантите по кърмене 0896 418 488

# 5
  • там край реката
От Шумен съм звънях на въпросната асоциациа и това с което ми помогнаха е да ме насочат към хомеопат.Май бирената мая ми помага но не съм напълно сигурна защото пия и много други чайве.Вчера си взех други и с тях да пробвам и сусамов тахан взех четох че помагал.Може и да полудея но ще увелича кърмата си.При мен има и друг фактор свеки е на долния етаж,давам и я за 10 минути и и намира кусури,събирала очите много спяла и не знам си още какво.Тя няма месец естествено че ще спи и първото ми детенце събираше очите но тя не знае защото не го е виждала така както това.И когато не се е наспал човек само това му е достатъчно някой да мрънка за да откачи тотално.

# 6
Много ясно, че ще си събира очите като не може да фокусира. Ей значи някои хора как са си гледали децата не знам. На времето като не са обръщали внимание или са забравили сега не пропускат да се изяват с някоя умна мисъл. Опитай да се абстрахираш от нея, подобни дразнители са много опасни за теб в момента. Иначе да разбирам ли, че вече не реве толкова щом свеки се оплаква, че много спи?

# 7
  • Пловдив
Според мен минавате през първата криза на растежа. Тя е около 3-тата седмица. Бебчето ти просто си увеличава дозата и организъма ти трябва да се пренастрои. При по-често кърмене до 2-3 дни ще има ефект.

# 8
Първо, много важно, трябва да почиваш ти, защото умората се отразява на кърмата.  Но и да кърмиш често, на поискване, а може и на предлагане, особено през нощта, ако не се буди сама. И не давай вода, нали знаеш. Ако кърмиш на поискване, тя едва ли ще иска.
Второ, трябва да намериш начин да неутрализираш добронамерените роднини. На мен майка ми на няколко пъти почти ми спря кърмата с приказките си... Родната ми майка. Която уж ме е кърмила, ама след глупостите, дето се наслушах, вече хич не го вярвам. Може би консултант по кърмене, някакъв речовит и убедителен, да обясни по телефона на свекърва ти принципите на кърменето? Просто идея. Питай ги.
Трето, ей тоя чай е супер добър, поръчай си го онлайн (има го и в аптеките). http://www.bilec.net/product/79/laktogonen-chay-bilek-100-g.html От него съм най-доволна, много повече от Хип. Бългаските билкови са по-добри като цяло.
И последно от мен, купи си хубаво мюсли и хапвай повече. За много храни за кърма вече са ти казали. Бозата се смята, че предизвиква колики и не се препоръчва вече.
Колко е наддало бебето?
Не знам събирането на очите каква връзка има с кърменето и храненето... Може би някаква бабина деветина, която на мен не ми е известна?

Успех и не се отказвай - щом досега си го кърмила, със сигурност имаш "всичко необходимо" Simple Smile

# 9
  • там край реката
Момичета забелязах че след обед имам повече кърма,може би се дължи на това че тя преди обед има колики и реве и аз и давам да суче за да се успокой уж.Същия чай за кърмачки съм си взела и аз,вчера го взех и днес започнах да го пия.Всичко което ми казва свеки е от загриженост,но когато първото ми дете беше бебе тя не идваше да го гледа и няма представа как е било.Но по този начин дразни и то много.Понякога я усещам и да се заяжда.Тя обича да командва сега е решила че не е добре с очите и щом езичето и е бяло има афти и трябва да го лекувам.А според мен щом спи нормално когато няма колики и не е гладна няма смисъл да и давам нищо,но тя настоява.Просто защото е решила.Яд я е че не желая да я лекувам по бабешки,но съгласете се че не смея да давам каквото и да било понеже е много малка.Нещо се вживява много в ролята на баба и ме побърква,не искам да съм груба но тя се опитва да командва положението и скоро ми се наложи да я отрежа.Сега за кърмата когато гърдите ми са напълно празни се напълват достатъчно но за около 3 часа и половина.Но ако не успея да се изцедя не може да се събере кърма,или когато и давам да цока за да се успокой пак не могат да се напълнят наново.Умората и напрежението като си кажат думата е така.Понякога ако няма достатъчно кърма реве неудържимо.Тогава се налага да и дам АМ.За 17 дена 400 грама сякаш е малко да наддаде.Иначе се храни приблизително 8 пъти,и през ноща давам два пъти да суче.Онзи ден си забравих хапчето за щитовидната жлеза и на следващия ден почти нямах кърма,сега ще започна да приемам малко по-висока доза дано си нормализират нещата.

# 10
Това често теглене е нож с 2 остриета, кара те да стоиш на тръни колко ще покаже стрелката. Но щом искаш цифри, ще ти кажа какво ми каза моето педи. Минимум 20гр на ден, максимум 30гр. на ден или мин. 600гр за месец, макс 900гр. за месец. Това за първия месец. При вас 400гр за 17 дни ще рече 23гр на ден. Така пишело в големите книги, НО  Naughty някои бебета първия месец качват по 1200гр, други пък са в минимума. (знаеш че се следи спрямо теглото при изписването, а не при раждането, нали!) Също така пише, че за по-добър показател се смятат сантиметрите. Да не забравяме, че е много важен общия тонус на детето, да не е вяло, отпуснато и т.н. Първия месец си е стрес и за двете страни. Ние първия месец наддадохме 700гр и въобще не съм се тревожила, че е малко. Не могат всички да ядат еднакво, да качват еднакво, да акат еднакво и т.н.
А пък за свекито - аз вече ти написах по-нагоре за очите. Няма ли как мъжа ти да поговори с нея или не искаш да го намесваш. Имаш нужда от спокойствие и трябва да си го извоюваш, Не е хубаво да се карате, но пък ако се налага и това ще стане, щом не се усеща.
Само не се отказвай от това, което си почнала. То най-лесно е да кажеш, че не се получава и да обърнеш изцяло на АМ, но сама си знаеш, че не е хубаво.
Сигурна съм, че най-много до 2 седмици ще се стабилизират нещата. Просто някои бебета са по-плачливи в началото и по-трудни, но после всичко се нарежда.

# 11
Опитай се да ядеш редовно и повече готвена храна.Предимно манджи и супи. Пий също и повече течности и най вече не се отказвай. Храни го и от двете гърди ако трябва и си опитвай да изцеждаш от гърдата, с която си почнала, за да стимулираш притока на кърма.

# 12
  • там край реката
Момичета нямам обяснение на моя случай,имам кърма и през ноща и след обяд само сутрин към 11-12 нямам,защо така се получава,ето сега я накърмих и си заспа сама,без друсане без нищо.Сутрин я кърмя към 6-7 и за следващото хранене нямам.Дали защото след това има колики и и давам по малко да суче нямам и време да се изцедя,гледам закуска да направя на баткото,просто не знам.Иначе хапвам повече плодове и зеленчуци,живеем на село и тук са в изобилие,почивам си на обед поне за час дремвам.

# 13
Лошо че не се цедиш това увеличава притока на кърма.Опитай се поне малко време да намериш.

# 14
кокетна ти си споменала по горе,че имаш Тероидит на Хашимото.Проблема не е еднозначен-имам малко кърма и трябва да цедя или да кърмя по-често.Най-добре е лично да се срещнеш със консултант по кърмене.Тук момичетата могат да ти дадат съвети,но положението ти е малко по-особено.В момента е Световната Седмица на Кърменето.В Шумен има мероприятия до 07.08.2013г.
Ето линк:http://lalechebg.com/2011/07/shoumen-august-wbw2011/
В линка има и телефон на Ла Лече Лига Лидер,обади се и обсъди ситуацията с нея,защото все пак Хашимото е особено хормонално състояние и трябва да се вземе предвид,а ние тук малко трудно ще ти дадем повече информация.

Общи условия

Активация на акаунт